Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Ries maakt kennis met Johnny Tjon

28/10/2019

In deze rubriek ga ik maandelijks een 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen van uit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van de golfclub Hitland, jaarkaarthouders regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 33e aflevering wordt kennisgemaakt met Johnny Tjon     

Tijdens de finale van de ballenlawine heb ik Johnny uitgebreid gesproken over zijn golf interesse, familie en verdere onderwerpen.

Samen met Johnny in een flight is wel een feestje, hoe gemakkelijk deze man ballen slaat uit allerlei standen is geweldig. Blijkbaar kost het hem geen enkele moeite. Johnny is erg gesteld op zijn familie, daar doet hij alles voor. Kortom een gedreven man die midden in het leven staat.

Wie is Johnny

Ik ben in 1957 in Suriname geboren, getrouwd met Eileen en wij hebben een zoon, Anthony (29) en een tweeling Danny en Stefan (27). Alle zoons zijn inmiddels ook besmet geraakt met het golfvirus. Op mijn 17e ben ik naar Nederland gekomen i.v.m. mijn studie werktuigbouwkundige. Eerst in Alkmaar, Amsterdam en na mijn studie uiteindelijk in Rotterdam beland. Na afronding van mij studie in 1979 ben ik gaan werken. Na 1 jaar te hebben gewerkt als uitzendkracht, ben ik verder gegaan als zelfstandige. Sinds juli 2018 ben ik officieel gestopt met werken.

Hobby’s buiten golf

We reizen graag zowel naar het oosten als het westen van de wereld. In Europa gaan wij meer voor het cruisen met golfvrienden. Mijn vrouw gaat meer voor het shoppen buiten Europa. Komende maanden hebben wij een druk programma. Half oktober naar Maleisië en eind november naar Hong Kong. Volgen jaar april/mei willen we weer gaan cruisen.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

Ik heb zo’n 19 jaar geleden mijn GVB gehaald bij Hitland en nooit serieus gespeeld. Pas eind 2017 toen mijn zonen klaar waren met hun masteropleiding dachten wij laten wij gaan golfen. Zogezegd zo gedaan. Jongens zijn na een halve uurtje les direct in de golfwereld gestapt, eerst op de par 3 baan. Na 3 privélessen te hebben genoten hebben zij direct hun theorie-examen afgelegd en binnen een maand hun GVB gehaald bij Hitland. En toen begon het feest, bijna elke dag op de Golfbaan. Ik heb nu handicap 11,6, om eraan te komen geen probleem, maar om het vast te houden is niet gemakkelijk. Mijn streven is om vanaf nu binnen een jaar single handicapper te worden of het lukt dan zie ik wel.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

Eigenlijk per ongeluk via vrienden die zaten op te scheppen bij een feestje over Hitland.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel het hele jaar door. Geen vaste dagen. Ik probeer zoveel mogelijk aan wedstrijden mee te doen, indien het me uitkomt.

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding

Ik hoef niet meer op werk te focussen, dan blijft maar alleen golf over. Ik speel voor mijn plezier vooral met onze jongens.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Mijn favoriete golfclubs zijn de driver, ijzer 6,8 en pitchingwedge.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Ja, in Nederland zeker een paar keer per jaar. In het buitenland hebben wij vaste periodes met vrienden te gaan golfen, meestal februari en juli.

Heb je ook nog andere hobby’s

Ja, tennis en squash vroeger ook in bedrijfscompetitie verband.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Nee, ik wil er vooral plezier in hebben.

Sinds een jaartje ben je Marshal op Hitland

Marshal zijn, mooiste baan van de wereld. Je komt zoveel aardige mensen tegen die een praatje met je willen houden.

Wat wil je nog meer kwijt Golfers moeten meer geduld hebben voor elkaar.

Motto: “Mensen moeten meer respect tonen voor elkaar”.