Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

Jeugdkampioenschap 2023: verslag

12/06/2023

De jeugd “slaat” het lustrumjaar in.

Omdat het niet mogelijk bleek in de twee lustrumweken begin juli een wedstrijd voor de jeugd te plannen, zijn de clubkampioenschappen jeugd en het lustrum voor hen gecombineerd. 

Een drukke dag voor de jeugd. Hoezo druk? 

Eerst in de ochtend de reguliere lessen. Daarna gezellig met elkaar de lunch. Om vervolgens nog even in te slaan en om 14.00 uur op de grote baan de wedstrijd te spelen.
Ieder op zijn of haar niveau van geel, rood of oranje. 

Max Roctus werd tweede en Malena Erasmus derde. 

En de winnaar schreef:

Na zo'n 12 jaar golfervaring is het eindelijk gelukt om de Jeugdclubkampioenschappen te winnen (nu voor de tweede keer). In de loop der jaren heb ik al veel wedstrijden, commissies en coaches meegemaakt.
Het belangrijkste wat ik uit die tijd heb geleerd, is om gewoon plezier te hebben tijdens het golfen, of je nu wint of niet. Mijn motivatie om elke week met mijn clubs te zwaaien is omdat ik ervan geniet. Lekker in de buitenlucht lopen en het spel spelen, dat geeft een rust waar veel mensen in het dagelijks leven niet aan toekomen. 

Golf is voornamelijk een mentale sport. Dit is ook waar het voor velen misgaat. Hoe ga je hiermee om? Denk niet te veel na over de mindere slagen. Hierdoor zet je minder druk op jezelf, waardoor je beter gaat spelen. Mensen hebben al genoeg problemen in het dagelijks leven om zich ook nog druk te maken over die ene bal die niet de goede kant op ging.
Voor mij heeft het jaren geduurd om deze kunst onder controle te hebben. Vroeger raakte ik nog regelmatig gefrustreerd als niet alles ging zoals ik wilde. Nu speel ik met vrijwel complete rust in mijn hoofd. Als een bal niet goed gaat, richt ik al mijn focus op hoe ik het best verder kan. Want als de rust verloren gaat, blijft er chaos over. Wat er dan volgt, kan je zelf invullen.

groet van Jay Reynhout.