Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Update corona virus

15/03/2020
Lees verder

Richtlijnen en maatregelen voor golfclub Hitland ten aanzien van het coronavirus

13/03/2020
Lees verder

De WeCo vertelt……. plannen voor 2020

12/03/2020
Lees verder

Reminder iGolf Pay&Play abonnement: meld je aan!

11/03/2020
Lees verder

Ballenlawine 2020

09/03/2020
Lees verder

Onze eerste op 22 maart a.s.

05/03/2020

Onze eerste, wat betekent dat eigenlijk?

Onze eerste is een wedstrijd uit een oude golftraditie. Deze wedstrijd wordt door veel verenigingen gespeeld en markeert het begin van het ‘qualifying seizoen’. We spelen de wedstrijd altijd in de tweede helft van maart, in de verwachting dat de baan dan ook weer qualifying wordt en er dus weer onder zomercondities en bij voorkeur met een zonnetje, gespeeld kan worden.

De wedstrijd is van origine een zogenaamde statuswedstrijd, maar onze golfclub heeft die traditie van “jasje/dasje” al een aantal jaren losgelaten. Omkleden hoeft dus niet en het is dus even gemoedelijk als andere wedstrijden.

De wedstrijd wordt gespeeld in een netto strokeplay spelvorm. Naast de dagprijzen wordt op deze dag ook de Order of Merit van het voorgaande jaar uitgereikt, de prijs voor de beste individuele prestaties over het geheel van wedstrijden in dat jaar.

Ook zal na de prijsuitreiking de loting worden verricht voor de matchplay kampioenschappen.

Ook de jeugd is van harte welkom! We delen jeugdspelers in met elkaar en met flightgenoten die hen, waar gewenst, helpen met het spelen van de 18 holes baan in een wedstrijd. We proberen voor de jeugd een “wedstrijd-in-een-wedstrijd” te organiseren: eigen prijzen voor de beste jeugdspelers! 

Onze eerste wordt gespeeld op zondag 22 maart Opgeven voor de wedstrijd kan via de website van de golfclub (uiterlijk vrijdag 13 maart) of voor jeugdleden door het sturen van een mail naar gretadenhertog@ziggo.nl