Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

​Stichting Handicart golfwedstrijd 04 juli

18/07/2024
Lees verder

Wedstrijd 21/7 Foursome Greensome: herpland naar 28 juli

15/07/2024
Lees verder

SUNday FUNday zondag 4 augustus! Wie helpen mee?!

15/07/2024
Lees verder

Veranderingen in de Weekend Commissie, WECO

15/07/2024
Lees verder

Golfbaan Hitland en Golfclub Hitland delen nieuwsberichten

15/07/2024
Lees verder

Sint en Piet op visite bij de Hitland senioren

08/12/2017

Het was een bijzondere geste van St Nicolaas en Zwarte Piet om na het feest van 5 december nog langer te blijven voor een bezoek aan de senior golfers op hun vaste donderdag. De goedheiligman liet niet na zijn verlangen naar zonnig, warm weer te laten blijken.

De golfwedstrijd over 9 holes die traditioneel vooraf gaat aan het bezoek van de bisschop en zijn metgezel was belast met voorboden van onheil.

a. De weerberichten meldden veel regen en stormachtige wind.

b. De computer weigerde accoord te gaan met een start op hole 1 en hole 10. Daardoor moest de indeling handmatig worden aangepast en deze ingreep moest worden gecommuniceerd naar de deelnemers. Overigens allemaal klussen waar de seniorencommissie de hand niet voor omdraait (!).

c. Op de laatste 2 dagen voor, en op de feestdag zelf zegden 15 golfers af - dit noodzaakte tot last-minute improvisatie bij het definitief indelen van de flights.

(Interessant was dat sommige leden meenden Sint en Piet in de baan te herkennen, vermomd als "gewone" deelnemers.)

Na binnenkomst kreeg een ieder een consumptie met een stukje banketstaaf aangeboden door de commissie.

Het bezoek verliep in feestelijke en gezellige sfeer. Van het vooraf zingen van sinterklaasliederen is weer helemaal niets terecht gekomen. De compensatie via een liedjes-CD is natuurlijk een magere vertoning - deze keer deed Sinterklaas er gelukkig het zwijgen toe. Vervolgens riep  Sint diverse leden bij zich om een stichtelijke raad mee te geven, dan wel om na te praten over vermakelijke gebeurtenissen. De persoon die 2x (zegge twee maal) een elektrische trolley in de sloot liet verdwijnen was veiligheidshalve thuisgebleven.

Na dit, alweer erg geslaagde, one-man-cabaret met Piet als aangever gingen de bezoekers over tot de prijsuitreiking. Hierbij was geen enkel verband te bespeuren met golfprestaties van de dag. Scorekaarten werden willekeurig uit de stapel getrokken en de gelukkige dames en heren mochten dan om de beurt een cadeautje meenemen. Onze voorzitter, die ook voorzitter wordt van de hele club, kreeg van de bisschop zijn zegen mee en wensen van sterkte voor de pittige klus in het verschiet.

Sint en Piet kregen uit zijn handen ook een cadeautje en in dichtvorm bracht hij ons aller dank over voor een fijne middag rond "de vijfde december".

Tot volgend jaar, zei de Sint ten afscheid.

 

de Seniorencommissie