Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames Prinsendag 19 sept 2023: verslag

21/09/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023
Lees verder

Senioren uitgaansdag 2023, verslag

16/09/2023
Lees verder

Foto van de maand augustus 2023

12/09/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023
Lees verder

Stormachtige Monthly Medal finale en Eindklassement …

12/08/2019

Op 10 augustus is de Finale Monthly Medal gespeeld. 

De voorspelling voor de Finaledag Monthly Medal was “harde wind” en dat werd het ook. Met een flinke bries en een prettige temperatuur werd er weer gestart in de twee categorieën Stableford en Strokeplay. Het ging nu echter om zowel de dag-eer als het eindklassement en het was nog spannend. 

In het Stableford klassement was John Siteur met een voorsprong van 6 punten op Sam Karreman en Remon de Wever nog niet zeker van de winst en in het Strokeplay Klassement stonden Marcel Buurman, Danny Fennema en Willem Kaart ex aequo op 40 punten. De koplopers waren bij elkaar ingedeeld en konden elkaar goed in de gaten houden tijdens de ronde. Het was hard werken in de wind en onmogelijk de eigen handicaps te verbeteren. Desondanks werd er naar  omstandigheden goed gespeeld en enkelen speelden netjes in of net onder hun buffer: chapeau voor hen!   

Jane en Toshi waren verrast met hun winst en mochten lachend hun prijs in ontvangst nemen. De score van Richard Ouwerling was van grote klasse en ook Maarten speelde een goede wedstrijd gegeven het weer van de dag. 

De dagprijzen gingen naar:  

Stableford: 

1e Jane Petri                                                     34 stablefordpunten

2e Toshi Waki                                                     33 stablefordpunten

Strokeplay: 

1e Bruto en Netto: Richard Ouwerling                82/73 slagen 

2e Netto: Maarten ter Laak                                83/75 slagen

De Longest heren ging naar Remon de Wever (lang!) en die van de Dames naar Soemi Sukhraj. De Neary was zeer ‘near’ en voor Jannie Zeeman (dank voor alle grappige feedback!).

Totaalklassement:

Voor het totaalklassement worden punten gegeven voor de beste spelers en op basis van het aantal deelnemers per wedstrijd: hoe meer deelnemers, des te meer punten er gehaald kunnen worden. Vandaag was er te verdelen: Stableford: 11 punten voor de winnaar, voorts aflopend voor de koplopers in volgorde scores Strokeplay: 10 punten voor de winnaar, voorts aflopend voor de koplopers in volgorde scores Daarnaast verwierf iedere deelnemer 1 punt voor zijn/haar deelname.

Stableford: John Siteur speelde ook deze finale stabiel en haalde een nette 3e plaats met 32 stablefordpunten, goed voor 9 klassementspunten. Zijn naaste concurrenten konden hem niet meer bedreigen: Sam Karreman en Remon haalden beiden met 30 stablefordpunten 6 punten voor het eindklassement: netjes maar niet goed genoeg. Door de lagere handicap van Sam werd hij tweede in het eindklassement.

Eindklassement Stableford: 

1e John Siteur                                                   48 punten 

2e Sam Karreman                                              39 punten 

3e Remon de Wever                                           39 punten

Strokeplay: Voor het totaalklassement werd nog even van positie gewisseld: Willem Kaat kon niet meedoen en bleef daarmee op 40 punten staan. De strijd om de eindzege ging tussen Marcel Buurman en Danny Fennema. Marcel speelde helaas minder goed dan wat we van hem gewend zijn en behaalde alleen de punt voor de deelname, waardoor hij wel Willem Kaat achter zich liet. Danny speelde beter en liet zien dat zijn huidige single handicap niet uit de lucht is komen vallen! Hij haalde met 89 slagen een netto score van 78 slagen, goed voor 6 punten. Daarmee was zijn overwinning een feit en werd hij door Marcel sportief gefeliciteerd na hole 18.

Eindklassement Strokeplay: 

1e Danny Fennema                           46 punten        

2e Marcel Buurman                           41 punten 

3e Willem Kaat                                 40 punten

Het was een geslaagde dag: tot de volgende wedstrijd!

Van de WECO Wedstrijdleiding, 

Jannie Zeeman