Nieuws

Onze Eerste 2023 en Order of Merit 2022: verslag

21/03/2023
Lees verder

Senioren Winterkampioenschap 2022-2023: verslag

20/03/2023
Lees verder

Zomeravond wedstrijden 2023

15/03/2023
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2023: Schrijf je in!

14/03/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast… !

13/03/2023
Lees verder

Ries maakt kennis met Arie van Wiggen

02/08/2021

Kennismaken met Arie van Wiggen     

In deze reeks komen nieuwe leden aan bod die een aantal vragen worden voorgelegd. Zo laten we iedereen met hen kennismaken.

In deze 7e aflevering wordt kennis gemaakt met Arie van Wiggen.      

                             

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

In september 2019 op aanraden van een zakelijke relatie samen met Marcel Zweedijk (ook een nieuw lid per januari 2021) mijn baanpermissie op Rhoon behaald. Vanaf dat moment volledig in de ban geraakt van het spelletje en bijna wekelijks wel op een baan te vinden. Mijn huidige HCP is 31,5 en zit momenteel in een fase waarbij ik merk dat ik steeds consistenter ga spelen en dus ook sneller zak met mijn handicap.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Na ruim een jaar als Greenfee speler kennisgemaakt te hebben met diverse golfbanen, en oneindig veel uren doorgebracht te hebben op diverse driving ranges, sprak Hitland me het meeste aan. Ik woon zelf in Barendrecht en de combinatie van ligging, trainingsfaciliteiten, horeca, sfeer en prijs hebben mij doen besluiten een rondenkaart aan te schaffen en lid te worden van de Golfclub.

Hoe ben je in contact gekomen met de Golfclub Hitland?

Op een gegeven moment wilde ik wat meer dan alleen rondjes lopen en leek het me leuk om deel te nemen aan wedstrijden. Het lidmaatschap bij een digitale golfclub had voor mij weinig toegevoegde waarde en ik begon langzaamaan steeds meer verslavingsverschijnselen te vertonen. De stap naar een volwaardige fysieke Golfclub was dus eigenlijk een logisch gevolg. Een vriend van mij (Mark Daniëls) was al lid en toen was de keuze snel gemaakt.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel geen vaste dagen maar ben eigenlijk altijd wel te porren voor het lopen van een rondje. In de winter speel ik ook, maar ben heel eerlijk wel een mooi weer speler. Een beetje wind en/of een spatje regen is geen probleem, maar geef toch de voorkeur aan een droge baan.

Focus op werk en of golf, hoe is bij jou de verhouding?

De verhouding is in mijn optiek een gezonde balans. Ik ben verantwoordelijk voor sales bij ProMedia Group, een mediabedrijf die zich specifiek richt op de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Het team waar ik onderdeel van uitmaak houdt zich bezig met de beroepsvaart en maritieme (maak)industrie. Een enorm leuke en afwisselende baan in een prachtige branche die altijd in beweging is. Af en toe kan ik werk en golf combineren omdat in mijn zakelijke netwerk ook behoorlijk wat golfers zitten. Wat dat betreft kan golf ook echt verbinden is mijn ervaring.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Niet echt, als ik echter kijk naar de club die tot nu toe de meeste gebruikerssporen vertoond, is het toch het ijzer 7. Volgens mij ook de meest random club die iedereen bij aanvang in zijn of haar handen gedrukt krijgt bij de HCP54 cursus.

Na een jaar gespeeld te hebben met een tweedehands halve set van Wilson, ben ik overgegaan op een hele nieuwe set van Taylormade (M6). Hier speel ik nog steeds met heel veel plezier mee.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Jazeker, ik vind het leuk om zoveel mogelijk banen op mijn CV te hebben staan. De wisselende moeilijkheidsgraad van andere golfbanen maakt de uitdaging ook weer groter. De volgende stap is het spelen op buitenlandse golfbanen. In de pre Corona periode hebben we veel mooie vakantiebestemmingen gehad. Toen speelde ik echter nog geen golf….. wat een gemis besef ik me nu 😊

Heb je ook nog andere hobby’s?

Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik ben zelf een actief allround sporter en boks ook nog drie keer in de week. Ik sla zelden een avondje poker met vrienden over en hou ook van een relaxed avondje bankhangen met mijn vrouw, een zak chips en een film.

Wie in je omgeving speelt ook golf?

Je kan beter vragen wie niet? Ik spreek steeds meer mensen in mijn directe omgeving waarvan ik niet eens wist dat die ook speelden! Familie, vrienden, buren, collega’s en diverse zakelijke relaties. In september 2020, precies één jaar later na mijn kennismaking met de golfsport, heb ik ook eindelijk mijn eigen vrouw zover gekregen om haar baanpermissie te halen.

Heb je al een keer deelgenomen aan een clubwedstrijd?

Zeker! Inmiddels al meerdere malen met heel veel plezier deelgenomen aan de Ballenlawine op vrijdagmiddag. Leuke mensen ontmoet en gesproken en ook veel van hen geleerd.

Besteed je veel tijd aan golf?

Best wel, het spelletje is ook zo verschrikkelijk leuk! Als het weer en mijn agenda het toelaat ben ik normaal gesproken twee tot drie keer per week op een golfbaan te vinden. Ik heb me dan ook flink vergist bij de aanschaf van een rondenkaart begin 2021. Ik dacht dat ik het met 50 ronden wel moest gaan redden wanneer ik zou gaan deelnemen aan een paar wedstrijden en af en toe tussendoor 9 holes zou lopen. Nu speel ik dus als Greenfee speler op andere banen en heb de wedstrijden even gelaten voor wat het is.

Communicatie binnen de Golfclub voldoende?

Ja hoor, het laatste nieuws is goed te volgen op de website en vragen via de mail worden altijd snel en keurig beantwoord.

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Zeer regelmatig voor het laatste nieuws en de wedstrijdkalender.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Zeker, dat is ook één van de redenen dat ik lid ben geworden van een Golfclub. Naast het sportieve, prestatiegerichte element, spreekt ook het sociale karakter van de golfsport me enorm aan.
Je zit toch een behoorlijke tijd met je flightgenoten “opgescheept” en dan praat je met elkaar over van alles en nog wat. 

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

Ik vind van wel en mijn persoonlijke ervaring is positief. Helaas was het door Corona wat lastig om een fysieke kennismakingsavond in te plannen, maar de video-call met alle nieuwe leden is een prima alternatief gebleken. Uiteraard vergt het ook wat eigen initiatief om jezelf wegwijs te maken binnen de club, maar met vragen kom je een heel eind.

Wat wil je nog meer kwijt?

Ik hoop dat ik wat sneller dan oktober mijn rondenkaart mag gaan upgraden zodat ik me weer kan gaan inschrijven voor wedstrijden. Als dit lukt dan zul je me zeker vaker gaan zien op Hitland en ben ik altijd in voor het lopen van een rondje met iedereen die dat ook leuk lijkt!