Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Overdracht ledenadministratie

09/03/2021
Lees verder

Clubwedstrijden overvol..

09/03/2021
Lees verder

Ries maakt kennis met Elly Klijnoot

08/03/2021
Lees verder

Correctie op Oproep inschrijven Matchplay Kampioenschap / naar juist email-adres..

06/03/2021
Lees verder

WHS: Nieuwe Handicap-tabellen

01/03/2021
Lees verder

Ballenlawine 2021

03/02/2021

Ballenlawine 2021 weer van start

Als je geen plannen maakt gebeurt er niets, dus is de Herencommissie weer gewoon aan de slag gegaan met het inplannen van de Ballenlawine wedstrijden voor 2021.
In 2019 ging een wedstrijd niet door omdat het te nat, te koud of te warm was. In 2020 is daar een andere reden bij gekomen: toen maar 5 wedstrijden, geen diner en prijzen ophalen bij de deur.
2020 was een rampjaar maar qua golf mogen we ons nog gelukkig prijzen: wat ervan terecht komt gaan we leren, maar wij blijven enthousiast!

De Ballenlawine-competitie bestaat dit jaar weer uit 12 wedstrijden. De 8 beste stableford scores tellen mee voor het eindklassement. Als we maar 11 wedstrijden spelen dan tellen de beste 7, enzovoort, enzovoort.

Daarnaast zijn er de dag prijzen voor de Neary en de Leary (1e bal natuurlijk wel op de fairway maar dat spreekt voor zich).

Na afloop van de wedstrijden wordt er wat gedronken met de flight genoten. Halverwege de competitie is er een diner (vis of vlees) met uitreiking van de dagprijzen. Aan het eind van het seizoen is er een afsluitend diner met de spectaculaire prijsuitreiking. Dan is het ook echt een Ballenlawine en gaat menig speler met een voorraad(je) ballen naar huis.

Natuurlijk wordt er ook gestreden om de wisselbokaal en voor het 5e jaar nu ook voor de befaamde Green jacket (One size fits all).

Dus niet na elke wedstrijd prijsuitreiking, maar 2 keer in het seizoen. Dat is mede de kracht van de Ballenlawine, je hoeft niet te wachten op de laatste flight. Dat al die vroege starters dan toch nog op het terras zitten als de laatste binnenkomt is hun eigen keuze.

De herencommissie is dit jaar versterkt met de komst van Hans de Moor. Hij dacht: ik doe toch altijd mee dus kan net zo goed meehelpen met de organisatie. Welkom Hans!

Verder bestaat de Heren commissie uit de volgende leden:

  • Ries Rook, voorzitter 
  • Jos Hermans, planner en spreadsheet virtuoos
  • Danny Fennema, penningmeester
  • Charles van der Does, algemeen lid
  • Jaap Snoek, algemeen lid
  • Ed Trion, algemeen lid
  • Hans de Moor, algemeen lid
  • Jan van Wijk, algemeen lid 

De wedstrijdkalender van de Ballenlawines van 2021:

 

BL

Datum

Bijzonderheden

Ballenlawine 01

19 maart

Ballenlawine 02

16 april

Ballenlawine 03

23 april

Ballenlawine 04

7 mei

Ballenlawine 05

21 mei

Ballenlawine 06

11 juni

Starten van 1 en 10

Tussentijdse prijsuitreiking met maaltijd

Ballenlawine 07

25 juni

Ballenlawine 08

2 juli

Ballenlawine 09

16 juli

Ballenlawine 10

13 augustus

Ballenlawine 11

27 augustus

Ballenlawine 12

1 oktober

Starten van 1 en 10

Finale met prijsuitreiking en diner

 

Zet bovenstaande data vast in je agenda en vergeet niet je tijdig in te schrijven: de inschrijving in Proware gaat 2 maanden voor de speeldatum open.

Er is per wedstrijd plek voor ongeveer 34 spelers en ook hier geldt “vol is vol”, we doen natuurlijk ons best om bij overschrijving deze spelers alsnog te plaatsen maar dat is helaas niet altijd mogelijk. 

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen zeg dan tijdig af zodat we andere spelers een kans kunnen geven. Het spreekt voor zich dat een “No Show” niet wordt gewaardeerd.

Tot ziens op Hitland, namens de Heren Commissie, Jan van Wijk