Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

In deze 31e aflevering maakt Ries kennis met Ellen Snoodijk

20/08/2019

Wie is Ellen

  • Ik ben in 1964 geboren in Rotterdam en opgegroeid in Rhoon. Inmiddels woon ik al heel wat jaren aan de rand van Poortugaal met uitzicht op Rhoon.
  • Sinds 1988 getrouwd met Martin en samen hebben we één zoon, Jeroen.
  • Als negentienjarige begonnen met werken als kapster, uiteindelijk heb ik ruim 14 jaar een eigen salon gehad. Nadat ik deze in 2004 verkocht had ben ik in de damesmode terecht gekomen. Inmiddels werk ik al 12,5 jaar parttime bij C&A mode in Rhoon. 

Hobby’s buiten golf

We reizen graag en proberen om het jaar een verre reis te maken. Het andere jaar blijven we in Europa en dan heeft de combi Italië/Oostenrijk mijn voorkeur. Bij de verre reizen vind ik de landen in Zuidoost-Azië het fijnst. De (boeddhistische) sfeer, de cultuur, het natuurschoon en het algemene gevoel van veiligheid, ook in de grote steden, spreken me in die regio erg aan. Het komend jaar staat Japan op ons lijstje. Als dat door bijvoorbeeld de Olympische Spelen wat lastig te plannen wordt, schuiven die bijzondere bestemming nog een jaartje door.

Verder lees ik graag en hou ik van puzzelen.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

Zo’n 12 jaar geleden heb ik mijn GVB gehaald en had in die tijd les bij Rinus Goor in Rhoon. Mijn Pro was Robbie Rameswar, helaas inmiddels (veel te jong) overleden.

Nu ben ik ongeveer 6 jaar lid van GC Hitland. Ik heb nu hc 30,5 en wil graag binnenkort onder de 30 komen. Na een paar jaar pendelen tussen de 31 en 32 komt die grens ineens dichtbij, dus wie weet.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

Martin werkt bij TNO en nam daar deel aan de Tee&O golfwedstrijden. Toen ik ook aan die wedstrijden deel ging nemen, leerde ik Janneke en Boy Kodde kennen. Zij hebben me overgehaald om ook lid te worden op Hitland.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel het hele jaar door. Bijna altijd in het weekend en heel soms op weekdagen. Als er in het weekend wedstrijden van de club zijn, probeer ik daar ook zoveel mogelijk aan mee te doen.

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding

Ik heb geen grote focus op mijn werk. Maar dat geldt eigenlijk ook voor golf. Ik speel voor mijn en met plezier en als het past in de agenda.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Mijn favoriet is de driver. Daar ben ik erg stabiel mee. De overige clubs zijn wat minder stabiel. Ik wissel nog te vaak tussen goede en slechte slagen. Kortom, voldoende ruimte voor verbetering.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Ja, met Tee&O spelen we in principe 8 keer per jaar op wisselende banen door heel Nederland. Ook aan die wedstrijden doe ik niet altijd mee, maar dit jaar heb ik met Tee&O bijvoorbeeld op de Maastrichtse gespeeld. Een mooie baan, waarop je je in het buitenland waant. En dat is eigenlijk ook het geval. Een paar holes liggen in België. Daarnaast spelen we samen soms nog ergens in Nederland of Duitsland. Ook in Azië heb ik een paar keer gespeeld. Een erg mooie baan was de Hornbill Golf & Country Club, op de grens van Indonesië en Maleisië op het eiland Borneo. Midden in het tropisch regenwoud in de bergen met op sommige holes een magnifiek uitzicht over Borneo.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Nee, ik moet vooral plezier hebben. Maar eerlijk is eerlijk, als zo’n grens als HC 30 in zicht komt gaat het bij mij kriebelen.

Wat wil je nog meer kwijt

Ik hoop met een verhaal van iemand, die niet super competitief is en een wat hogere handicap heeft, voor niet-leden de drempel verlaagt om lid te worden van onze gezellige vereniging.

Motto:  Pluk de dag