Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kampioenschap Heren 1 Zondag 18 holes!

Het weer speelt parten gedurende alle competitiewedstrijden die gespeeld zijn in dit natte voorjaar, hetgeen de laatste jaren niet eerder in deze mate is voorgekomen. En niet ieder team kan omgaan met veel wind (eerste poulewedstrijd windkracht 4) en water als natuurlijke hindernis.   

De stand in onze poule is tijdens onze thuiswedstrijd op zijn kop gezet en onze kansen zijn aanmerkelijk toegenomen. Met nog een wedstrijd te gaan staan wij op kop met evenveel winstpunten maar meer gewonnen holes (hetgeen uiteindelijk de doorslag zou gaan geven in geval gelijke stand) en zowel de promotie als de degradatie staan op het spel in de laatste poulewedstrijd. Je zou bijna zeggen dat een mooiere affiche voor de laatste poulewedstrijd niet bestaat. Vermeld er wel bij dat door onze eigen inspanningen wij in de laatste wedstrijd genoeg hebben wij aan een gelijkspel om kampioen te worden. Het “lijkt” dan ook een cadeautje dat je alleen maar hoeft uit te pakken.   
  
In de voorbeschouwing benadrukt dat wij er wel voor de overwinning moesten gaan, ons eigen spel moeten blijven spelen en dat de naaste concurrent Old Course Loenen met de sterkst mogelijke opstelling zal komen opdagen. Kortom een ieder van ons wist wat hem te doen stond. 
  
Om te beginnen hebben we de toss gewonnen wat in de categorie lekker belangrijk valt.  Na de singles kreeg ik een eerste tussenstand door en wat schertste mijn verbazing dat we met 12 tegen 2 voor stonden en met de greensomes waar maximaal 8 punten te behalen zijn ,ons het kampioenschap niet meer kon ontgaan. Toch blijven wij met de focus op de wedstrijd bezig en laten wij ons niet afleiden van het einddoel die dag : het kampioenschap binnenhalen. Bij binnenkomst wordt er een eclatante overwinning van 19 tegen 3 genoteerd en het kampioenschap is een feit. De door Willem “belangenloos“ ter beschikking gestelde magnum champagne kon ontkurkt worden om luister bij het kampioensfeest  te zetten en te delen met de andere teams.         
  
Grote klasse mannen, alle voorbereidingen voor aanvang van de competitie heeft zijn vruchten afgeworpen met als beloning het kampioenschap en promotie dat naar de tweede klasse met het zevental.  
  
 Uw verslaggever van Heren 1 zondag, Ron Platen. 


Kampioenen!!!