Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jaap en Martin Netto kampioen van Capels Senior Open

De nestor Jaap Snoek en de rookie Martin Snoodijk slaan hun slag tijdens de Capels Senior Open.

Bij dit fourball strokeplay evenement, waaraan 216 spelers in 108 teams meedoen, draait het natuurlijk om de bruto resultaten, maar er is per categorie deelnemers (heren, dames, mixed) ook één netto prijs. Om überhaupt voor die netto prijs in aanmerking te kunnen komen was de eerste opdracht het overleven van de cut. Op de finaledag konden slechts 54 teams meedingen om de prijzen en dat betekende dat de helft van het deelnemersveld na de selectiewedstrijden op vrijdag en zaterdag een niet geplande vrije zondag zou hebben.

Het deelnemersveld was imposant met veel single handicappers. Tot onze verrassingen overleefden we met een playing handicap 19 niet alleen de bruto cut, maar stonden we na vrijdag gedeeld derde met bruto 76 slagen (netto 57).
Toevalligerwijs gedeeld derde met twee andere Hitland teams. Een mooi visitekaartje vanuit onze club!!!
Een bizarre score en dat bleek ook toen we naar het netto klassement keken, stijf bovenaan.

Vol goede moed begonnen we aan de zondag.
Maar waar vrijdag alles op zijn plek viel met een goede score voor Jaap als Martin aan het prutsen was en vice versa, begonnen we zondag met een 8 en een 9 op onze eerste hole. Weer met beide benen op de grond dus.
Met heel hard werken en hier en daar wat geluk wisten we toch nog een 86 (netto 67) binnen te brengen.
Daarmee zakten we bruto uit de top 10 (plek 21), maar netto lukte het ons om met 4 slagen voorsprong op de nummer 2 als eerste te eindigen. 

Groet van Martin, en vanuit de club: Gefeliciteerd, mannen!