Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Nog voldoende plaatsen beschikbaar voor de handicart wedstrijd op woensdag 26 augustus 2020

10/08/2020

Op woensdag 26 augustus wordt de jaarlijkse handicart wedstrijd gespeeld op golfbaan Hitland.

De opbrengst is voor de “Stichting Handicart “. Inschrijving is nog mogelijk tot woensdag 19 augustus a.s. deelnamekosten € 10,--.

De organisatie is in handen van de seniorencommissie van golfclub Hitland. Er zal er ook een verloting plaatsvinden met leuke prijzen.

Het bestuur van golfclub Hitland zal ook een bedrag doneren voor de handicart stichting.

Door de Corona crisis wordt er dit jaar geen finale gespeeld voor de regio winnaars.

Stichting handicart is op 23 april 1986 opgericht met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen.

Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de stichting de benodigde gelden om handicarts aan te schaffen en te plaatsen op 114 golfclubs in Nederland. Daarnaast heeft de stichting handicart afspraken gemaakt op bijna veertig banen waar geen karren van de stichting staan.

Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen mindervalide golfers gebruik maken van de beschikbare handicart. Dankzij de inzet van ruim 175 vrijwilligers kan stichting handicart haar werk doen.

Op dit moment zijn er meer dan 20.000 golfers tijdens hun golfspel afhankelijk van een handicart. Dit aantal zal door de toenemende vergrijzing de komende jaren stijgen.

De stichting handicart kan deze mensen alleen faciliteren als het aantal donateurs sneller blijft stijgen dan het aantal gebruikers. Daarom roept de stichting bezoekers van deze website op om donateur te worden. Bent u al donateur, dan vragen wij u de stichting handicart onder de aandacht te brengen bij familie en vrienden, want de kracht van de stichting ligt nu eenmaal bij de donateurs.