Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Handicartwedstrijd 2023: aankondiging

07/06/2023
Lees verder

Family&Friends Texas Scramble 2023: Inschrijving geopend!

05/06/2023
Lees verder

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Regina en Theo nemen afscheid

09/12/2022

Regina Dinkla en Theo van der Bie nemen afscheid van Hitland. 

Regina en Theo gaan Hitland na ruim 10 jaar verlaten. Op de valreep van 2022 ben ik in gesprek gegaan voor hun verhaal in de nieuwsbrief.

Na 10 jaar nemen jullie afscheid van Hitland, veel meegemaakt?

Regina: Zeker, we hebben heel veel gezellige en spannende wedstrijden gehad en leuke mensen ontmoet. Maar het mooiste moment voor ons samen was het totaal onverwachte huwelijksaanzoek van Theo aan mij op hole 18 bij de Familiewedstrijd op 17 augustus 2014. Die dag kenden we elkaar 7 jaar en met het bizar slechte weer op die dag had ik bijna de 2 laatste holes overgeslagen om in 1x door te gaan naar het clubhuis. Gelukkig niet gedaan 😉.

Wat is de reden van jullie vertrek? 

Dat zijn er een aantal. Vanuit Schiedam doordeweeks einde middag naar Hitland rijden is tegenwoordig een ramp qua verkeersdrukte. Daarnaast vinden we dat de drempel om te golfen op Hitland wel heel laag is geworden. Veel beginnende golfers die meer tijd nodig hebben waardoor een rondje vaak lang duurt. De 6 minuten tussen de starttijden vinden we ook te kort waardoor de drukte en het wachten in de baan toeneemt. Ook het feit dat de baan zo laag ligt dat het vanaf oktober t/m februari vaak nat is en de de baan daarvoor moet sluiten, is voor ons reden om na ruim 10 jaar de knoop door te hakken.

Een gezegde van Theo is: Eerlijkheid duurt het langst, ook bij golf? 

Zeker, als iemand bij een sport als golf niet eerlijk speelt zegt dat iets over die persoon. Je kunt iedereen in de maling nemen behalve jezelf. Theo: ik ben soms iets te eerlijk en zeg snel iets wat misschien bij anderen verkeerd valt, maar dat is hoe ik ben.
Ik heb snel ergens een mening over, wat ik zelf prettiger vind dan mensen zonder mening.

Theo werkt in de financiële adviesbranche, ben jij ook een verkoper? 

Nee, juist niet, nooit geweest ook. Ook niet in de tijd dat je voor alle financiële producten provisie ontving van verzekeraars en geldverstrekkers. Elke klant is anders en dus ook het advies. Voor dat persoonlijke advies dient de klant zelf te betalen. Dat is het meest eerlijk.

Regina is actief in de bloemen industrie, een ontspannen branche?

Op de drukke piektijd in het voorjaar na, is het heerlijk werken in de sierteeltsector. Niet alleen omdat ik van planten en tuinieren houd maar vooral omdat het heel internationaal is, altijd in ontwikkeling en ik een uitdagende baan heb bij het mooie familiebedrijf Florensis. En hoe mooi en ontspannen is het dan dat je heel het jaar door kleurrijke bloemen om je heen hebt!

Julie hebben beiden competitie gespeeld bij Golfclub Hitland, een leuke tijd meegemaakt?

Theo: zeker, vooral de beginjaren waren spannend. Op andere banen spelen met Matchplay als spelvorm. Is toch echt anders dan Stableford en vereist een andere mentale benadering. Niet altijd wint de betere golfer. Leuke dagen gehad met gezellige teamgenoten.

De afgelopen jaren veel vrienden gemaakt bij Hitland, die gaan jullie missen?

Regina: Absoluut, we zeggen ook regelmatig dat we niet weggaan vanwege de band met de andere leden. Als we in een leuke flight een wedstrijd hebben, vergeet je vaak de redenen waarom je wel weggaat. We hopen dan ook zeker contact te houden met een aantal leden en af en toe nog eens een rondje op Hitland te lopen.

Theo heeft ook drie jaar de penningmeester rol vervult bij Hitland, leuk werk?

Zeker, ligt ook in het verlengde van mijn dagelijkse werk en kost me dus niet veel moeite. In het begin van mijn penningmeesterschap veel puin geruimd en zaken anders geregeld, waarvan we nu denk ik nog steeds profijt hebben. Mede door het voorzitterschap van de veel te vroeg overleden Boy Kodde waren het mooie jaren.

Jullie gaan Hitland missen?

Regina: Als je ruim 10 jaar lid bent geweest, ga je natuurlijk iets missen en we hebben daarom ook best lang getwijfeld om op te zeggen. Wat ik zeker ga missen zijn de 9 holes rondjes in de zomer, samen of alleen, meteen vanuit uit werk. Als je dan bijna alleen in de baan loopt met de vogels als enig geluid. Prachtig!

Hebben jullie nog verbeterpunten voor de baan en de golfclub?

Tijdens mijn bestuursjaren was al één van de speerpunten verbetering van de samenwerking tussen alle partners op Hitland. Dat is toen slechts ten dele gelukt en is nog steeds een uitdaging. We hebben als Hitland goud in handen maar het glipt door de vingers als de samenwerking niet optimaal wordt. Een club als de onze is echt nodig voor de baan. Hoe meer leden de golfclub heeft, hoe beter het is voor de continuïteit. De baan zou bijv. het lidmaatschap van de golfclub kunnen verplichten als er een jaarkaart van minimaal 100 x 9 holes wordt afgenomen.

Het starthuisje op hole 1 is recent opgeknapt door de vrijwilligers. Wellicht nu ook echt gebruiken als starters huisje? Kan de dienstdoende marshal meteen aan de spelers vragen om de plaggen en pitchmarks te repareren en goed tempo te houden tijdens de ronde. 

 Bij welke golfclub gaan jullie nu aansluiten?

We gaan naar Golfclub Broekpolder in Vlaardingen. Een echte ledenbaan met een groot verenigingsgevoel en op 15 minuten fietsen van ons huis in Schiedam. De baan wordt al 2 jaar gerenoveerd en de planning is dat begin zomer 2023 de baan weer volledig qualifying is. Als de geluiden kloppen, wordt het geweldig!

Reserveren van een tee-time is niet nodig, er wordt gewerkt met een ballenspiraal. Maar zelfs die is vaak niet nodig, meestal kun je zo de baan in.

Beiden waren jullie fanatieke wedstrijdspelers, elke wedstrijd was een cup te verdienen, gaan jullie ook bij de nieuwe clubwedstrijden spelen?

Regina: Dat is zeker de bedoeling want dat vinden we juist heel leuk. Omdat er geen rekening hoeft te worden met greenfee-spelers, zijn er veel wedstrijden. Door het meedoen met wedstrijden gaat de integratie vanzelf. Maar met meer dan 100 single handicappers in de club zal het winnen van prijzen wel iets lastiger worden dan bij Hitland.  

Theo zijn soms wat cynische opmerkingen die niet zo bedoeld zijn zullen wij niet meer aanhoren.

Voor sommigen zal dat een zegen zijn. Ik weet dat niet iedereen mijn humor weet te waarderen (en dat snap ik wel). Omdat het tegenwoordig “gebruikelijk” is, bied ik dan ook iedereen die last heeft gehad van mijn opmerkingen met terugwerkende kracht mijn welgemeende excuses aan. 😊

Hitland is toch meer of meer een thuis geworden, komen jullie nog eens spelen?   

Dat zal vast nog wel eens gebeuren, er zijn tenslotte ook events waaraan niet-leden mee kunnen doen. De leden waar we een goede band mee hebben opgebouwd, zullen we in de toekomst uitnodigen om tegen een aantrekkelijk introducétarief met ons een ronde op Broekpolder te spelen.

Golfclub Hitland wenst jullie veel plezier bij de nieuwe golfclub!

Hartelijk dank aan iedereen die ons verblijf op Hitland tot een mooie tijd hebben gemaakt en in het bijzonder aan de diverse commissieleden die zoveel leuke wedstrijden hebben georganiseerd.

Nog iets te melden?  

Wij wensen de club veel succes in de toekomst en een aantal van jullie gaan we zeker nog zien op de baan!