Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jeugdplan

Golf voor de jeugd

Voor de jeugd heeft Golfclub Hitland een aantrekkelijk Jeugdplan. Dit plan biedt de mogelijkheid om jeugdlid, aspirant-jeugdlid of studentenlid te worden waarmee jongeren in de gelegenheid gesteld worden om op een effectieve en vooral leuke manier kennis te maken met golf en vervolgens deze sport te beoefenen.

Het jeugdlidmaatschap is mogelijk vanaf ongeveer 7 jaar en biedt veel voordelen. 

Voor de beginnende golfspeler bestaat de mogelijkheid om Aspirant-jeugdlid te worden. Dit lidmaatschap voorziet in de eerste stappen in de richting van het Clubhandicap. De begeleiding door de jeugdcommissie bestaat o.a uit theorielessen. Voor de aspirant-jeugdleden worden ook groepslessen verzorgd door de pro’s van de Golfschool. Zodra de kinderen er aan toe zijn trainen en spelen ze op de Par-3 baan. We organiseren gezellige en uitdagende jeugdwedstrijden op de par 3-baan. 

Zodra aspirant-leden daar aan toe zijn kunnen ze, ongeacht hun leeftijd, doorstromen en jeugdlid worden van de golfclub en zich zodoende verder bekwamen in de golfsport. Zo kan er jaarlijks deelgenomen worden aan groepslessen die verzorgd worden door pro’s van Golfschool Hitland. De golfclub zorgt ook voor de theorielessen en de begeleiding naar een Clubhandicap dat het Golfvaardigheidsbewijs (GVB) vervangen heeft. Daarna wordt er gewerkt aan het verkrijgen van een officiële EGA-handicap. Deelname aan jeugdwedstrijden of de NGF-competitie en onbeperkte toegang tot de 18 holesbaan maakt ook deel uit van het programma. 

Als je meer wilt weten over het jeugdbeleid of het jeugdplan van Golfclub Hitland kan je contact opnemen met de jeugdcommissie door een mail te sturen naar jeugd@golfclubhitland.nl.

Terug naar het commissies overzicht