Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Ries gaat in gesprek met Elly Westerling

12/05/2023

Hoe gaat het nu met Elly Westerling? Editie 3 in deze serie.. 

Wat doe je in het dagelijks leven?                       

Ik ben met pensioen, was hiervoor geschiedenis docent. 

Hoe ben je met golf in aanraking gekomen?      

Door mijn man Stefan. 

Hoe kom je nu bij Golfclub Hitland terecht?       

De club had dringend een secretaris nodig, ik was net met pensioen en de plannen die ik had vielen in duigen, dus ik stelde me beschikbaar. 

Sinds een aantal jaren ben je secretaris van de Golfclub, leuke job?            

Heel erg leuk. Je leert heel veel mensen kennen en je wordt gewaardeerd. Voordat ik het onderwijs in ging was ik administratief werkzaam en ik houd van orde scheppen. 

Golfclub Hitland is een vrij kleine club, kader bij elkaar houden is moeilijk, hoe zie jij dat?                 

Het is moeilijk om nieuwe vrijwilligers te vinden. Maar daar worstelen alle verenigingen mee. Het probleem is dan dat de bestaande vrijwilligers een steeds grotere werklast krijgen. Als je mensen vraagt om een taak over te nemen merk je dat veel mensen wel wat willen doen maar niet te veel vast willen zitten aan afspraken en vaste tijden. Mij lijkt het ideaal om een groep mensen te hebben die je kunt bellen en die dan bereid zijn om een keer in te vallen, of een keer bij een activiteit te helpen. Verder denk ik dat veel mensen het leuk zouden vinden om vrijwilliger te worden omdat het je heel veel sociale contacten geeft (en meer mensen die je kent om een keer een rondje mee te lopen!) en het geeft veel gezelligheid en, niet te vergeten, voldoening.

Verbinden en samenwerken binnen de Golfclub is nodig, hoe ervaar jij dat?

Volgens mij is dat binnen onze club al volop aanwezig! 

Heb je nog andere hobby’s of vrijwilligerswerk?           

Ik ben dol op lezen, wandelen en fietsen, pas 1x per week op onze kleinkinderen en ik zit in de locatieraad van de St. Josephkerk.

Hoe ervaar je het clubleven bij de Golfclub?      

Daar merk ik natuurlijk iets minder van omdat ik geen golf speel maar als ik er een keer bij ben is het reuze gezellig en merk je dat mensen heel veel plezier hebben. 

Nieuwe leden zijn nodig bij de Golfclub, heb jij enig idee om dat te realiseren?           

We hebben al van alles geprobeerd. We hangen posters op over proeflidmaatschap en gewoon lidmaatschap, we zetten vlaggen en vaandels neer tijdens wedstrijden zodat we gezien worden, we proberen professioneel te zijn door de mail snel te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Ook worden de nieuwe leden verwelkomd op een manier zodat zij ze zich snel thuis voelen (en hopelijk weer nieuwe leden binnenhalen, of in ieder geval positieve ervaringen hebben en dit doorvertellen!). Tegelijkertijd is het zo dat je op de openbare golfbaan Hitland op allerlei manieren golf kunt spelen, zonder lid te hoeven zijn van onze club. Dat is de realiteit. 

Bij de golfbaan Hitland zijn veel partijen actief, je hebt elkaar nodig, hoe ervaar jij dat?

Ik denk dat goede communicatie heel belangrijk is, en luisteren naar elkaars beweegredenen en argumenten.
Het is ook belangrijk om dingen uit het verleden los te laten en te kijken naar de toekomst. 

Bij sportclubs worden leden soms verplicht om clubactiviteiten te organiseren, is dat de toekomst?

Dat vind ik persoonlijk te ver gaan. Ik vind wel dat je, als je lid wordt van een club, een bepaalde verplichting aangaat. Natuurlijk kun je het, op dit moment, te druk hebben of je baan vergt te veel tijd. Maar op een gegeven moment moet de club ook een beroep op je kunnen doen. Als je zelf dolgraag wedstrijden speelt kun je overwegen om eens lid te worden van een wedstrijdcommissie. En vraag bijvoorbeeld een medespeler om dat ook te doen! Het mooiste zou zijn dat er een grote commissie ontstaat zodat het werk verdeeld kan worden en niet 2 of 3 personen bijna alles moeten doen. Dat is nl. niet vol te houden. 

Wat zou jij willen verbeteren bij de Golfclub?

Niets! Er is, zolang ik hier zit en dat is alweer 2,5 jaar, nog nooit een lid weggegaan omdat hij of zij het niet naar zijn zin had! De enige verbetering zou zijn: meer vrijwilligers.