Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames Prinsendag 19 sept 2023: verslag

21/09/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023
Lees verder

Senioren uitgaansdag 2023, verslag

16/09/2023
Lees verder

Foto van de maand augustus 2023

12/09/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023
Lees verder

Ries Rook maakt kennis met Kees Plat

29/07/2017

Ries Rook maakt kennis

In deze rubriek ga ik maandelijks 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn of haar rondes loopt. Kandidaten kunnen uit alle geledingen komen, zoals leden, bestuursleden en commissieleden van golfclub Hitland,jaarkaarthouders, regelmatige greenfee spelers of anderen.Tijdens dit rondje presenteert de golfer of golfster zich aan iedereen die golfclub Hitland een warm hart toedraagt.

 In deze 7e aflevering wordt kennisgemaakt met onze penningmeester Kees Plat   

Voorspelen 9 holes par 3 baan

Op een prachtig middag in juli heb ik 9 holes gelopen met Kees. Pratend over vaderschap, werk en hobby is een 9 holes rondje zo voorbij. Kees liep een rondje van 31 slagen, een geweldig resultaat. De enorme rust in zijn spel was een verademing.

 Wie is Kees Plat?

Ik woon samen met Kitty en onze twee dochters (15 en 13 jaar) waarvan de oudste aan tennis doet en de jongste aan voetbal. Tevens heb ik uit mijn vorige relatie nog twee dochters (25 en 22 jaar) die beiden nog studeren. Voorlopig zie ik alle dames nog niet gaan golfen. Die hebben, zeg maar, andere prioriteiten. Ik ben inmiddels 54 jaar en fulltime aan het werk in de financiële sector bij ABNAMRO Bank, en zodoende direct betrokken bij bedrijven die actief zijn in de Transport & Logistieke sector. Vooraf heb ik overigens nooit gedacht dat bij De Bank werken leuk zou zijn. Sterker nog, het leek mij maar saai. Maar als je al meer dan 25 jaar actief bent in deze sector en het nog steeds leuk vindt, dan mag je wel spreken van een goed gemaakte keuze. Ik ben rustig en bescheiden van aard, enigszins eigenwijs en als ik ergens voor ga dan wil ik dat ook goed doen.

Hobby’s buiten golf?

Ik ben zeer “sport minded”. Eigenlijk elk spelletje met een balletje vind ik interessant en ik kan er ook graag naar kijken. Maar het moet dan wel ergens om gaan. Dit uiteraard tot wanhoop van de aanwezige dames thuis, die liever een tv serie willen bekijken. Je begrijpt dat ik deze discussie dan ook niet aan ga. Ik verlies het immers altijd van de dames en sluit dan vervolgens aan bij hun tv serie of ga zelf sporten. Dat laatste is overigens een goed voornemen, maar beperkt zich veelal tot de eigen golfsport en nog een beetje tennis. Verder ben ik een gezelligheidsdier, heb graag mensen om mij heen en ben altijd in voor een spelletje (De Kolonisten van Catan zijn bij mij thuis favoriet).  Er is zeker ook interesse in de verscheidenheid in wijnen. Een wijncursus staat dan ook op mijn “to do lijst”.  

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

Doordat ik, voor en tijdens mijn studietijd, vele jaren op hoog niveau heb gehockeyd (bij HGC 9 jaar Hoofdklasse gespeeld), zelfs het landskampioenschap heb behaald met mijn team en individueel een 3-tal interlands heb mogen spelen in het oranje shirt, lag een ander spelletje met een bal dan ook voor de hand. Het is uiteindelijk de golfsport geworden die enigszins aansluit bij de hockeysport, hoewel de “golfgeleerden” het daar vast niet mee eens zullen zijn. Ik was al tijdens mijn studietijd met golf in aanraking gekomen op Golfclub Kralingen. Wij mochten toen via de studentenvereniging voor 150 gulden overdag spelen op de golfbaan. Dus een enkel college uur werd dan ook ingeruild voor 9 holes op Kralingen. En na in het begin alleen maar slice ballen te hebben geslagen, gingen de ballen na verloop van tijd wat vaker rechtuit en zo kreeg het golfspelletje mij uiteindelijk te pakken. Inmiddels ben ik gevorderd tot een single handicapper (6.7), die zich nog steeds elk jaar wil verbeteren.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Als directeur van een aantal bankfilialen in de regio R’dam Oost, Capelle ad IJssel en omgeving Gouda, ben ik bedrijfslid geworden met De Bank (begin jaren 2000). Een ideale manier om je klanten beter te leren kennen is er bijna niet. En tevens een manier om je netwerk uit te breiden door de deelname aan de bedrijfscompetitie. Uiteindelijk heb ik besloten om, naast het zakelijke lidmaatschap, ook privé lid te worden van onze golfclub Hitland.   

Speel je op vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

In de periode april t/m september ben ik gemiddeld één keer per week op de golfbaan te vinden. Veelal een wisselende dag waarbij ik dan 9 holes speel. Ook probeer ik altijd deel te nemen aan de 12 wedstrijden per jaar van de Herencommissie, de Ballenlawine, op de vrijdagmiddag die om de 2 à 3 weken gespeeld wordt. Een combinatie van fanatieke en gezellige deelnemers die allen een leuke middag willen hebben, maar ook graag goed willen spelen. Dit past prima bij mij en tevens leer je zo ook de diverse leden kennen. In de wintermaanden beperk ik mij, samen met andere competitiespelers, tot het wekelijks trainen op de driving range. Ik kan dan ook niet wachten tot het voorjaar wordt, maar het is wel degelijk een goede voorbereiding voor de start van het golf seizoen die samenvalt met de start van de golfcompetitie.  

Focus op werk en op golf, hoe is bij jou de verhouding?

Mijn primaire focus ligt op het werk en als dat goed gaat dan kom ik vanzelf aan mijn favoriete hobby toe. Een kwestie van prioriteiten stellen. En tevens heb ik de mogelijkheid om samen met mijn klanten een rondje te golfen. Dit laatste gebeurt echter steeds minder; je moet het echt inplannen anders komt het er niet van.   

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Ik heb ooit, meer dan 20 jaar geleden, een houten 3 en 5 aangeschaft van het merk ERC-Callaway. Hier kan ik, gevoelsmatig, mee lezen en schrijven. En ik speel dus nog steeds met deze clubs.

Penningmeester Golfclub Hitland: leuk werk?

Als lid van een vereniging vind ik dat je open moet staan voor eventueel extra organisatorische taken, mits dat past binnen je eigen tijdsbesteding en als je het leuk vindt. Want doe je iets voor de club dan vind ik dat je dat ook goed en zorgvuldig moet doen.

Vanuit mijn financiële achtergrond is het penningmeesterschap op zich een logische taak binnen het bestuur. Hierdoor ben ik veel meer dan voorheen op de hoogte wat zich allemaal afspeelt binnen onze vereniging en het golfpark. Naast het feit dat ik het leuk vind, hoop ik ook zo mijn steentje te kunnen bijdragen.

Speel je ook weleens op andere banen?

Het mooie van de golfsport is dat de golfbanen veelal in een mooie omgeving liggen die het gehele plaatje compleet maken. Dus ja, ik speel ook op andere banen en dan veelal met diverse vriendengroepjes. Zo ga ik elk jaar in november met 4 man naar de Costa del Sol, temperatuur 20 - 24 graden, mooie uitdagende banen in een dito omgeving. Altijd geweldig naar ons zin en zo vier ik eigenlijk elk jaar met vrienden de afsluiting van weer een golfseizoen. Mooier kan toch niet!

Vindt je presteren bij golf belangrijk?

Ik zou graag het woord presteren willen veranderen in “passie”.  Ik speel graag met mensen die met passie spelen en dan komt veelal het presteren vanzelf. 

Wat wil je, tot slot, nog kwijt?

Er zijn vele leden actief bezig voor onze club, waarvoor ik veel waardering heb. Zonder vrijwilligers is er geen golfclub. En nu heb ik, door dit interview, de gelegenheid om ook mijn waardering daar voor op papier te laten zetten. Bij deze dus!

 Motto: “Carpe Diem”, “pluk de dag”.  Geniet van het leven en wel nu !