Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Bestuursnieuws Vernieuwing IT-systemen

27/09/2023
Lees verder

Dames sluiting zomerseizoen 2023

27/09/2023
Lees verder

Monthly medal finale 2023: verslag

27/09/2023
Lees verder

Finale zomeravond 2023: terugblik

25/09/2023
Lees verder

Zomerkampioenschap Senioren 21 sept.2023, verslag

23/09/2023
Lees verder

Terugblik Golfplaza Pro Challenge: anders dan anders..

07/10/2020

Ondanks een dag met bijna alleen maar regen en ondanks aangescherpte Corona maatregelen, waardoor het veld moest worden onderverdeeld twee shotguns (ochtend en middag) lieten de teams zich letterlijk en figuurlijk niet uit het veld slaan.

Er werd gespeeld in een Texas scramble, met een 1/8 team handicap verrekening. Maar, wel met minimaal 4 te turven afslagen van iedere speler, te noteren op de voor deze dag speciale scorekaart. Het verschil met de pro’s wordt duidelijk als je die naast jouw scores zet als team en je de plussen en minnen kunt gaan tellen!   

Het Pro team (pro’s Xavier, Janna en Tim, plus clubkampioen Jannie) speelde in de ochtend en hield de lippen stijf op elkaar tot aan de prijsuitreiking, die pas vroeg in de avond digitaal zou plaatsvinden met zoom en Facebook stream.

Bij de prijsuitreiking deed eerst Xavier hole voor hole verslag over de gespeelde holes, met de scores van de het Pro team: het team speelde 61 bruto over de 18 holes. Enkele eagles gemist, goed aantal birdies op de eerste 9, iets te weinig op de tweede negen voor de beste bruto score: hun scores op de flip-over:  

Het Pro team moesten het heren1 team van de golfclub feliciteren met de beste bruto. Bravo!

Maar het ging natuurlijk om de prijswinnaars netto, ook daar werd ondanks de lastige weersomstandigheden heel goed gescoord:

1e prijs: Sandra, Teun & Bjorn van der Poel en Erik van der Spek met +5 op het Pro team (team handicap 11)

2e prijs: Peter Turfboer, Mark Nossent, Edwin Halbesma & Robert Okkerse met +4 op het Pro team (team handicap 3)

3e prijs: Sjaak Verburg, Alex Stewart, Ron Platen & Richard Ouwerling met +3 op het Pro team (team handicap 4)

Bericht op de website van de golfbaaan vindt je via https://www.hitland.nl/nieuws/03/10/2020/golfplaza-pro-challenge-uitslag-en-prijswinnaars/

Een paar mooie plaatjes van de pro's op hole 17. Wie sloeg de verste longest van de mannen? 

Op de vraag aan Xavier: Hoe sloeg jij die bal zo recht en zo ver?  In mijn tas zit een Titleist 910 D3 driver met een Aldila Rip shaft uit 2010. Ik heb geen betere driver voor mijzelf kunnen vinden na die periode. Hoofd en shaft combinatie past goed bij mijn swing en daarom sla ik veel fairways!.  En dus ook ver. En wie sloeg daarna de beste approach naar de green?    

Het was erg nat en erg gezellig: bedankt met een duimpje van Xavier: tot volgend jaar!

Alle uitslagen zien? Klik op Uitslagen Golfplaza Pro Challenge 2020