Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023

Ries Rook gaat in gesprek met leden van onze golfclub. Deze maand september spreekt hij met Ingrid Erkens

Aflevering 7 ..

Wat doe je in het dagelijks leven?          

In het dagelijks leven werk ik als executive assistent bij een verzekeringsmaatschappij.

Hoe lang speel je al golf?                       

Ik speel al vanaf 2000.

Hoe ben je met golf in aanraking gekomen?      

In 2000 waren we net verhuisd en we kregen een folder in de bus voor een open dag bij de Capelse. Robert (mijn man) en ik hadden jaren samen wedstrijden gedanst en daar waren we mee gestopt. Golfen leek ons een mooie manier om weer samen een hobby op te pakken, dus gingen wij naar de open dag... 

 Hoe kwam je bij Golfclub Hitland terecht?       

Nadat we bij de open dag geweest waren leek het ons wel iets om te gaan golfen. We spraken daar met onze toenmalige buren over en ook hen leek dat leuk. Zo besloten we met z’n viertjes te gaan lessen. Omdat Capelle destijds een ledenbaan was waar je een aandeel moest kopen en wij geen idee hadden of het ons zou bevallen zijn we bij Hitland terecht gekomen.

Ben je een competitieve speler of loop je liever een ontspannen ronde?                                        

Ben ik een competitieve speler? Dat ligt er een beetje aan wat je daar onder vindt vallen. Ik vind het leuk om wedstrijden te spelen maar meer voor de gezelligheid dan voor het winnen. Winnen hoeft voor mij niet perse als ik maar lekker speel. Dat klinkt wel een beetje tegenstrijdig omdat ik al jaren competitie speel in Dames 1. En ja, dit jaar zijn we, voor het eerst in de geschiedenis van de golfclub, kampioen geworden!!! Ergens zit er dus toch een competitie element in mijn onderbewust zijn.

Welke hole heeft je voorkeur op Hitland             

Hole 16 is mijn favoriete hole. Mooie brede hole en als ik een goede dag heb kan ik met 3 slagen op de green liggen.

Hoe lang ben je al lid van de Golfclub?

Sinds 2000,dus.                 

Wat is je huidige handicap                                    

 17,8

Heb je nog ambitie in golf, of vind je het wel prima zo?

Ik zou wel wat stabieler willen zijn in m’n spel. Dat vereist een regelmatig bezoek aan de driving range en dat schiet er met een drukke baan vaak bij in. Wie weet als ik stop met werken …

Hoe ervaar je het clubleven bij de Golfclub?      

Het clubleven vindt ik super gezellig. Laagdrempelig en geen bla bla leden. Sinds ik lid ben heb ik ook zelf jaren in een commissie gezeten (destijd de H&Rcie) en horen we een beetje tot de “vaste kern”. Vaak doen we na een wedstrijd “het licht uit”. Ook bij een ALV, nieuwjaarsborrel en dat soort zaken zijn we op de club te vinden. Doordat je er zo vaak bent ken je ook heel veel andere leden. Uiteraard de een wat beter dan de ander maar dat hoort erbij. Wat mij opvalt bij onze club is dat iedereen wel met iedereen door een deur kan. Echte ruzies heb ik niet veel meegemaakt. Ik denk dat dat iets is waar we als club trots op mogen zijn. Het leuke voor mij aan het clubleven is dat we naast vele golfvrienden er ook een paar echte vrienden aan overgehouden hebben. Kortom, ik draag de club een warm hart toe.

Nieuwe leden zijn nodig bij de Golfclub, heb jij enig idee om dat te realiseren?

Dit is een onderwerp wat regelmatig ook op hole 19 ter sprake komt maar een oplossing hiervoor heb ik niet. Helaas is het clubleven in het algemeen aan het teruglopen maar ik denk dat mond op mond reclame voor onze club de beste manier is om mensen die nog geen lid zijn enthousiast te maken. Het initiatief wat er is om niet-leden af en toe een clubwedstrijd te laten meespelen vind ik een goede manier om deze mensen de sfeer te laten proeven en enthousiast te maken. 

Doe je ook mee met de Clubwedstrijden?                                                                             

Ja zeker, ik wil niet zeggen alle weekend wedstrijden maar 95% toch zeker wel. Het deelnemen aan wedstrijden was toen wij begonnen op zondag de manier om op prime time te kunnen spelen en ja, dan krijg je de smaak te pakken.

Wat is de mooiste bal die je ooit geslagen hebt?                                                         

Ik heb er 2. Mijn hole in one op hole 9 in september 2021 én mijn afslag, tevens de longest drive, tijdens een toernooi in Duitsland (195 meter).

Wat zou jij willen verbeteren bij de Golfclub?

Ik snap een beetje dat mensen na een wedstrijd snel naar huis gaan maar ik zou het leuk vinden als mensen na een wedstrijd wat langer blijven zitten. Regelmatig komt de laatste flight binnen en dan is het terras al bijna half leeg. Een prijsuitreiking op een vol terras schept m.i. meer sfeer en clubgevoel dan een terras met alleen de prijswinnaars en een handje vol medespelers. Daarbij vind ik het tegenover de organisatoren van de wedstrijd ook wel zo netjes. Zij stoppen veel tijd en energie in de wedstrijden zodat het wel zo leuk is als daar wat aandacht voor is.