Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

WECO: Hoe beteugelen we Slow play?

03/12/2019

Bij de afgelopen  Winter Eclectic speelden we een wedstrijd van  5 ½ uur. Ondanks het gebruik van winterregels waarmee we korter zoeken en sneller een andere bal inbrengen, liepen we veel te traag door de baan. Wintercondities zijn weliswaar lastig, maar dit moet toch beter kunnen? 

We willen plezier houden in de wedstrijden en een acceptabel tempo is daar een onderdeel van. Goed aansluitende flights mogen niet de dupe worden van langzame voorgangers. Dus we moeten er wel iets aan doen!

 Binnen de Weco hebben we ons beraden over de mogelijke aanpak en we willen dit gaan doen:   

·         We passen winterregels toe tot aan de eerste Q-wedstrijd in 2020 (ongeacht de baancondities)

·         We vragen de Marshall zeer actief te monitoren en te corrigeren in de baan

·         We vragen alle flights hun doorkomsttijd op de scorecards te noteren na hole 9 en na hole 18: we vragen als WECO achteraf aan de flights die onvoldoende aansluiting behielden wat daarvan de reden was

·         De eerste 2 flights van een wedstrijd worden ingedeeld als tempo-aangevers (3 bal-flights waarop we verwachten dat zij goed op tijd lopen) 

·         Na herhaald traag spel (uit feedback) delen we betreffende spelers later in in de volgende wedstrijden (om het veld compact te houden)

·         In de volgende WinterEclectics zullen we op de teebox van hole 18  de flights  die op dat moment onvoldoende aansluiting hebben vragen naar de reden

We kiezen voor een aanpak op basis van feedback en vragen alle deelnemers deze ter plekke en ten behoeve van het geheel te willen accepteren. Bij verschillen van inzicht kan na de wedstrijden worden afgestemd. En voor suggesties staan we altijd open!


Groeten vanuit de WECO!