Nieuws

Monthly Medal finale 25 september 2022: verslag

27/09/2022
Lees verder

Digitaal magazine GOLF.NL

27/09/2022
Lees verder

Prinsendag 2022, traditie op de derde dinsdag

22/09/2022
Lees verder

Make-A-Wish Kids Open 2022: Hitland Jeugd zamelt €1600,= in

19/09/2022
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2022!

16/09/2022
Lees verder

Senioren sluiten het jaar af met een kostelijk diner bij HIT

15/12/2017

Bij het organiseren van een golfwedstrijd in december loop je het risico dat het klimaat tegenwerkt. In deze donkere dagen voor de kerst viel er een ouderwets pak sneeuw. Daarna zorgt smeltwater voor een hele boel extra overlast op onze, laagste baan van Nederland.

Geen golf - dan ook geen diner, zo hebben veel leden kennelijk gedacht. ‘Je moet het wel verdienen?’

Op de lijst aangemelde deelnemers slonk het aantal van 59 naar 40. Niettemin werd de eindejaarsbijeenkomst in restaurant HIT een heel gezellige aflevering. De thuisblijvers hebben ongelijk gehad.

Tussen 4 uur en kwart voor 5 druppelden de gasten binnen en voldeden aan de financiële verplichtingen. Voor een zacht prijsje een kostelijk diner en de eerste consumptie was gratis. Daarbij werd nog een lot cadeau gedaan voor de verloting van de kerststukken die de tafeltjes kleurig opsierden. (Bron: zus van Marianne)

Voorzitter Wim verwelkomde de golfvriendinnen en -vrienden en startte meteen de uitreiking van de trofeeën voor de Order of Merit. Omdat hij zelf de winnaar was bij de heren moest Geert even bijspringen met het uitreiken van zijn 1e prijs.

Verder wonnen Berry Janse en Ron Verhagen de 2e en 3e prijs. Bij de dames zegevierden Soemitra Sukhraj (1), Nelly Hermans (2) en Joke Lutterman (3).

Soemi en Ron waren er niet en ze zullen hun prijzen later in ontvangst nemen.

Na nog een ronde drankjes gingen we aan tafel - er was een tafelschikking bedacht waar een ieder wel tevreden mee leek te zijn. Via de fraaie naamkaartjes was je plek  goed te vinden. Ook de placemats (waar Gerard v.d. Graaf nog de hand in had) deden hun werk.

Het restaurant leverde met het Oud Hollands buffet een heerlijke combinatie van alle mogelijke gerechten, koud en warm. We hebben er enorm van genoten, ook van de vlotte, gastvrije bediening.

Tussen de gangen door kwam Wim nog aan het woord en memoreerde de twee in dit jaar overleden golfers, wijdde een beschouwing aan onze welvaart die zo schril afsteekt tegen een groot deel van de wereld elders (bijvoorbeeld Benin in West Afrika) en sprak de hoop uit dat we in 2018 onze gemiddelde handicaps gaan verbeteren (!). En dat de commissie er 2 leden bij mag krijgen . . . . . .

Ries Rook berichtte over de activiteiten van de lustrumcommissie - op verspreide data in het jaar wordt actieve inbreng verwacht van de senioren. We zijn immers de grootste subgroep in de vereniging.

Marja van Dijk bedankte de aanwezigen voor het medeleven tijdens haar ziekte en ingrijpende medische behandelingen. Marja dwingt veel respect af voor haar optimistische houding onder pittige omstandigheden. Het motto ‘carpe diem’ is bij uitstek op haar levenshouding van toepassing.

Verder wensen we Nelly Hermans ( heupprothese volgende week) en Joke Lutterman (heupprothese medio januari) sterkte en een goed herstel toe.

Uiteraard geldt hetzelfde voor nog meer leden die met gezondheidsproblemen kampen.

Na een rondje koffie van de commissie hebben we elkaar allemaal fijne feestdagen toegewenst en een goed begin van 2018.

de Seniorencommissie

Kijk voor nog meer foto's op https://www.facebook.com/golfclubhitland/