Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Handicartwedstrijd 2023: aankondiging

07/06/2023
Lees verder

Family&Friends Texas Scramble 2023: Inschrijving geopend!

05/06/2023
Lees verder

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2023: Schrijf je in!

14/03/2023

Het is zo ver: we gaan weer bijna starten met het Matchplay Clubkampioenschap!  De inschrijving is geopend.

We hopen weer op veel deelnemers dit jaar, mede dankzij het succes van de herkansingsformule!

Het kampioenschap is voor alle deelnemers van de club, dus zowel jeugd-, senioren-, handicart-, week- en weekend-spelers.

De opzet is als volgt:

Het matchplay kampioenschap wordt gesplitst in een bruto en netto klassement (met hcp. verrekening) waarbij de uiteindelijke clubkampioen uit het bruto klassement komt. Alle spelers die in het Bruto klassement hun eerste wedstrijd verliezen, kunnen herkansen in het Netto klassement. Dit betekent dat alle bruto spelers minstens twee wedstrijden kunnen spelen en via het netto schema eventueel nóg een kans krijgen om kampioen te worden.

In het bruto klassement kunnen dames en heren deelnemen en spelen apart. Bij het netto klassement spelen we gemengd. Het inschrijfgeld voor het Matchplay Kampioenschap bedraagt €5,00 p.p. voor alle deelnemers.

Ieder lid van Golfclub Hitland kan tot en met 25/3 inschrijven voor óf het ene óf het andere klassement waarbij we een beroep doen op de competitiespelers en lage handicappers (lager dan 20) om in te schrijven voor het bruto kampioenschap. Stimuleer je vrienden en/of je teamgenoten om ook mee te doen.

Na inschrijving wordt er door de Weco het wedstrijd schema's gemaakt. De indeling vindt plaats vanaf zondag 26/3 en daarna gepubliceerd op de website van de club en op het publicatiebord in het golfhuis. Alle spelers kunnen aansluitend in onderling overleg hun wedstrijd spelen. Dit kan zowel door de week als in het weekend, dus ook de spelers met een weekkaart kunnen op deze manier mee doen. Er is ruim voldoende tijd zijn om een wedstrijd te plannen. De winnaar van de wedstrijd gaat vervolgens in het schema door naar de volgende ronde.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er meerdere rondes te spelen. De indeling van de rondes is (op basis van 32 spelers per schema) als volgt: ronde 1 vanaf eind maart tot 15 juni, ronde 2 aansluitend tot eind juli en daarna ronde 3 tot 10 september.

De uiteindelijke halve finale én finale worden gespeeld op zondag 17/09. Voor de eventuele finalisten met alleen een doordeweekse rondekaart worden er in dit weekend greenfees beschikbaar gesteld door het bestuur. Alle overige clubleden kunnen op die dag meedoen met de Supporter wedstrijd, die voor uitgeschakelde deelnemers van het MP kampioenschap gratis is.

Er geldt een specifiek wedstrijd reglement voor dit kampioenschap (waarbij rekening gehouden wordt met het algemeen wedstrijdreglement van de club): klik HIER om dat te lezen.

Uiteindelijk zijn er in beide categorieën een 1e, 2e en 3e prijswinnaar waarbij de nummer 1 van het bruto matchplay kampioenschap van de dames en van de heren de Clubkampioenen Matchplay 2023 zijn.

Reden genoeg om snel in te schrijven!  
Dat doe je op de wedstrijd "Inschrijving Matchplay Kampioenschap", via de wedstrijdkalender in de lopende maand februari/maart, onder vermelding van het klassement dat je wilt spelen.

En wacht niet: inschrijving sluit op 25-03-2022!