Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Handje-bij in mei..

11/05/2022
Lees verder

Eindverslag Competitie 2022 Damesteam Hitland..

10/05/2022
Lees verder

Special 2022: Inschrijving Openingswedstrijd is geopend!

02/05/2022
Lees verder

Dames 1 competitie: Broekpolder-2 verslagen!

02/05/2022
Lees verder

Dames Vlaggenwedstrijd 2022: verslag

29/04/2022
Lees verder

Aanpassing Out of Bounds en markering van hindernissen

13/04/2022

Op dinsdag 12 april is de vrijwilligersgroep weer druk aan het werk geweest. Deze keer met het aanpassen en verbeteren van de markering van de hindernissen op diverse plaatsen in de baan. 

De grootste en meest opvallende verandering  is dat op hole 2 de “Out of Bounds markeringen” (witte palen) aan de linkerkant van de fairwayen op hole 5 aan de rechterkant van de fairwayzijn vervangen door palen met een rode kop.

Daardoor wordt op die twee holes het gebied voorbij de rode markeringen nu aangemerkt als een laterale hindernis. 

Aan de rechter kant van de fairway op hole 7 zijn de witte palen verplaatst naar de rand van de sloot en is er d.m.v. palen met een rode kop een “penalty-area” gecreëerd.

Deze aanpassingen kunnehet gevolg van mislukte slagen beperken, doordat er op hole 2 en hole 5 niet opnieuw gespeeld moet worden vanaf de plek waar de mislukte slag gedaan werd. In plaats daarvan mag de hindernisregeltoegepast kunnen worden, daar waar de bal de grens van de betreffende hindernis passeerde.  Op hole 7 blijft het gebied voorbij de witte palen natuurlijk wel “Out of Bounds”,  maar ook daar mag de hindernisregel toegepast worden als de bal in de rode “penalty-area” terecht is gekomen.

Deze aanpassingen zullen de doorstroming in de baan ongetwijfeld ten goede komen!

Vanuit de vrijwilligersgroep, John Siteur.