Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Prijsuitreiking Fourball Betterball bij het Foursome kampioenschap op 25 augustus

13/06/2024
Lees verder

Even bijpraten met Robert Horsten

13/06/2024
Lees verder

Op tijd op de teebox?

12/06/2024
Lees verder

Zomeravond wedstrijden 2023

15/03/2023

Een competitie van zomeravondwedstrijden, een kans voor gasten!

Op 19 april gaat de 1e (en eerste “open”) zomeravondwedstrijd van golfclub Hitland van start.

 
Deze laagdrempelige reeks van compacte 9-holes wedstrijden start dit jaar op woensdagavond om 18.00 uur.  Na twee rondjes in het voorjaar (vanwege de reguliere competitie) gaan we op de vrijdagavonden in de zomer nog een paar keer spelen. 

De data voor nog 3 volgende “open” wedstrijden binnen deze reeks zijn gepland op woensdag 17 mei, op vrijdag 16 juni en op vrijdag 11 augustus.

Door het open stellen van een viertal wedstrijden wil de vereniging spelers van buiten kennis laten maken met golfclub Hitland. 
De club wil in het bijzonder dames en heren met een hogere handicap aanmoedigen om op informele wijze de drempel naar het spelen van wedstrijden te nemen. Spannend, maar ook een goede manier om mensen te leren kennen en de finesses van het golfspel te doorgronden. En om wat op te steken van meer ervaren golfspelers. 

De speelvorm van de zomeravondcompetitie is stableford, een spelvorm waarbij zo veel mogelijk punten moeten worden gescoord in plaats van het optellen van het aantal slagen zoals bij strokeplay.

Door deze manier van tellen heeft een slechte score op een hole minder invloed op de totaalscore. Daarnaast wordt het speeltempo verhoogd, omdat de golfer de bal op kan nemen zodra er geen punten meer te scoren zijn.

De inschrijving voor de 1e zogenaamde invitational is inmiddels geopend. Wees er iedere keer op tijd bij, want we hebben voor de Zomeravondcompetitie maar een beperkt aantal flights ! De kosten bedragen € 2,-- per speler per keer.

Opgeven als gast kan op de Website van de Golfbaan (lees: vanuit Agenda/Open evenementen). 
Voor nadere informatie kunt u bellen met Hans de Moor van de golfclub (06-54300760).