Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

Trainingsaanbod vrijwilligers

08/01/2020


Beste vrijwilliger,

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas heeft in januari, februari en maart weer een aantal trainingen gepland. Voor onderstaande trainingen zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Training "Excel voor beginners"Dinsdag 21, 28 januari en 4 februari (3 avonden) 19:30 – 21:30 uur, Nieuwerkerk a/d IJssel Veel vrijwilligers maken tijdens hun vrijwilligerswerk gebruik van de computer, zo ook het programma Excel. Denk bijvoorbeeld aan de ledenadministratie, het maken van financiële  overzichten etc. Met behulp van deze training willen wij vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt in samenwerking met Bibliotheek De Groene Venen het werk van deze vrijwilligers veraangenamen. De training bestaat uit drie avonden van 2 uur. Van deelnemers aan deze training wordt verwacht dat zij al enige basiskennis hebben van Excel en o.a. een werkblad kunnen maken.

Training "Versterk het netwerk!"Donderdag 23 januari en 6 februari 19:00 – 21:30 uur, Nieuwerkerk a/d IJssel  De laatste jaren is de aandacht voor eenzaamheid en de bestrijding ervan enorm toegenomen. Hoe kun je als vrijwilliger een steun in de rug zijn voor mensen om anderen te gaan zien en te ontmoeten? Waar begint dat (niet) mee? In deze training maak je in twee bijeenkomsten actief kennis met een beproefde aanpak die is opgenomen in de databank 'Effectieve Sociale Interventies' van Movisie en door MantelzorgNL wordt aangeboden.

Training "Omgaan met lastig gedrag"Vrijdag 7 februari 09:00 – 17:00 uur, Nieuwerkerk a/d IJssel Waarschijnlijk herken je dit: in je werk met gasten, deelnemers of cliënten heb je het idee dat je 'toch niets goed kunt doen'. Of dat je wel eens bang bent voor die cliënt die zo hard kan schelden en schreeuwen. En als je heel eerlijk bent, irriteert het je als die ene gast voor de zoveelste keer je claimt om hetzelfde verhaal te vertellen.   In je werk als vrijwilliger kom je dit gedrag tegen bij gasten/cliënten, naasten en mantelzorgers. Mensen die over jouw grenzen gaan. Hoe kun jij goed voor jezelf zorgen, je grenzen aangeven en tegelijkertijd de zorg en aandacht blijven bieden die je zou willen? In deze training staat 'Omgaan met lastig gedrag' in al zijn aspecten centraal. Wat is dat nu eigenlijk "lastig gedrag"?”¯

Training "BHV Basis"Nog 7 plaatsen beschikbaar!Zaterdag 7 maart 09:00 – 16:30 uur, Nieuwerkerk a/d IJssel Voor vrijwilligers die nooit eerder een BHV-cursus hebben gevolgd bieden wij vanuit het VIP deze BHV Basis training aan. De BHV Basis training wordt gegeven in 1 dag. Tijdens het eerste gedeelte van deze dag wordt de theorie besproken. Vervolgens wordt de theorie in praktijk gebracht, hieronder valt het blussen van een beginnende brand, ontruimen, communicatie, eerste hulp en AED/ Reanimatie. Uiterlijke aanmelddatum is maandag 20 januari 2020. 

Training "Grenzen stellen"Vrijdag 13 maart 09:00 – 17:00 uur, Moerkapelle Vrijwilliger worden doe je o.a. omdat je denkt iets te bieden te hebben aan de ander. Maar je komt natuurlijk ook "iets halen". Is dat halen en brengen in goede balans? En wat gebeurt er nou als de ander meer van jou verwacht of wil ontvangen dan jij kunt of wilt geven? Hoe geef je dan grenzen aan? Kan je "nee" zeggen? En als je dat zou doen, hoe ga je dan om met de teleurstelling van de ander? In deze training gaan we woorden als; "afstand en nabijheid, intimiteit en grenzen" onderzoeken en verder uitwerken aan de hand van eigen voorbeelden uit de praktijk. 

Aanmelden voor een training kan via deze link! Je kunt ook telefonisch aanmelden of informatie inwinnen door te bellen naar 06-14763414. Het trainingsaanbod van het VIP is gratis voor vrijwilligers. Beroepskrachten die willen deelnemen aan een training betalen een eigen bijdrage. Deze bijdrage kan verschillen per training. Bekijk alle trainingsvoorwaarden hier. Met vriendelijke groet,

Romana van Wensveen- Stolk Vrijwilligers Informatie Punt

Welzijn Zuidplas is een samenwerkingsverband tussen Stichting Samen Zuidplas en NPV Zuidplas.