Nieuws

Jeugdleden, save the date! 5 november..

01/10/2022
Lees verder

Dames afsluiting zomerseizoen 2022: verslag

28/09/2022
Lees verder

Monthly Medal finale 25 september 2022: verslag

27/09/2022
Lees verder

Digitaal magazine GOLF.NL

27/09/2022
Lees verder

Prinsendag 2022, traditie op de derde dinsdag

22/09/2022
Lees verder

Hitland Heren I heeft het moeilijk.

07/05/2019

Het team, bestaande uit een 6-tal single handicappers en 1 potentiële single handicapper, kortom de “toppers” van onze club, heeft inmiddels een 3-tal competitie wedstrijden achter de rug in de 2de klasse op zondag (36 holes).

Na de 1ste zondag (gastheer) nog vol goede moed en de tegenstanders vooraf kunnen bestuderen, zag het erna uit dat er één team, Leeuwenbergh I, wel iets te sterk zou zijn (hcp 1 tot 5). Maar dat de andere teams, weliswaar op papier qua hcp’s iets sterker, toch prima tegenstand zou kunnen worden geboden. Zeker na een letterlijk stormachtige voorbereiding half maart in het Engelse Sandwich (Kent) waren wij immers aan alle omstandigheden gewend, en keken wij uit naar onze 1ste competitie wedstrijd tegen Landgoed Bergvliet op de golfbaan van de “Oosterhoutse”.      

Een spannende wedstrijd volgde en na de ochtendcessie met een 4-2 voorsprong de “lunch” in, zagen wij toch vooral goede kansen om onze eerste punten binnen te halen. Het mocht helaas toch niet zo zijn, slechts 2 singles werden gewonnen. Eindstand 8-10, het had net zo goed andersom kunnen zijn…..

Onze 2de wedstrijd werd kansloos verloren tegen het al gememoreerde team van Leeuwenbergh, wij voelden ons figuranten in deze ongelijke strijd; 0-18.

Nog steeds vol goede moed na 2 nederlagen, reden wij in alle vroegte naar Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen). Wij mochten aantreden op de prachtige park- en bosbaan van “De Brugse Vaart” en werden ontvangen in het bijzondere clubhuis wat eruit zag als het ons bekende presidentiële Witte Huis en speelden tegen de “Oosterhoutse”. Deze wedstrijd was voor ons cruciaal, want de tegenstander had immers ook al 2x verloren. Na een spannende ochtend, waarbij het kwartje de verkeerde kant op viel, gingen wij lunchen met een 1-5 achterstand. Het is helaas ook deze wedstrijd niet meer goed gekomen, ook hier slechts winst in een 2-tal singles waardoor er een 5-13 eindstand opgemaakt kon worden. Teleurstellend dus qua uitkomst en hoewel de teamsfeer nog steeds bijzonder goed is, doet het toch pijn om te moeten constateren dat wij allen waarschijnlijk komend jaar een stapje lager zullen moeten gaan acteren.

Echter, zover is het nog niet!

Op zondag 12 mei zal bepaald worden wie er gaat degraderen naar de 3de klasse als wij gaan spelen tegen “De Brugse Vaart”, een geheel Belgisch team met op papier vergelijkbare hcp’s als het team van kampioen Leeuwenbergh. Zij hebben echter slechts één keer gewonnen en met een ruime nederlaag tegen ons, zou het Belgische team alsnog kunnen degraderen.

Hoewel het wellicht niet reëel is, weet je het in matchplay maar nooit en het kwartje zal toch wel een keer de goede kant opvallen?

Kees Plat, Captain Heren I