Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Bestuursnieuws Vernieuwing IT-systemen

27/09/2023
Lees verder

Dames sluiting zomerseizoen 2023

27/09/2023
Lees verder

Monthly medal finale 2023: verslag

27/09/2023
Lees verder

Finale zomeravond 2023: terugblik

25/09/2023
Lees verder

Zomerkampioenschap Senioren 21 sept.2023, verslag

23/09/2023
Lees verder

Ries maakt nader kennis met Selma van de Berg

27/06/2018

In deze rubriek loop ik elke maand 9 holes op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn of haar gezicht laat zien. Mijn gesprekspartners komen vanuit alle geledingen, zoals bestuur, commissies van de golfclub Hitland, maar ook jaarkaarthouders en regelmatige greenfeespelers laten we aan het woord. Tijdens dit rondje presenteert de golfer of golfster zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 18 e aflevering maken we nader kennis met Selma van de Berg 

Op een mooie woensdagmiddag even de par 3 gelopen met Selma: voordat het begonnen is, zijn we al klaar. Praten en nog eens praten over wat Selma zoal heeft meegemaakt. Samen met haar echtgenoot Piet heeft ze dag en nacht gewerkt in de horeca, geen tijd voor andere zaken, en in de tussentijd heeft ze ook nog eens drie kinderen opgevoed. Het heeft van Selma een vrouw van de wereld gemaakt. Nu nog heeft zij dagelijkse beslommeringen die alleen maar leuk zijn. Genieten van het leven is wel prioriteit nummer 1. 

Wie is Selma van de Berg

Geboren in Soerabaja in 1939. In 1949 op haar negende verhuisde ze naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Al ruim 59 jaar getrouwd met Piet van de Berg. Samen hebben zij 3 kinderen, Philomeen, Joyce en Erik en 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, de derde is op komst. In Nieuwerkerk aan den IJssel waren ze de eerste uitbater van een snackbar, nu is café-restaurant Brasserij de Berg een begrip in het dorp. De rol van oppasoma voor de kleinkinderen heeft Selma nooit vervuld: uitsluitend werken, 7 dagen in de week, was haar ding.

Hobby’s buiten golf 

Tennissen is ook een van Selma’s grote passies, nog steeds slaat zij op tijd haar balletje. Veel bridgen en uitjes met haar zus Sonja, de tijd vliegt. Als er nog eventueel tijd over is gaat zij de tuin in, schildert in haar schilderskamer en als haar man Piet naar voetballen zit te kijken pakt Selma een mooi boek.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

In 1996 haalde Selma haar GVB bij golfclub Kralingen en in 1997 werd ze lid van Golfclub Van Rijckevorsel, nu Golfclub Hitland.

Hoe kom je bij Golfbaan Hitland terecht

Veel vriendinnen waren al lid van de club vandaar dat de keuze niet moeilijk was, Hitland is bijna in mijn achtertuin.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter

Dinsdag is de damesdag en donderdag speel ik bij de senioren. Vroeger speelde ik ook in het weekend en nu met mijn schoondochter Astrid weleens op de woensdagmiddag. In de winter speel ik ook, mits het niet regent.

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding

Werk en sport in het algemeen kon ik altijd goed combineren, omdat wij ons eigen bedrijf hadden. In de horeca je vrijmaken overdag was altijd mogelijk, in de avonduren altijd werken. Nu heb ik alle tijd voor golf en tennis.

Heb je favoriete golfclubs

De driver en de houten 7 maar ook de ijzer 6 zijn mijn favoriete clubs.

Speel je weleens op andere golfbanen

Vroeger heb ik geregeld overal gespeeld nu altijd met de uitgaansdag van de dames en de senioren. Vroeger ook NOBRA en NGF-competities gespeeld waarbij je ook op allerlei golfbanen kon spelen.

Heb je ooit commissiewerk gedaan bij de golfclub

Ik ben ruim 10 jaar lid van de evenementencommissie geweest. Ik weet wel hoe het allemaal reilt en zeilt.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Vroeger uiteraard wel, nu speel ik uitsluitend voor mijn plezier, het gaat zoals het gaat.

Wat wil je nog meer kwijt

Na zoveel jaren op Hitland heb ik het nog steeds naar mijn zin en hoop nog heel wat jaartjes te kunnen golfen. Ooit in Grevelingenhout een hole-in-one geslagen, dat vergeet ik nooit meer.

Motto: Blij zijn met vriendschap, sportiviteit en gezondheid