Ries Rook maakt kennis met Thomas Arts

In deze rubriek ga ik maandelijks 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn of haar rondes loopt. Kandidaten kunnen vanuit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van de Golfclub Hitland, jaarkaarthouders, regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 5e aflevering wordt kennisgemaakt met Thomas Arts   

Voorspelen 9 holes par 3 baan

Eindelijk eens een dag waarop de zon eens scheen in dit kille voorjaar. Met Thomas 9 holes lopen is net een hardloopwedstrijd: afslaan, een tikkie terug en klaar is Kees en op naar de volgende hole. Een rustige golfer die alles met gemak doet, afslaan, baanslagen en putten gaat vanzelfsprekend. Fijn gelopen en gepraat over van alles en nog wat zodat ik Thomas iets beter heb leren kennen.

Wie is Thomas Arts  

Getrouwd met Inge en twee zonen waarvan de oudste inmiddels ook is gegrepen door het golfspelletje. Inmiddels 60 jaar jong en nog volop aan de bak met allerlei zaken zoals werk en hobby’s. Thomas werkt nu ruim 6 jaar als interimmanager voor de provincie Zuid -Holland. Daarvoor een aantal jaren bij Rijkswaterstaat en weer daarvoor in de offshore-industrie.

Hobby’s buiten golf

Tuinkas met een heleboel elektronica om alles automatisch te regelen ook als we op vakantie zijn. Het telen van tomaten en paprika’s: ze worden in grote hoeveelheden geproduceerd.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

Nu al weer meer dan 12 jaar geleden ben ik begonnen met golf. Inmiddels handicap 16.9 maar ik heb nog steeds het gevoel dat het beter kan. Zijn zus Inez speelde al golf en zo is Thomas en later zijn vrouw Inge met golf in aanraking gekomen.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

Gewoonweg de golfbaan die het dichts in de buurt is en bij de Capelse diende je in die tijd certificaten te kopen wat bij Hitland niet noodzakelijk was.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel het hele jaar door. In het weekend als er wedstrijden zijn en bij de heren op de vrijdagmiddag. Ik zou graag meer willen spelen maar dat is niet te combineren met mijn werk.

Focus op werk en of golf, hoe is bij jou de verhouding

Ik werk de hele week dus de verhouding is nu meer werk dan golf. Voor mij mag dat echt wel andersom, maar dat duurt nog een paar jaar. Het hele jaar door ben ik ‘s avonds wel een paar keer per week bezig op de oefenfaciliteiten op Hitland. Gewoon een leuke afwisseling en ontspanning na het werk.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Ik speel graag met mijn hybride en sandwedge. De putter is de laatste tijd niet echt mijn vriend.

Voorzitter Herencommissie Golfclub Hitland, leuk werk???  

Bij de herencommissie is het heel gezellig, maar ik vind dat het er gewoon bij hoort als je lid bent van een vereniging. Ik merk wel als ik wedstrijdleiding heb dat het mijn spel niet ten goede komt. Je moet je concentreren op de deelnemers en dan gaat het golfen de eerst holes minder soepel.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

In april/mei behoorlijk veel door de zondagcompetitie. Daarnaast gaan we met een vriendengroepje regelmatig ergens anders spelen. Ook gaan we tijdens vakantie vaak een of tweemaal ergens spelen. Begin dit jaar zijn we op een golfweek naar Spanje geweest. Dit was vooral golfen in combinatie met meditatie van Iron Shirt of Golf. Wellicht gaan we nog een keer op herhaling want het beviel erg goed.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Ja en nee. Ja, omdat ik tijdens de wedstrijd wil winnen. Nee, omdat het toch echt maar een spelletje is dat je moet relativeren. Uiteindelijk zijn er heel wat belangrijkere zaken dan golf.

Wat wil je nog meer kwijt

Iedereen moet zijn eigen ding doen, met respect voor anderen. In het najaar staat een lange reis naar Australië en Nieuw-Zeeland op het programma samen met zijn vrouw, Thomas kijkt er nu al naar uit.

Motto: Nooit blijven zeuren over wat je had kunnen doen (helpt ook bij golf!)

Ries Rook

Mei 2017

Thomas Arts ontvangt de Runner-up trophy van de Order of Merit 2016