Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Voorjaar 2023: Onze Eerste komt er weer aan!

13/02/2023

Op 20 maart is het lente en we proeven het voorjaar al:dan komt "Onze Eerste" er weer aan! 

Je moet het natuurlijk afwachten: het weer is nu al mooi, het gras begint zachtjes te groeien en de baan is al vaak Qualifying, maar garanties gelden vaak tot de voordeur.. Golfers verlangen naar zomerse condities, naar het buiten genieten en naar het op het terras evalueren wat er allemaal nog fout of al weer goed ging na menige winterstop. De in de winter bijgeschaafde golfswings moeten zich nu gaan bewijzen.. 

Onze Eerste is een wedstrijd uit een oude golftraditie. Deze wedstrijd wordt door veel verenigingen gespeeld en markeert het begin van het ‘qualifying seizoen’. We spelen de wedstrijd altijd in de tweede helft van maart, in de hoop dat de baan dan ook weer qualifying is en er met een lekker lentezonnetje gespeeld kan worden. 

De wedstrijd is van origine een zogenaamde statuswedstrijd, maar onze golfclub heeft die traditie van “jasje/dasje” al een aantal jaren losgelaten.
Omkleden hoeft dus niet en het is dus even gemoedelijk als andere wedstrijden.

De wedstrijd wordt wederom gespeeld in een stableford spelvorm.
Naast de dagprijzen wordt op deze dag ook de Order of Merit van het voorgaande jaar uitgereikt, de prijs voor de beste individuele prestaties over het geheel van wedstrijden in dat jaar.

Ook de jeugd is van harte welkom! We delen jeugdspelers in met elkaar en met flightgenoten die hen, waar gewenst, helpen met het spelen van de 18 holes baan in een wedstrijd. We proberen voor de jeugd een “wedstrijd-in-een-wedstrijd” te organiseren: eigen prijzen voor de beste jeugdspelers! 

Onze eerste wordt gespeeld op zondag 19 maart. Opgeven voor de wedstrijd kan al via de website van de golfclub (tot uiterlijk zaterdag 11 maart). 

Doe mee en geniet van het weer, het spel en van elkaar!