Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Verslag strokeplay kampioenschappen 2020 dames (bruto)

24/06/2020

Met 9 deelnemers bij de dames kon er weer sprake zijn van een echte strijd om het kampioenschap. Natuurlijk was bijna het gehele NGF damesteam vertegenwoordigd, samen met wat naaste golfvriendinnen.

Deze jaargang kon er voor het eerst een proeflid meedoen, zij het buiten mededinging: Patricia Zonneveld was van harte welkom.

Na het 1ste weekend (zondag 7 juni, 27 holes) stond Jannie Zeeman 1 slag “los” van Patricia (11,3) en 4 slagen van Regina Dinkla (15.0). Daarna was al een gaatje geslagen met de overige deelnemers. Helaas moest Karin zich terugtrekken voor het finaleweekend.

Op de finale dag werd er door niemand monster scores gelopen, dus de  koplopers moesten het vooral hebben van stabiliteit. Op de finale dag, na de 1ste 9 holes was de afstand tussen Jannie en Regina onveranderd. Patricia leverde 2 slagen in en stond nog 1 slag voor op Regina, zij het buiten mededinging. De kaarten voor de eerste 2 plaatsen waren daarmee al een beetje geschud, met 15 slagen verschil met de rest, maar de strijd om plek 3 werd nog volop gestreden tussen Amira, Mary-Ann en Ingrid: met een onderling verschil van slechts 2 slagen. Maar zeg nooit nooit, want golf blijft golf.

Geen gekke dingen doen dus en grote bloopers vermijden. In de middagwedstrijd, in de laatste dames flight met Regina en Ingrid, begon Regina goed en bracht het verschil met Jannie na 9 holes terug tot 2 slagen. Op hole 10 en 11 pakte Jannie die weer terug met par-bogey. Hole 12 en 13 verspeelde Regina helaas 4 extra slagen en stond er ineens 8 achter. Hoewel we op de laatste holes nog wel om-en-om scoorden, bleek de achterstand voor Regina toch onoverbrugbaar: Jannie eindigde met totaal 282 slagen 10 slagen lager. 
Ingrid speelde met wisselend succes, met soms geweldige, soms mindere slagen. Zij kwam niet dichterbij maar hield wel stoer stand in de strijd. Bizar was dat we op hole 16 met moeite konden reproduceren dat Regina een birdie speelde en ik een par en we daarvoor niets eens een high five mochten doen en ook al geen knuffel na hole 18. We speelden als flight, ondanks de wedstrijddruk, een sportieve en erg gezellige ronde. Zo hoort dat, dank meiden!

In de strijd om plek 3 bleek dat Amira na 9 holes 6 extra slagen verbeterd had op Ingrid. Haar voorsprong van 2 slagen kwam niet in gevaar omdat zij ’s middags ook beter speelde en met 302 slagen uiteindelijk ruim won van de anderen. Patricia verkreeg met totaal 283 slagen een eervolle vermelding met een een-na-beste score.                                

Met dank aan de WECO, de weergoden en de bediening van HIT 

Groet van Jannie Zeeman