Nieuws

Dames Pepernotenwedstrijd 2022: verslag

30/11/2022
Lees verder

Winter Eclectic 4 2022: Uitslagen en standen

29/11/2022
Lees verder

Winteromstandigheden in de baan..

29/11/2022
Lees verder

Je rondekaart aanpassen voor 2023? Opgeven t/m 12 december!

28/11/2022
Lees verder

Wedstrijdkalender 2023: het 1e kwartaal...

16/11/2022
Lees verder

Ries maakt kennis met Anneke Knol

25/05/2021

In deze reeks komen oude en nieuwe leden aan bod die een aantal vragen worden voorgelegd. In deze 5e aflevering wordt kennis gemaakt met Anneke Knol.                                                                                     

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

Al vele jaren geleden heb ik – samen met man en kinderen – in een weekend het GVB gehaald. Daarna af en toe een keertje gespeeld, op verschillende banen, maar nooit echt opgepakt want ik was op dat moment nog fanatiek marathonloper en dat kostte veel tijd. Na 17 marathons vond ik het echter wel genoeg en kreeg ik behoefte aan andere activiteiten. En zo ben ik ruim een jaar geleden bij Janna op les gegaan om het golfen nu echt serieuze aandacht te gaan geven.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht? Hoe ben je in contact gekomen met de Golfclub Hitland

De golfbaan Hitland ligt - bij wijze van spreken - op een steenworp afstand van ons huis, dus het lag voor de hand om hier eerst weer eens een rondje op de par3 te gaan lopen en de kennismaking met het golfen te hernieuwen. De sfeer op de golfbaan heb ik ervaren als open en hartelijk, dus ben ik blijven komen. 

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Aangezien ik hele week werk, speel ik alleen in het weekend en af en toe op vrijdagmiddag. Deze zomer hoop ik ook doordeweeks in de avond weleens te kunnen gaan. Normaal werk ik alle dagen in Utrecht en met reistijd erbij lukt het dan niet om daarna nog te gaan golfen, maar nu werk ik ook regelmatig vanuit huis dus dat biedt een kans om bijvoorbeeld mee te doen met het zomeravond golfen. 

Focus op werk en of golf, hoe is bij jou de verhouding?

Als provinciesecretaris/algemeen directeur van de provincie Utrecht maak ik vaak lange werkdagen. Het is een prachtige baan, wel met veel overleggen en vergaderingen. In mijn vrije tijd wil ik daarom zoveel mogelijk buiten zijn, bewegen en mijn hoofd leeg maken. Golfen is voor mij de ultieme manier om dat te doen. Heerlijk op een mooie golfbaan achter een balletje aan lopen, zelfs als die weer eens andere kant op gaat dan ik in gedachten had. 

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Sinds vorig jaar speel ik met Taylormade clubs, die bevallen goed. Toevallig ben ik ook bij een driver en putter van hetzelfde merk terecht gekomen. Op dit moment kan ik het beste overweg met ijzers, de andere clubs moet ik eerlijk gezegd nog beter onder de knie krijgen. Daarom is mijn extra bijgeleverde ijzer 5, waarvan de verkoper zei ‘je kan hem erbij krijgen, maar niemand speelt daar tegenwoordig nog mee’, nu mijn favoriet.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Zeker, het is leuk en afwisselend om ook af en toe in andere omgevingen te spelen. En de meeste golfbanen zijn mooi ingerichte plekken, waar het prettig vertoeven is. 

Heb je ook nog andere hobby’s?

Behalve golfen en hardlopen, ben ik de laatste tijd ook gaan racefietsen en veel aan het wandelen. Soms kleine wandelingetjes tussendoor in het Hitland, maar ook langere afstanden. Nu we een jaar niet op vakantie konden, zijn mijn man Jos en ik het welbekende Pieterpad gaan lopen, van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht. Iedere keer een paar etappes in een steeds veranderend landschap.

Wie in je omgeving speelt ook golf?

De twee oudste kinderen laten zich nog weleens verleiden tot het slaan van een balletje voor de gezelligheid, de jongere niet. En Jos houdt het toch liever bij hardlopen en fietsen. Gelukkig zijn er kennissen en vriendinnen die wel golfen. En via de lessen van Janna en door het lidmaatschap van de club kom ik andere enthousiaste en leuke golfers tegen. 

Heb je al een keer deelgenomen aan een clubwedstrijd?

Ik heb meegedaan aan de Funwedstrijd op de par3, die ook speciaal toegespitst was op de nieuwe leden. Dat was een mooi en gezellig begin. Dat smaakt naar meer, dus ik ga ook zeker deelnemen aan andere evenementen. 

Besteed je veel tijd aan golf?

Vooralsnog niet zoveel als ik zou willen, het varieert nu van 1 tot 2 keer per week. In de winter ben ik vaker gaan lessen en trainen. En af en toe gelopen op de par3 en de grote baan, zelfs in weer en wind. Maar nu het weer beter wordt, vind ik het fijner om vaker op de grote baan te lopen.

Communicatie binnen de Golfclub voldoende? Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

Het was voor mij als nieuw lid heel prettig dat er kennismakingsavonden werden georganiseerd om de club beter te leren kennen. Weliswaar digitaal, maar toch een ijsbreker en heel effectief om de weg te leren vinden. Ook het eerste wedstrijdje was leuk en ik voelde me welkom. De nieuwsbrieven lees ik verder met belangstelling, die zijn erg informatief. 

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Soms wel, zeker in het begin. Nu meestal via een link in de nieuwsbrief en ook gebruik ik de app. 

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Van nature ben ik wel wat prestatie-gedreven, toch vind ik het belangrijk om het golfen vooral als ontspanning te zien. Dat neemt niet weg dat ik graag spelenderwijs wil bijleren en ontwikkelen. En als ik mijn handicap dan misschien toch iets weet te verbeteren kan ik in ieder geval op alle banen spelen. 

Wat wil je nog meer kwijt?

Dank voor de warme ontvangst! Verder hoop ik natuurlijk andere leden te ontmoeten deze zomer, op de baan of op het terras. 😊