Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Hallo hier hole 1!

26/11/2020

Goh, ik wist niet dat hole 18 zo’n schuldbewust en angstig verhaal zou ophangen zeg! 

De spelers die hij ontvangt zijn allemaal al 17 holes lang ingespeeld, dus die moeten niet klagen als ze daar out-of-bounds, in het water, of in de wilg belanden. Dan hadden ze het gewoon allemaal maar iets langer moeten volhouden en wat beter moeten opletten en eigen schuld dikke bult, daar!

Veel interessanter is mijn verhaal.

Bij mij komt iedereen fris en fruitig de baan in. Iedereen wil er een mooie en gezellige ronde van maken. Dat begint direct al op mijn teebox: menigeen vindt het “eerst effe een praatje maken” belangrijker dan zichzelf goed te concentreren: dom, dom!  Dan vraag je natuurlijk als speler wel om narigheid. 

Ik laat toch direct al heel duidelijk zien dat ik een gemene dogleg ben: zo’n 300-350 meter lang met een vervaarlijke rechtse hoek, iets over de helft.  
Eerst op links wat witte paaltjes en verderop wat fijne bomen (ik had er graag nog wat meer laten staan, daar). De out-of bounds als je ietsje verder uit de bocht vliegt ligt voor je klaar.

Maar nog leuker vind ik mijn grote peppels (Populieren) in de binnenbocht: ook de single handicapper bijt daar vanaf de teebox al gauw zijn tandjes op stuk en dat heb ik graag!  Onder de bomen wordt het zoeken, rechts ervan ligt onverwacht toch wat water en iets verderop liggen mijn eerste bunkers in de aanslag: geniet ervan, dommerikje. Dus als je niet even de tijd neemt om bij mij direct jouw fenomenale baanmanagement te laten zien, pak ik je in! 

En als je wel de weg over de fairway hebt gevonden en de linker flank hebt weten te ontwijken, wordt het jammer genoeg wat makkelijker. Daar moet ik nog eens wat aan doen. Die grasbunker mag nog wel wat dieper, denk ik nu.

Mijn green is eigenlijk ook niet moeilijk genoeg, dus ik zal mijn vlag zo vaak mogelijk op het valse plat neerzetten om het wat spannender te maken voor je. De semi rough misschien wat hoger?    

Kortom: ik prepareer me voor jullie, prepareer jezelf voor mij. Tot ziens, sterkte en groeten van hole 1!