Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Handicartwedstrijd 2023: aankondiging

07/06/2023
Lees verder

Family&Friends Texas Scramble 2023: Inschrijving geopend!

05/06/2023
Lees verder

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2022!

16/09/2022

Het kon niet uitblijven: na een lange warme zomer zou het herfstweer worden. De voorspellingen gaven al de nodige buien aan en in de praktijk was dat een understatement….

Een beetje golfer die ook nog eens de finaledag mag spelen  laat zich daar niet door van de wijs brengen. En ook de loyale supporters, die een teamwedstrijd speelden om daarna de binnenkomst en prijsuitreiking van de finalisten mee te maken, lieten niet verstek gaan. Allen propten de tassen vol met de nodige droge verschoning.. Dat bleek geen luxe na een hele dag regen… 

Stefan lichtte toe dat het kampioenschap er één was van de lange adem: vanaf 1 april t/m 10 september moesten alle rondes gespeeld worden, om tot de uiteindelijke finalisten te komen. Dankzij het “Herkansing mechanisme” konden bruto-inschrijvers bij een verlies in hun eerste ronde alsnog meedoen in het netto schema. Daardoor werd het bruto schema direct goed gevuld en ook het netto schema werd groter, om na de eerste rondes te worden aangevuld met de herkansers. Volgend jaar doen we dat ook weer, want de feedback is positief! Wel gaf Stefan aan dat het onderlinge plannen te traag verliep en volgend jaar anders ingericht moet worden, aangezien het “managen” de WECO teveel tijd heeft gekost.  

De Halve Finales waren al verrassend (in de stralende regen..):

In het Netto klassement won Ron Platen de halve finale na een play-off op Hole 10 tegen Karin van de Sande, en Theo van der Bie won van Wim Rietveld met 1 UP.

In het bruto Dames klassement won Regina Dinkla van Jannie Zeeman (2/1) en Sefi Vesters won van Marianne van Dongen (3/1). Marianne meldde al: die Sefi is steady, hoor ….

In het bruto Heren klassement  ook al verrassingen: Alex Stewart speelde steady en won verrassend met 1 UP van Paul van de Stadt, die na de eerste 9 holes nogal wat afzwaaiers telde. Arthur van Schaik won nipt met 1 UP van Maarten ter Laak: zou hij dit jaar weer tweede worden, of….

Dan de Finales (plek 1 en 2) en Troostfinales (plek 3 en 4) en nog altijd in de stralende regen:

In de Troostfinales Netto (en nog altijd in de stralende regen..) liep de wedstrijd tussen Karin en Wim weer uit op een play-off op hole 10 en moest Karin daar wederom een meerdere erkennen: Wim werd met 1 UP derde in het eindklassement. 

De Netto finale wedstrijd van Theo van der Bie en Ron Platen was ongekend spannend: zij kwamen na hole 18 “All square” binnen en hadden aan één play-off hole op hole 10 niet genoeg: daar maakte ze beiden een par! Dan naar hole 18 en weer gelijk op naast de green. De chip van Theo belandde op 25 cm van de vlag en die van Ron lag op 2 meter. Kon Ron op hole 10 de langere putt nog maken, nu ging die er vlak langs en pakte Theo de eerste plaats. Lees het relaas van Theo hieronder...

In de Troostfinales Bruto Dames ging het Jannie wat makkelijker af dan in de morgen: zij versloeg Marianne met 7&5 en mocht zich 3e noemen. De puttjes vielen weer…

In de Finale Bruto Dames ging  Sefi Vesters gewoon door op de ingezette weg. Regina Dinkla speelde wat minder goed dan in de ochtend en kwam 5 down te staan. Hoewel zij zich daarna nog een heel eind terug vocht, mocht het niet meer baten.. Sefi was ongenaakbaar en won met 3&2  Zij was het meest verrast van allemaal!   Lees het relaas van Sefi hieronder...

In de Troostfinales Bruto Heren mochten Maarten en Paul bepalen wie derde werd: Paul herstelde zich van de ochtend  en won met 4&3 van Maarten.

In de Finale Bruto Heren tussen Artur en Alex ging het lang gelijk op. Alex speelde heel goed en Arthur mocht tactiek bepalen om dat te doorbreken. Toch maar niets forceren, steady blijven spelen en op een enkele mindere slag van je tegenstander wachten… Met veel moeite kreeg Arthur het voor elkaar tegen een héél goed spelende Alex: Arthur won nipt met 2&1: eindelijk eerste geworden! En Alex een dik verdiende tweede plaats! Lees het relaas van Arthur hieronder...

Alle aanwezigen genoten als eersten van een vrolijke prijsuitreiking van de Supporterswedstrijd Texas Scramble.
Met veel plezier en 41 Stableford punten namen Sjaak Verburg, Sam Karreman en Ton Somers hun 1e prijs in ontvangst. De lange putt van Sam maakte het verschil… De eervolle vermelding voor de tweede plaats ging naar het team van Stefan Westerling/John Siteur/Ingrid Erkens.
En de finalisten genoten van de bikkels die “speciaal voor de finalisten” speelden in de voortdurende regen. De bedankjes voor hun opoffering waren welgemeend!

Het geheel van Bekers, Bokalen, Bubbels en Flessen wijn paste net op de Prijzentafel en werd door Stefan en Marianne met humor, respect en zorgvuldigheid  verdeeld  onder alle winnaars..   

Alle winnaars leverden aan de microfoon hun getuigenissen van een kletsnatte, spannende, verrassende en sportieve dag. Chapeau!     

Kampioenen, gefeliciteerd! 

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om de dag tot een succes te maken, tot gauw..

Hierbij de Uitslagen: 

De Speelschema's nog eens terugkijken?
Speelschema Heren Bruto: klik HIER Speelschema Dames Bruto: klik HIER Speelschema Netto Mixed: klik HIER.

Het Relaas van de Kampioenen:

Arthur van Schaik, de Bruto Heren kampioen vertelt:

"Wat een gevecht is het toch, zo’n matchplaywedstrijd. Met de regen en de wind , met tegenstanders die fantastische ballen slaan. Met jezelf, als je prachtige slagen afwisselt met zomaar ineens een slechte slag. Volhouden. Rustig blijven. Parren maken. Hij zal toch ook wel eens een foutje maken. En vooral geen holes weggeven.

In de halve finale  tegen Maarten op de 18e hole zat er 1cm tussen winnen en een playoff. Het had echt zomaar anders kunnen aflopen.

In de finale tegen Alex eigenlijk hetzelfde beeld. Op en neer ging het, en dan valt het uiteindelijk toch een keer jouw kant op en staat jouw naam na een aantal  2e plaatsen ook op de beker.

Fantastisch georganiseerd door de WECO,  enorm bedankt. En volgend jaar nog meer deelnemers, want deze golf test wil je echt niet missen." 

Sefi Vesters, de Bruto Dames kampioen vertelt: 

"Dit jaar had ik mij ingeschreven voor de bruto poule. Na 2 gewonnen partijen stond ik ingepland op de finale dag op 18/9. Dat werd een dag vol regen, dus kon ik eindelijk mijn nieuwe regenkleding testen... De test werd goed doorstaan, en ook over mijn spel was ik tevreden. Nadat ik ‘s ochtends op hole 17 van Marianne had gewonnen, mocht ik voor de finale met Regina kennis maken. Ook dit werd een leuke en sportieve partij. Op hole 16 werd de stand 3 om 2 voor mij en mocht ik, moe maar voldaan, de 1e prijs in ontvangst nemen!! 

Dank aan de Weco voor de prima organisatie!" 

Theo van der Bie, de Netto kampioen vertelt: 

"Wat een goede opzet van de WECO! Meedoen aan het bruto Matchplay kampioenschap en bij verlies in de 1e ronde doorstromen naar het netto-kampioenschap. Na het verwachte verlies tegen Maarten ter Laak in het bruto klassement daarna tegen Ed Trion, Cock de Wever en Wim Rietveld in het netto-kampioenschap. Het waren 3 spannende, sportieve wedstrijden. 

De finale tegen Ron Platen spande de kroon. Een heroïsche strijd in herfstweer met veel regen waardoor alles wat de baan inging nat werd. Na 18 holes gelijk, op de 1e beslissende hole 10 beiden een prachtige par en daarna op hole 18 1 slag minder in mijn voordeel! Mooier en spannender wordt het waarschijnlijk voor Ron en mij niet meer. Een prachtige en sportieve golfmiddag waarbij het eigenlijk niet meer uitmaakt wie de winnaar is. Een blijvende herinnering voor beiden.

Nogmaals dank aan de wedstrijdleiding en de deelnemers aan de publiekswedstrijd voor hun enthousiaste aanwezigheid bij binnenkomst en de prijsuitreiking."

De Foto's: Voor de gehele fotogalerij klik HIER of ga naar  Commissies/Weekend wedstrijd/Fotoalbum (met dank aan Han).

Blader in de albums naar de onderste…

De 3 beste toppers: de Matchplaykampioenen Netto, Bruto Dames en Bruto Heren: Alle winnaars op een rijtje:

En de winnaars van de Supporters wedstrijd: met dank voor ieders applaus..!