Nieuws

Wedstrijdkalender 2023: het 1e kwartaal...

16/11/2022
Lees verder

Ready Golf: hoe werkt dat ook alweer?

15/11/2022
Lees verder

"Handjes bij" knappen het startershuisje op

14/11/2022
Lees verder

Winter Eclectic 3 Uitslagen en standen

14/11/2022
Lees verder

Ries maakt kennis met Mathieu Baltissen

12/11/2022
Lees verder

Seniorenteam 3 stelt zich voor

15/01/2022

Seniorenteam 3 stelt zich voor

Wij, de spelers van het derde seniorenteam, kennen elkaar vrijwel allemaal van de Rotterdamse voetbalvelden in onze tienerjaren. “En un momento dado”, om met een niet onverdienstelijke voetballer te spreken, werd het ons duidelijk dat we met goed fatsoen ons niet meer konden vertonen op het voetbalveld. Onze handelingen leken in slow motion te gaan, in vergelijking met onze inmiddels veel jongere tegenstanders.

Op zoek naar een nieuwe sport zijn we terecht gekomen bij golf. Een sport waarbij fysieke fitheid weliswaar niet helemaal onbelangrijk is, maar waarbij wij in ieder geval nog redelijk mee kunnen. De een is wat fanatieker gestart; lessen genomen, veel geoefend en gespeeld. De ander wat relaxter; geen les, net voldoende geoefend voor het GVB en alleen spelen als het mooi weer is.

Maar onze competitieve aard verloochende zich niet en al snel begonnen we met onderlinge wedstrijden. Met twaalf man speelden we één dag in de maand, op een golfbaan ergens in Nederland. Daarnaast gingen (en gaan) we elk jaar enkele dagen naar het buitenland om op mooie banen te spelen en, minstens zo belangrijk, de vriendschappelijke banden aan te halen. De laatste jaren werd het, gezien de drukke werkzaamheden van de meesten, steeds lastiger om de maandelijkse wedstrijd te organiseren. Daarom besloten het over een nadere boeg te gooien en s’ avonds te gaan spelen op een vaste baan, met het idee om daarna een hapje met elkaar te eten.

De keuze viel op Golfbaan Hitland, want die is voor de meesten van ons makkelijk bereikbaar. Op dinsdagavond spelen we daar nu, om de 14 dagen, al zo’n 5 jaar. Ongetwijfeld onder de indruk van ons fantastische spel, werden we vorig jaar benaderd door Marshal Ries Rook met de vraag of we geen zin hadden om lid te worden van de golfclub en mogelijk op vrijdag competitie te gaan spelen. Hij vroeg dit op het juiste moment, want de meesten van ons zijn inmiddels de 60 gepasseerd en beginnen langzamerhand meer vrije tijd te krijgen. De komende tijd gaan we door de vereniging bijgespijkerd worden in de regels en gebruiken van het competitiegolf. En als Covid het toestaat gaan we in april op jacht naar ons eerste kampioenschap. We hebben er veel zin in.

Team 3 senioren bestaat uit:

Harry Boumans, Cas in ’t Veld, Michel Jansen, Ruud Kanters, Marvel Kofflard, Menno Vogel.   

Heren: welkom bij de golfclub en we hopen jullie snel te zien bij één van onze wedstrijden!