Nieuws

Jeugd golf event Gem. Zuidplas op Hitland

14/10/2021
Lees verder

Mooi afscheid van commissieleden Golfclub Hitland, 12-10-2021

14/10/2021
Lees verder

Hoge handicap wedstrijd 27 november

12/10/2021
Lees verder

Golfplaza Pro Challenge 2021: een geweldige dag!

10/10/2021
Lees verder

Winter Eclectic 2 is "Invitational"!

10/10/2021
Lees verder

​ WECO: Nearests to the Wintervlag met jeugd en gasten …!

08/12/2019

Op 15 december spelen we de “Nearests tot the Wintervlag” en de WECO laat graag even weten wat we gaan doen! 

Deze open wedstrijd wordt bijzonder omdat we zowel een leuke spelvorm hebben bedacht, als ook omdat er 6 jeugdleden meedoen, 3 vaders en bovendien nog 4 gasten van de Golfbaan. We verwelkomen iedereen en hopen er met de nieuwe gezichten een leuke dag van te maken!

De open wedstrijd is een nieuw initiatief vanuit de WECO en geldt als pilot voor de organisatie van meer open wedstrijden in 2020. We zijn dus benieuwd hoe de dag verloopt.

De spelvorm: je moet meerdere “nearests” spelen, namelijk op elke hole! We plaatsen een (extra) wintervlag op elke hole en je moet je afslag zo dicht mogelijk bij die vlag spelen. Op de par-3 holes wordt deze nearest naar de reguliere vlag op de (winter-) green gespeeld. Ben jij het dichtste bij? Dan het kaartje invullen! Dat levert op iedere hole dus een winnaar op! Daarna speel je de hole gewoon uit voor je stableford score: dat kan dus wel iets lastiger worden, afhankelijk van waar de wintervlag staat.

We delen de jeugd en de gasten zo leuk mogelijk in, in combinatie met de leden. De ervaren spelers kunnen de jeugd inspireren en waar nodig coachen op de 18 holes baan en een leuke dag creëren met de gasten.           

We duimen voor goed weer en goede baancondities.

Dit is het "vlaggenplan": een definitieve versie krijg je aan de wedstrijdtafel:

Groet uit de WECO, Jannie Zeeman, wedstrijdleiding.