Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Ries maakt kennis met Sefi Vesters

13/09/2021

In deze reeks komen nieuwe en bestaande leden aan bod die we een aantal vragen voorleggen, om hen beter te leren kennen..

In deze 8e aflevering wordt kennis gemaakt met Sefi Vesters:   

                                                                                                       

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

Nadat mijn man Alfred met (pre)pensioen was, en ik ook met werken ben gestopt, kregen we alle tijd om eens te onderzoeken of golf iets voor ons was. Zo zijn we 15 jaar geleden begonnen met een vijfdaagse golfclinic in Zuid-Frankrijk.  We waren beiden enthousiast en zijn meteen volop les gaan nemen bij destijds de GCR (nu Seve).  Emmers ballen zijn er doorheen gegaan. Ik heb altijd balsporten gedaan (hockey, badminton, tafeltennis, tennis), en met golf heb je ook weer iets in je handen om tegen een bal te slaan. Maar dat balletje is wel klein, dus ik heb heel veel, maar ook met plezier geoefend en regelmatig lessen genomen om tot het punt te komen van een handicap van rond de 18, maar ik sta nu op 19.8. Handicap halen is één, behouden is twee en met het nieuwe handicap systeem WHS werkt het anders.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

De eerste 10 golfjaren hebben we gespeeld op Golfclub Panoramica in Spanje, omdat we het grootste deel van het jaar in Peniscola woonden. In de weken dat we in Rotterdam waren, hebben we op diverse banen in de buurt gespeeld, ook op Hitland.

Sinds 3 jaar zijn we terug in Rotterdam en zochten we een golfbaan/club om lid van te worden. De Hooge Rotterdamsche is dichterbij huis, maar dat is een fysiek pittiger baan, en er bestond toen alleen volledig lidmaatschap, terwijl je bij Hitland de gewenste aantal lussen kon kopen. Dat sprak ons aan, omdat het plan was en nog steeds is om ieder najaar weer in Peñíscola te verblijven. Bovendien vond en vind ik Hitland een leuke en uitdagende baan om te spelen.

Hoe ben je in contact gekomen met de Golfclub Hitland?

Via de website over de golfclub gelezen. Alhoewel ik niemand van de golfclub kende, ben ik meteen lid geworden, omdat ik het leuk vind met anderen te golfen en wedstrijdjes te spelen.
Bovendien ook om mensen/medegolfers te leren kennen.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel op dinsdag met de dames, donderdag met de senioren en nu en dan met de weekendwedstrijden. Erg gezellig allemaal. Inmiddels ken ik wat mensen met wie ik kan afspreken buiten de georganiseerde wedstrijden. In de wintermaanden speel ik veel minder op Hitland, mede omdat ik deels weg ben. Ik ben een mooi weer speler en was daar in Spanje mee verwend, Als ik mij heb ingeschreven, ga ik wel de baan op en heb aldus al diverse malen een nat pak/kapsel gehaald. 

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding?

Ik ben pas met golf begonnen nadat ik gestopt ben met werken. Voor die tijd tenniste ik veel en qua tijd is dat beter te combineren met werk.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Door de baan speel ik vaak met mijn hybride (26 graden). Daarmee raak ik de bal beter dan met mijn woods. Met de meeste ijzers kan ik goed overweg, waarvan PW, 7, 8 en 9 mij het beste liggen. De meeste punten verlies ik met het korte spel.

Speel je ook weleens op andere golfbanen (ook buitenland)?

In Nederland voornamelijk op Hitland, een paar keer per jaar een andere baan, verder nog steeds Panoramica Golf in Spanje, en als we ‘s winters in Hua Hin Thailand zijn, dan speel ik daar ook op diverse (mooie!) banen.  Door corona zit Thailand er komende winter weer niet in.

Heb je ook nog andere hobby’s?

Fietsen, wandelen, reizen, lezen en ik houd van lekker eten (met een glaasje wijn), gezellig met vrienden, een goed gesprek en/of een kaartje leggen. Na een sportieve (golf)dag geniet ik ook van de welverdiende rust op de bank met een goede Netflix serie of favoriet tv-programma.

Speel je regelmatig ook clubwedstrijden en hoe bevalt dat?

Ik ben best competitief ingesteld, en speel graag in wedstrijdverband. Ook met andere sporten had ik dat. Je speelt dan weer eens met/tegen anderen. Alhoewel je met golf voornamelijk tegen jezelf speelt.

Besteed je veel tijd aan golf?

2 à 3 keer per week ben ik op de baan, meestal 18 holes. In mijn “Spanje tijd” ging ik ook regelmatig oefenen, drivingrange, korte spel, omdat er prima oefenfaciliteiten waren, en het nooit druk was.

Communicatie binnen de Golfclub voldoende??

Op de website is veel informatie te vinden en als ik iets niet weet, vraag ik het. De communicatie met het secretariaat verloopt altijd uitstekend.

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Ik kijk regelmatig op de website bij de nieuwsberichten en vaker bij de wedstrijden, inschrijvingen, uitslagen.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Ik doe graag mijn best en ben serieus met het spelletje bezig om een goed resultaat neer te zetten, en als dat lukt is dat erg leuk. Maar als het niet gaat die dag, jammer dan.
Hole 19 lukt altijd en gezelligheid en humor staan bovenaan.

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub???

Ik ben nu voor het derde jaar lid. Omdat ik mij meteen heb aangesloten bij de dames en seniorenwedstrijden, heb ik op die manier de benodigde clubkennis opgedaan. Naast de info op de website natuurlijk. Ik kan mij niet herinneren of er voor nieuwe leden iets georganiseerd werd in die tijd.

Wat wil je nog meer kwijt?

Ik zie redelijk wat 75-plussers op de baan die blijkbaar/schijnbaar met gemak 18 holes lopen en als ik voor mijzelf een wens mag uitspreken dan hoop ik zelf ook nog als 75-plusser te kunnen golfen (ondanks protest van sommige lichaamsonderdelen), want het is een verdomd leuk spelletje/tijdsbesteding en erg goed voor lijf en leden.  Ik wens de golfclub veel nieuwe leden en iedereen een goede gezondheid en nog een lang (golf)leven. Hopelijk mag ik er nog lang deel van uitmaken.