Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Trainingskamp Heren Senioren 2: verslag

13/04/2024

Al vele jaren gaat het Seniorenherenteam 2 van golfclub Hitland op trainingskamp, in het voorjaar net voor de start van de competitie met het team van 9 man. In augustus volgt dan een weekend met alle partners erbij. Plezier en samenzijn is de hoofdmoot van deze uitjes. Eind maart stond een weekend op de agenda richting het Noorden van het land.

Vooraf enige angst of het wel eens droog zou blijven, de afgelopen weken uitsluitend regen, zit je bij een golfweekend ook niet echt te wachten op slecht weer.

Dag 1 De Semslanden

Vrijdag 29 maart was onze eerste dag en wij ontmoeten elkaar bij Golfclub De Semslanden in het hoge Noorden. De baan ligt op de grens van Groningen en Drenthe, de twee lussen van de18 holes wedstrijdbaan weerspiegelen de verschillen. De Hondsrug ligt op het zand en ademt de sfeer van het Drentse bos – en coulisselandschap. De lus Boerveen neigt naar het Hunzedal en het Groningse veen, en heeft een meer open karakter. De beide lussen zijn speltechnisch zeer gevarieerd. Uitdagend door lengte en hindernissen, maar veelal vergevingsgezind. Een schitterende baan waar de meeste teamleden nog niet hadden gespeeld. Een afwisselende baan die uitstekend was onderhouden. Mooie eco – zones langs de fairways. De baan is vrijwel altijd bespeelbaar. De Hondsrug is een soort zandwal die werd gevormd tijdens de laatste ijstijd, even terug in de tijd. Hoewel de lucht er donker uitzag bleef het heel de dag droog. Na afloop een drankje in het clubhuis en de bekendmaking van de winnaar van de dag Martin de captain had de beste score maar er kwam nog een dag dus er kon nog van alles gebeuren. Na de borreltijd op weg naar Hotel Ten Cate in Emmen. Na het douchen en omkleden nog een stukje meegemaakt van de vrijdagmiddag borrel. Bij het diner stond een verassing viergangenmenu op de agenda, De meeste van de teamleden zijn culinair wel iets gewend maar deze avond stond volop in het teken van de kwaliteit van het diner. Klasse en nog eens klasse. Na het diner bleven er wat teamleden over die nog een afzakkertje gingen halen bij de bar, de meeste golfers waren stuk voor stuk behoorlijk moe en zochten hun kamer op.

Dag 2 De Compagnie (Golfclub Veendam)

Na een voortreffelijk ontbijt op weg naar Veendam, voor een aantal teamleden kwam de Lange Leegte weer in beeld als herinnering van de voetbalclub Veendam weer boven. Bij aankomst op de baan eerst koffie met wat lekkers en dan om 10.20 uur de 1e flight de baan in. De Compagnie staat garant voor een leuke en plezierige golfdag, zelf al meerdere ronden gelopen op deze baan waarbij opvalt dat rust en ruimte samengaan. Strategisch zijn vele waterpartijen aangelegd en ook de aantrekkelijke hoogteverschillen door de baan is een uitdaging. De greens zijn opvallend groot en worden bewaakt door diverse bunkers.

Uitsmijter als twaalfuurtje

Na afloop van het golfen werd er in het clubhuis van de Golfclub voor eenieder een twaalfuurtje geserveerd, dit als onderdeel van ons arrangement. Soep, en een broodje croquet, en salade maakte het lunchgerecht compleet. Een flinke hap als lunch maar wij hadden nog een eind te gaan om weer thuis te komen. Martin maakte de dagprijzen bekend en daaruit kwam ook de eindstand over twee dagen op tafel.

Martin Snoodijk onze captain speelde 65 stb bij elkaar evenals ons teamlid Jaap Snoek maar de 2e negen was doorslaggevend voor de eindprijs. Martin werd uiteindelijk de winnaar. Ries Rook bezette de derde plaats met 34 stb. Na de koffie werd weer op huis gegaan waarbij je bijna drie uur verder weer allemaal gezond en wel zijn thuisgekomen.

Al met al een zeer geslaagd weekend waarbij het weer is opgevallen de saamhorigheid van het team wat altijd de doorslag geeft en garant staat voor leuke golfdagen. Nu maar op weg gaan voor de competitie van 2024. 

Groet van Ries, non-playing captain.