Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay Clubkampioenschap 2024! De inschrijving is geopend!

27/02/2024
Lees verder

Voorjaar Eclectic tussenstanden na VE4

22/02/2024
Lees verder

Nieuwe IT-functies, februari 2024

13/02/2024
Lees verder

Save the Date ALV 30 April

13/02/2024
Lees verder

Bijpraten met Ton Fennema

13/02/2024
Lees verder

Kennismaken met Berry Jansen

23/04/2019

In deze rubriek loop ik maandelijks een 9 holes rondje op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen van uit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van de golfclub Hitland, jaarkaarthouders, regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 27e aflevering wordt kennisgemaakt met Berry Jansen.

Wie is Berry

Geboren in Schiedam in 1948. Ik kom uit een middenstandsgezin dat vroeger geen vetpot was. Vader altijd hard aan het werk en moeder zorgde voor de kinderen en het huishouden. Emancipatie was in de tijd nog helemaal niet aan de orde. Na de basisschool richting het voortgezette onderwijs en gestudeerd aan instituut Schoevers, waar ik mijn diploma’s heb gehaald in de Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse taal. Daarna ben ik gaan werken als correspondent bij een haring en visverwerkend bedrijf in Vlaardingen. In 1972 getrouwd met mijn eerste vrouw, die helaas op 43e jarige leeftijd plotseling is overleden. In 1997 mijn huidige vrouw leren kennen waarmee ik in 2000 ben getrouwd. Ook haar man is in hetzelfde jaar overleden als mijn vrouw. Je kan wel stellen dat wij bofkonten zijn en het is weer fijn om gelukkig te zijn. Samen hebben wij 2 zoons en een dochter die allemaal hebben gestudeerd en een goede baan betrekken.

In 1976, na mijn baan al correspondent heb ik de sigarenzaak van mijn eerste schoonvader overgenomen. Vroeger noemde men het een sigarenmagazijn, maar mijn bedoeling was om er een speciaalzaak van te maken. Al snel begonnen met de verkoop van Cubaanse en Dominicaanse sigaren met een prijskaartje van € 5,--/€ 18,-- per stuk (voorheen guldens). Een schot in de roos, ik was de enige die zulke sigaren mocht verkopen. Er was wel een klimaat annex rookruimte voor nodig. In 2014 de zaak verkocht aan een werkneemster, die al 28 jaar bij mij in dienst was. De zaak heet nu nog steeds Jansen, waar ik best trost op ben.

Hobby’s buiten golf

Ik woon in Zuidland in een oude tuinders woning, gebouwd in 1930 met veel grond en dat is nu na mijn pensioneren mijn andere hobby. Op vrijwillige basis doe ik nog de boekhouding bij onze zoon die een makelaarskantoor heeft in Brielle.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

In 2011 voorzichtig toen ik nog maar drie dagen in de zaak werkte.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

Door een oude vriend van mij, “Tiger” Frans Wessel die plotseling in mijn zaak een doosje sigaren en een staatslot kocht. Hij nodigde mij uit om een keer met hem mee te gaan. Tot op de dag vandaag ben ik nog bij Hitland, wel vreemd als je bedenkt dat Kleijburg bij mij om de hoek zit.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel het hele jaar door, dus ook in de winter. Op maandag bij een gezellige groep vrienden, de van Dorsten groep. Een groep van 18 mannen in de leeftijd van 70 tot 84 jaar. Het gaat bij ons uitsluitend om de gezelligheid en deze maandag is goed voor mij om te oefenen. Donderdag is gereserveerd voor de senioren en de vrijdag doe ik mee met de ballenlawine.

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding

Was bij mij niet zo van toepassing, ben pas gaan golfen na mijn pensionering.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Niet speciaal, gebruik mijn driver en door de baan mijn houten 4 voor de afstanden en uiteraard mijn ijzers.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Ik speel veel op andere banen en dat komt ook dat ik meespeel met I golf (voorheen NOBRA) competitie. Sinds 2018 ben ik ook lid van het senioren herenteam 1 van de golfclub waarmee ik competitie speel.

Sinds kort heb je plaatsgenomen in de Seniorencommissie, leuk om te doen?

Een leuke commissie met fijne mensen die heel fanatiek bezig zijn om alles in goede banen te leiden. Sinds kort ben ik penningmeester van deze commissie. Ik heb nu ook het gevoel nog meer bij de golfclub te horen. Ik heb er geen spijt van om mee te draaien met de commissie.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Presteren vind ik belangrijk en probeer steeds in mijn buffer te spelen. Als dat niet lukt heb ik er behoorlijk de pest over. Het liefst zou ik nog een lage handicap willen hebben nu 18) Een bogey speler is ook niks mis mee.

Wat wil je nog meer kwijt

Hitland senioren op de donderdag is een heerlijke dag met vriendelijke en sympathieke mensen, hierdoor voel ik mij zeer op mijn gemak.

Motto:  

Geniet nu zoveel mogelijk van het leven. Geniet van het spelletje golf en ga met een positieve blik door het leven met vooral een lach.