Eindejaarsgolf en -diner senioren Golfclub Hitland

Vorig jaar lag er in december op onze golfbaan een pak sneeuw en ging de wedstrijd niet door. Deze keer was er een winterse wind, maar het golfen was goed te doen. Ongeveer 35 stoere senioren trotseerden de elementen.

De stemming tijdens de 9-holes en daarna bij het diner was prima.

Rondkijkend besef je dat bijna alle gezichten er vorig jaar ook bij waren en dat het gezelschap dus precies een jaar heeft bijgetikt. Dit werd helemaal gecompenseerd doordat de gemiddelde leeftijd van het enthousiast bedienend personeel lager was dan ooit.

Na het opwarmen met een drankje in de bar-zone gingen we tegen 18.00 uur aan tafel. De tafels waren op de bekende wijze feestelijk en er was gedekt met place-mats, een fraai kerststuk en het naamkaartje. De place-mats vertoonden het winterse beeld van een jaar geleden.

Het buffet werd nog even niet vrij gegeven en voorzitter Wim van Winden greep zijn kans het woord te voeren, waarbij hij gebruik maakte van een formidabele lijst trefwoorden. Een greep eruit.

Het afgelopen jaar is voor onze sportbeoefening heel goed geweest, wat in belangrijke mate ook door het weer kwam. In competitieverband is er hier en daar prima gescoord.

Helaas is het ledental wederom geslonken - de nieuwe toetreders die in 2018 zijn binnengelokt met een zeer voordelig lidmaatschap hebben grotendeels weer bedankt en nog wat anderen ook . . .

Gevolg : in 2019 hebben de senioren een paar speel-donderdagen minder toebedeeld gekregen.

Enfin, we gaan welgemoed het komende jaar tegemoet, zorgen voor de uitstekende  vriendschappelijke sfeer in de club en doen een poging iemand in onze omgeving tot lid te bombarderen.  De prijsuitreiking werd vlot verricht door Piet van Bokkum en Jaap Christiaanse.

De kerststukken op de tafels zijn dankbaar gebruikt als dagprijzen voor de gelukkigen.

Voor de uitslagen kan nog één keer verwezen worden naar   www.oomsenioren.nl .

Nu was het moment daar om gebruik te maken van het voorgerecht waar o.a. heerlijke ham en een geweldige garnalensalade aan te pas kwamen. Smullen dus.

En toen werd de Order of Merit bekend gemaakt. Eerst een eervolle vermelding : Marian Hermann en Jaap Christiaanse hebben alle 19 meetellende wedstrijden gespeeld (!).

Winnaars Order of Merit :

hcp. tot 23,6   1. Wim van Winden                            hcp. boven 23,5 :        1. Akbar Karimpour

                         2. Nico Ammerlaan                                                                2. Johnny Tjon

                         3. Sumi Sukhraj                                                                      3. Frits Holleman

Voor Frits Holleman  en Kees Koolhaas was er applaus voor het gepasseerd zijn van de 80-jarige leeftijd.

Ziekenboeg : er zijn helaas diverse zieken in onze gelederen en we wensen hen allen, en hun naasten (veelal tevens mantelzorgers) alle goeds toe en sterkte als zich moeilijke perioden aandienen.

Drie aftredende commissieleden werden bedankt ( met ook zo'n fraai kerststukje)  voor hun goede diensten. De nieuwelingen die in de afgelopen maanden successievelijk toetraden zijn hartelijk welkom geheten. De commissie heeft momenteel geen vacatures (!).

Het hoofdgerecht en aansluitend het dessert kregen vervolgens alle aandacht.

We namen er nog een goed glas bij en genoten de hele tijd van de gezelligheid en van de goede prestaties van de kok en de bedienende staf van restaurant  HIT die de koffie na het eten snel wist uit te delen.

We wensten elkaar allemaal goede feestdagen en een gezond begin van 2019.