Heren Senioren 1

De spelers, namens Golfclub Hitland:

Wim van Winden (capt.), Frans Wessel, Barry Janse, Marien de Wit, Kees Koolhaas, Rene van Triet, Piet van Bokkum, Kees Vendrig (res.).

De eerste wedstrijd van Senioren 1 tegen de Kennemer 6, op de Rijswijkse in Den Haag.

Ook het senioren 1 team heeft de eerste wedstrijd gespeeld, vrijdag 12 april.

Wij zijn goed ontvangen op de Rijswijkse Golfclub die ingeklemd gesitueerd is tussen de A4 en de A12. Het geluid van de wegen geeft een constante toon, maar viel best mee en de captain van de volgende ontvangende partij (Kennemer) sprak zelfs over een geluid dat een kind in de baarmoeder zou ervaren!

In de ochtend was het weer aardig, maar de snijdende wind was koud. De baan lag er goed bij en het team had er zin in.
Het was toch een wedstrijd in de 3e klasse, nadat het team vorig jaar in de 4e klas was gepromoveerd. De teams in deze poule zijn sterk en we wilden dus ook een goede prestatie neerzetten.
De eerste dubbel van koppel Wim en Frans (Tiger)Wessel ging voortvarend te werk. Een Birdy op hole 1 en verder 4 parren, dus na 5 holes al klaar. Er werd gewonnen met 5 up en 4 te gaan. De tegenstanders waren verbaasd, ook al omdat de gezamenlijke handicap 14 punten uit elkaar lag.
Het 2e koppel Piet en Kees verloren nipt en ook het 3e koppel verloor met 1 down.

Dan naar de singles.

De eerste flight met een opponent met hcp 4.9 tegen Wim met hcp 7,8 werd een interessante strijd gezien het aantal slagen van deze 2 heren. De wedstrijd is door de tegenstander gewonnen 2 up en 1 te gaan.  Zij speelden allebei onder hun handicap. Marien moest tegen een hcp 8 en verloor nipt. Kees had een handicap 9.1 tegenover zich en verloor. Piet moest opboksen tegen een hcp 9,8 en moest ook de strijd voortijdig staken. Berry ging ervoor maar moest zijn meerdere erkennen in een hcp 11.4. Nu nog 1  flight in de baan. Frans moest tegen een hcp 16.4 en we zagen het al toen Frans het clubhuis in liep

Hij haalde de volle winst door op de laatste hole te winnen. Proficiat Frans, goed gedaan! Aan het diner heeft Piet nog een aantal leuke moppen verteld aangezien een van de tegenstanders Piet herkende van YouTube en Piet moest toen wel even los.
Al met al hebben we allemaal goed gespeeld, maar we moeten nog wel even wennen aan het hogere niveau van de tegenstanders. Volgende week vrijdag gaan we naar de Kennemer.