Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Fourball Betterball kampioenschap op 28 mei 2023

15/05/2023
Lees verder

Openingswedstrijd 2023: verslag en uitslagen

15/05/2023
Lees verder

Strokeplay kampioenschap 2021: uitslagen en verslag.

22/06/2021

Op zondag 20 juni is de finaledag van de Strokeplay kampioenschappen gespeeld.  

Bij binnenkomst op het terras konden de deelnemers en andere gasten van HIT vast zien welke prachtige wisselbekers en schalen er op hun winnaars stonden te wachten.
Nee, ze zouden nog niet worden uitgereikt, maar het was wel alvast een prachtig plaatje!  
Er waren weer strookjes met de pinposities beschikbaar en met informatie over de tijdelijke local rules en het fotoprotocol kon iedereen naar de start tee. 

Dus vandaag wederom 9 plus 18 holes voor de bruto spelers en de tweede 18 holes voor de netto spelers.  

Zouden Robert Okkerse en Patricia Zonneveld hun eerste plaats in het tussenklassement bruto weten te behouden?  
Robert ligt na de eerste dag 7 slagen voor op de concurrenten,  Patricia 5..   

Zouden Jaap Snoek en Sam Karreman in het tussenklassement netto de dienst uitmaken en de 1e en tweede plek bepalen of liggen er nog nabije kapers op de kust? 
Hun voorsprong van 2 punten kan nog makkelijk worden ingehaald door zo'n 10 andere spelers. 

Na de eerste 9 holes bruto is Robert voorbijgestreefd door 5 concurrenten. Patricia heeft bij de dames haar positie verbeterd van 5 slagen vóór naar 11. 

Bij de heren bruto tonen velen hun goede vorm, maar m.n.  in de 18-holes werd niet door iedereen goed genoeg gescoord om de eerdere resultaten voldoende te compenseren.
Bij Maarten ter Laak lukte dat wel: hij wist een matige wedstrijd in het eerste weekend te vervolgen met maar liefst 2 prachtige rondes in het finale weekend; 36 slagen op de 9 holes en 76 slagen op de 18 holes. Dan ben je kampioen! 

Bij de dames ging de strijd tussen Patricia en Jannie. Met 11 slagen vóór na de 9-holes van de ochtend kon er weinig meer fout gaan, als je de boel maar een beetje bij elkaar houdt.
Het werd toch nog spannend: in de 18-holes wedstrijd kroop Jannie gestaag dichterbij en wist t/m hole 18 uiteindelijk 10 slagen in te lopen.
Net niet genoeg, maar wel goed gespeeld! Patricia werd dus de nieuwe Strokeplay kampioen bij de dames: proficiat! 

In het netto klassement speelde Jaap wéér goed (71 netto), Sam speelde goed maar ietsje minder (74 netto). Verrassende "spelbreker" was Han Hordijk: hij gooide met 70 netto roet in het eten van Sam: Jaap bleef eerste maar Han werd tweede, vóór Sam. Ries speelde een netto 69, maar kwam tekort voor eremetaal.

Het  was een mooi kampioenschap, in prachtig weer gespeeld en met verve door de WECO en extra vrijwilligers georganiseerd:  met Margriet als starter, met positieve reacties over spotter Mary-Ann (die ook nog vaak de bunker aanharkte) en met de leiding van Marianne en Alex aan de wedstrijdtafel, snel en effectief. En niet te vergeten onze persmuskiet Han, die weer iedereen lachend op de foto kreeg! 

Iedereen kon dus tevreden zijn, ondanks hier en daar een lichte teleurstelling over de eigen prestatie. Dat is golf. 

Jammer dat we niet direct de prijsuitreiking konden doen. Dat werd door Marianne mooi opgelost door officieus de eindstanden op het terras te vermelden. 

Het verhaal van Maarten: 

"Finaleronde strokeplay over 27 holes. Het eerste weekeinde niet helemaal gelopen volgens plan maar de achterstand op de leiders is te overzien. 

De doelstelling is in de negen holes een score neer te zetten waarmee ik in de middag in ieder geval in de laatste flight mag spelen. De birdie op hole één is een goed begin. De rest van de ronde kom ik niet meer in de problemen en ook mijn flightgenoten spelen goed. Met een ronde +1 blijk ik zelfs de leiding in het klassement overgenomen te hebben: de eerste stap is gezet.

Ik heb de vrijdag en zaterdag vóór de strokeplay finale een toernooitje gespeeld dus inslaan voor de middag ronde is niet meer nodig. 18 holes golf zonder fouten is het doel.
Gemiste birdie-kansen op hole één en twee zijn jammer. Mijn flightgenoten spelen ook solide golf, dus dat kan nog best spannend worden.
De rest van de eerste negen maak ik geen grote fouten. Mijn medespelers laten hier en daar een slagje liggen.
Het belangrijkste nu is de bal in de baan te houden en dat lukt. Een paar slechte puts kosten wat slagen maar dat hoort er bij.
Op hole 18 een goede drive, de bal hoeft alleen nog over het water. De eerste slechte slag van de dag eindigt 50 meter links van de green maar in het spel.
Gelukkig is mijn korte spel vandaag goed genoeg en weet ik er toch nog een par van te maken. 

Ik heb weer genoten van het bruto Strokeplay kampioenschap. De wetenschap dat er geen maximum aan het aantal slagen per hole zit maakt dat toch een ander spelletje. 
Groet, Maarten

Tot snel, groet van de WECO. 

Impressies van een heerlijke dag: 


Voor meer foto's zie de Fotogalerij van de WECO. Klik HIER.

De uitslagen: (bij gelijke stand is de laatste ronde bepalend):