Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Wedstrijdkalender 2020 Golfclub Hitland

23/01/2020

Verandering, vernieuwing, verbetering

De wedstrijdkalenders van de afgelopen jaren waren het resultaat van een opstapeling van de traditionele wedstrijden voor dames, heren, senioren en weekendspelers. Het programma bestond hoofdzakelijk uit 18-holeswedstrijden met hier en daar een kleine uitzondering voor een 9-holeswedstrijdje. Om diverse redenen moest het roer om en is gekozen voor een andere invulling. Op verzoek van het bestuur hebben Danny Fennema en Ries Rook de handschoen opgepakt en de commissies benaderd met het verzoek na te denken over een andere indeling van de wedstrijden. Met alle suggesties gingen Danny en Ries aan de slag. Na een gezamenlijk overleg met de commissies medio december 2019 stelden zij een wedstrijdkalender ‘nieuwe stijl’ samen, die reeds op 3 januari 2020 de goedkeuring van de golfbaan kreeg.

Dames

De damescommissie kwam met een leuk en gevarieerd programma voor de dinsdagen. Naast de gebruikelijke seriewedstrijden, zijn er diverse funwedstrijden. Natuurlijk vinden we ook de traditionele wedstrijden als de Prinsendag, de wildwedstrijd en de pepernotenwedstrijd terug. Nieuw in de zomermaanden zijn enkele 9-holeswedstrijden, die ook openstaan voor niet-clubleden.

Heren

De herenwedstrijden, de zogenaamde ballenlawine op de vrijdagmiddag, bestaat in 2020 weer uit twaalf wedstrijden, met als afsluiting een finaleronde gevolgd door een diner. Ballenlawine betekent natuurlijk ballen als prijzen en de formule blijft ongewijzigd. Behoudens bij extreme hitte hoeft de herencommissie zelden een wedstrijd te cancelen.

Senioren

De Senioren van Golfclub Hitland spelen hun wedstrijden zoveel mogelijk op de donderdag, met uitzondering van 3 wedstrijden die i.v.m. andere baanbezetting op de woensdag gespeeld worden. Op verzoek is ook een aantal negen holes wedstrijden opgenomen. Het zeer gevarieerde programma levert voor ieder wat wils op.

Weekend

De wedstrijden van de weekendcommissie (WECO) zijn voor alle leden toegankelijk, dames, heren, jeugd en senioren. Er is een zeer gevarieerd wedstrijdprogramma, inclusief de grote clubkampioenschappen samengesteld. Naast het traditionele werk is een aantal interessante vernieuwingen geïntroduceerd. De opzet van de matchplay- en strokeplaykampioenschappen is ingrijpend veranderd en er is een aantal 9-holeswedstrijden toegevoegd. De mix van zaterdag- en zondagwedstrijden is aangepast en de WECO geeft dit jaar ook speciaal aandacht aan het betrekken van de jeugd bij het wedstrijdprogramma. De commissie zal nog separaat haar programma toelichten.

9-holeswedstrijden op de woensdagavond

In de zomermaanden zijn voor het eerst vier woensdagavonden gereserveerd voor 9-holeswedstrijden met starttijden vanaf 17.00 uur. Werkende golfers kunnen dan bijvoorbeeld rechtstreeks na hun werk aantreden in de wedstrijd. Uiteraard is iedereen welkom. Hoe deze wedstrijden eruit komen te zien wordt binnenkort bekend gemaakt.

De herencommissie heeft zich beschikbaar gesteld om deze reeks van vier wedstrijden te organiseren.

Specials: club en baan samen

Naast de clubwedstrijden willen we nog een aantal ‘Specials’ spelen. Dit zijn wedstrijden die we samen met de golfbaan organiseren. Het transitieteam is hierover met de baan in gesprek. Wat wel al zeker is: de Pro Challenge, in 2019 een eclatant succes, is al geagendeerd op zaterdag 03 oktober 2020.

Tenslotte

Al met al een mooie wedstrijdkalender waarbij we ook nieuwe leden graag willen betrekken bij het spelen van wedstrijden. We plannen samen met de golfbaan welke clubwedstrijden we openstellen voor Mijn Golfpark Hitlandrelaties en onder welke condities. Ook de par-3 baan wordt voor enkele wedstrijden geprogrammeerd.

De totale wedstrijdkalender is gepubliceerd op de website en is te vinden onder  Overig/Documenten /Wedstrijdkalender 2020.

Mede namens Danny Fennema,

Ries Rook 

Ga HIER naar de wedstrijdkalender.