Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Fourball Betterball kampioenschap op 28 mei 2023

15/05/2023
Lees verder

Openingswedstrijd 2023: verslag en uitslagen

15/05/2023
Lees verder

Kennismaken met Robert Okkerse

16/03/2017

In deze rubriek loop ik maandelijks 9 holes op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt.

Kandidaten komen vanuit alle geledingen, zoals bestuur, commissies van de golfclub Hitland, maar ook jaarkaarthouders en regelmatige greenfee spelers laten we aan het woord. Tijdens dit rondje presenteert de golfer of golfster zich aan een ieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 3e aflevering maken we kennis met Robert Okkerse. Toen we afspraken voor het interview was de par 3 baan gesloten wegens wateroverlast. We zochten daarom onze toevlucht tot de driving range en sloegen daar een paar ballen. Nou dat heb ik geweten, afslagen van ruim 200 meter waren voor Robert geen enkel probleem en ik voelde mij daar een kleine jongen bij. Tijdens het afslaan hadden we een prettig gesprek, waarbij ik de man achter Robert nader heb leren kennen.

Wie is Robert Okkerse?

Op 29 maart 2017 wordt Robert 54 jaar. Hij komt uit een gezin met vier kinderen waarvan hij de tweede in de rij is. Robert woont al ruim 32 jaar samen met Ingrid in Prinsenland. Hij begon te werken bij Nationale Nederlanden op de afdeling Hypotheken. Daarna was hij actief als financial controller bij ING-vastgoed financiering en ING Real Estate Finance, waarna hij controller werd bij Hortimare. Als laatste was hij in dienst bij CBRE Nederland als financial manager. Deze laatste klus loopt nu ten einde en Robert is op zoek naar een financiële functie in de ruime zin van het woord. Robert is ambitieus, serieus en een breed georiënteerde financiële professional met meer dan 30 jaar ervaring in die branche. Hij is gemakkelijk in de omgang, loyaal, toegewijd en staat met een groot verantwoordelijkheidsgevoel in het leven.

Zijn er hobby’s naast golf?

Een van de grootse hobby’s van Robert, voordat hij met golfen begon, was wel het wedstrijd stijldansen en dan met name Ballroom Dancing. Samen met zijn grote liefde Ingrid hebben zij veel mooie nationale en internationale prijzen gewonnen in deze toch wel topsportachtige hobby.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

Na het dansen zochten Robert en Ingrid naar een andere leuke hobby, waarbij bewegen wel belangrijk was. Het werd golf toen ze in 2000 via een clinic op de Capelse met deze sport in aanraking kwamen. Robert haalde zijn GVB oude stijl ook bij de Capelse.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Al snel na het behalen van zijn GVB werd Robert lid op Hitland. Met dezelfde toewijding die hij aan de dag legde bij atletiek (minimaal 7 x per week trainen) beleeft hij golf, nu zijn nummer 1 sport. Met een handicap van 9.4 en geweldige verre afslagen is Robert ook competitiespeler bij het 2e team van Hitland.

Speel je veel golf, ook in de winterperiode?

Het hele jaar, ook in de winter speelt Robert op Hitland en doet hij er alles voor om zijn spel onder controle te houden. In de wintermaanden traint hij op de fantastische driving range van Seve.

Focus op werk en golf, hoe is de verhouding?

Golf benadert Robert op dezelfde wijze als werk: altijd jezelf zijn en de gedrevenheid moet ook dik in orde zijn. “Met deze gedachtegang en discipline kom je verder in je werk en zeker ook op de golfbaan”.

Je bent lid van golfclub Hitland en zit in de WECO (weekendcommissie), leuk werk?

Na het actief zijn als lid van de weekendcommissie van Hitland sedert 2004 is Robert sinds 2015 voorzitter van die commissie. Hij doet dit werk met veel passie en plezier. Naast deze functies heeft Robert ook in de kascommissie van de golfclub zijn steentje bijgedragen en is hij lid geweest van de technische commissie van de club. Bij de weekendwedstrijden is iedereen welkom, van jong tot oud en nieuwe deelnemers voelen zich snel thuis bij deze weekend clubactiviteit. De weekendcommissie organiseert maandbekerwedstrijden, clubkampioenschappen, goede doelen wedstrijden, noem maar op.

Heb je favoriete golfstokken?

“Met mijn ijzer 8 kan ik lezen en schrijven, echt een club om van te houden, de putter geldt als goede tweede bij de favoriete clubs”.

Speel je uitsluitend weekendwedstrijden?

“In het weekend en in de zomerperiode na het werk speel ik regelmatig op Hitland, verder spelen wij door heel het land ook wedstrijden”.

Je speelt dus ook regelmatig op andere golfbanen?

Oostenrijk en Duitsland zijn wel de favoriete landen waar Robert en Ingrid graag op de golfbanen vertoeven.

Hoe belangrijk is presteren bij golf voor jou?

“Presteren bij golf is net zo belangrijk als bij elke andere activiteit die ik doe. Presteren vind ik een vereiste, of ik nou werk of sport. Bezieling, daar gaat het om en een beetje je best doen is niet voldoende: altijd voluit is het parool”.

Wat wil je verder nog iets kwijt?

Bij alle activiteiten binnen de golfclub wil Robert mensen leren kennen en samenwerken. Hole 19, oftewel het clubhuis, vindt Robert erg belangrijk. “Daar komen we altijd weer samen en hebben we contact en plezier”.

Roberts Motto: Geniet van de mooie momenten in golf

Ries Rook

Maart 2017