Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay Clubkampioenschap 2024! De inschrijving is geopend!

27/02/2024
Lees verder

Voorjaar Eclectic tussenstanden na VE4

22/02/2024
Lees verder

Nieuwe IT-functies, februari 2024

13/02/2024
Lees verder

Save the Date ALV 30 April

13/02/2024
Lees verder

Bijpraten met Ton Fennema

13/02/2024
Lees verder

Spelerstoelichting Rydercup 2023

20/06/2023

Zaterdag 24 juni wordt de Rydercup gespeeld: hierbij een Toelichting voor de spelers: 

Spelvorm

Matchplay, 18 holes wedstrijd, Strokeplay. De wedstrijd wordt netto gespeeld. De deelnemers worden in flights van 2 ingedeeld. Iedere deelnemer in de flight vertegenwoordigt een team; te weten Amerika of Europa (per persoon op de score kaart aangegeven).

Scores

Er zijn per flight 36 Matchplay-punten te verdelen over de 2 spelers: 2 matchplay-punten voor winst van de hole, 1 punt bij gelijk aantal slagen en 0 punten bij verlies van de hole. De som van punten per speler worden opgeteld voor het team waar de speler toe behoort.  Uitslag betekent teamwinst o.b.v. de som van het aantal punten per team.

Handicapverrekening en Uitslagen

Wedstrijd over 18 holes, waarbij in de indeling rekening wordt gehouden met gelijkwaardige handicap per flight en per team. Er wordt netto gespeeld (dus met verrekening): Het verschil tussen de playing handicaps van de spelers in een flight bepaalt het aantal slagen dat de hogere handicapper in totaal mee krijgt ten opzichte van zijn/haar tegenstander, te verrekenen op de moeilijkste holes op basis van de stroke indexen.    

Voorbeeld:

Speler A (playing handicap 34) en speler B (playing handicap 31) spelen tegen elkaar. Het verschil van 3 is het aantal slagen dat speler A meekrijgt ten opzichte van speler B, dus op 3 holes één slag extra en wel op de holes met stroke-index 1 t/m 3.

Voor 2 voorbeeldkaarten zie hieronder.

Bijzonderheden Golfregels

Er wordt gespeeld volgens “Ready play” principes.

Bijzonderheden: Scorekaarten

Op de scorekaart per speler wordt per hole de bruto score genoteerd en het aantal behaalde matchplay punten (0, 1, of 2). Beide spelers tekenen op de scorekaart aan op welke holes de verrekening wordt toegepast.

De som van de scores per hole vormt het eindresultaat per speler. Daarna wordt het totaal per team Amerika/Europa bepaald.  

De traditie bepaalt dat er bitterballen zijn voor de winnaars... Veel plezier! 

Voorbeeld scorekaarten van 2 flightgenoten:

Groet van de WECO!