Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Monthly medal 2020 finaledag: dubbelslag voor Maarten ter Laak

28/09/2020
Lees verder

Gebruik je de WebApp al? Zo werkt het.

24/09/2020
Lees verder

Introductiemiddag Jeugd voor herhaling vatbaar!

24/09/2020
Lees verder

Corona protocol voor wedstrijden van de golfclub: lees dit!

23/09/2020
Lees verder

Finaledag Matchplay Kampioenschappen 2020 levert boeiend spektakel...

23/09/2020
Lees verder

Clubkampioenschap foursome 2020, bericht van Peter

28/08/2020

Een leuke maar toch niet zo makkelijke vorm van spelen.
Samen met je partner kies je wie de even of oneven afslagen voor zijn rekening neemt. Nadat er afgeslagen is, speelt de partner verder en moet je om en om slaan totdat je hebt uitgeholed. Het moeilijke hieraan is volgens mij dat je op deze wijze nooit echt in je spelritme komt.

Dat gezegd hebbende kwamen wij al na de derde hole gelijk in de problemen. 6-slagen op een par 4. Om vervolgens dat gevoel tot de laatste hole te behouden, nadat wij ook nog tussendoor een hole met 8 slagen beëindigd hadden. Ergens rond hole 8 werd door mijn flightgenoot Alex geroepen "NO WAY…!" Ik vroeg: "No way wat?"

Lachend zei hij: "NO WAY dat we vandaag een kans zouden maken op de prijzen".
Nou lekker dan, we moesten zeker nog een hole of 9 à 10 verder spelen! Maar om eerlijk te zijn:  toen we eenmaal klaar waren en netto 75 hadden gescoord dacht ik ook niet dat er een prijs voor ons in zou zitten.

Tot onze grote verrassing begon Inge bij de prijsuitreiking met de aankondiging dat er een aantal teams op de derde plaats waren geëindigd met een score van 78 slagen.

Ik toen maar denken hoe het  ook alweer zat met die opmerking van NO WAY van Alex. Lachend keken we elkaar aan. En ja hoor: opeens werden onze namen geroepen. We waren heel verrassend winnaar geworden van deze editie van het clubkampioenschap foursome strokeplay. Zoals ware kampioenen heeeel overtuigd van onze kracht.

 Groet van een verraste Peter (en teamgenoot Alex)