Nieuws

Wedstrijdkalender 2023: het 1e kwartaal...

16/11/2022
Lees verder

Ready Golf: hoe werkt dat ook alweer?

15/11/2022
Lees verder

"Handjes bij" knappen het startershuisje op

14/11/2022
Lees verder

Winter Eclectic 3 Uitslagen en standen

14/11/2022
Lees verder

Ries maakt kennis met Mathieu Baltissen

12/11/2022
Lees verder

Verslag strokeplay kampioenschap netto 2020

24/06/2020

Het strokeplay kampioen is bij iedere golfclub het absolute sportieve hoogtepunt van het jaar. De echte sportievelingen onderscheiden zich van de goedwillende amateurs, door meerdere rondes achter elkaar op hoog niveau te kunnen golfen. Dat is ook bij onze eigen golfclub Hitland zo. Voor de goedwillende amateurs werd tijdens de finaledag een stableford kampioenschap georganiseerd. Wel leuk en gezellig, maar het had eigenlijk niet veel binding met het strokeplay kampioenschap. Na de vorig jaar gehouden enquête is dat aangepast en was er nu gelijktijdig met het bruto kampioenschap een strokeplay netto kampioenschap over 2 rondes van 18 holes, verdeeld over twee weekenden.

Op 7 juni –voor de niet zo vroege vogels onder ons veel te vroeg– stonden 20 deelnemers aan de start. Strokeplay netto bleek toch wel een heel ander spelletje te zijn als het gebruikelijk stableford.

Na afloop ging het dan ook vaak over die ene hole waar de score boven de 10 was gekomen, als verklaring voor de tegenvallende score. Niemand haalde zijn of haar persoonlijke handicap.

Theo van de Bie kwam nog het dichtst in de buurt, met een netto score van 74. Met steeds een slag extra gevolgd door Thomas, John, Sjaak, Remon, Michiel en Silvia.

Tijdens de tweede ronde op 21 juni, waarin de top drie in de laatste flight startte, kon er dan ook nog van alles gebeuren. Remon de Wever begon in de voorlaatste flight fantastisch en leek op weg naar een forse verbetering van zijn handicap. Helaas slopen er later toch wat foutjes in zijn spel, waardoor een lage score niet meer mogelijk was. Met een totaal van +9 eindigde hij als derde.
Theo kon zijn goede eerste ronde ook niet herhalen en eindigde gelijk met Remon. Thomas was in zijn flight de meest steady speler en eindigde met +4 op de tweede plaats.

Slecht 1 deelnemer lukte het om op netto 71 slagen uit te komen. Sjaak Verburg eindigde daarmee op 148 slagen als totaalstand en werd daarmee de eerste strokeplay netto kampioen van Hitland.

Met gelukkig het terras weer geopend, maar toch een beetje stille trom als einde van dit kampioenschap. Natuurlijk jammer, maar gelukkig hebben wij onze wedstrijd wel kunnen houden, daar waar heel veel andere evenementen dit jaar afgeblazen zijn. Daardoor kunnen wij straks, als het weer kan en mag, terugkijken op een mooi kampioenschap. Met volgend jaar natuurlijk wel nog wat meer deelnemers. Immers: verdeeld over twee weekeinden is het best vol te houden en bang voor hoge scores hoef je niet te zijn; je bent beslist niet de enige.

Groet van Sjaak Verburg