Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Ries spreekt Tim Kuiper

11/05/2022

Veel golfbanen en golfclubs verwelkomen nieuwe leden, zo ook bij Golfclub Hitland. In deze reeks kennismakingsgesprekken komen nieuwe en ook leden die al heel lang lid zijn van de club aan het woord. In deze 15e aflevering wordt kennis gemaakt met Tim Kuiper, één van de Golfprofessionals bij Golfbaan Hitland.                                                                                                      

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

Op mijn 6de jaar ben ik begonnen met golfen door mijn opa en oma. Zij namen mij elke zondag mee naar golfclub Capelle en al snel haalde ik daar mijn GVB. Tot ongeveer mijn 20ste jaar heb ik veel gespeeld als amateurspeler en ik ben uiteindelijk professional geworden. Naast het lesgeven op Hitland speel ik veel wedstrijden via de PGA Holland tour en Pro golf tour. 

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Als amateurspeler was ik altijd al veel te vinden op golfbaan Hitland. Zelf ben ik woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel dus was dit toen ook al de baan waar ik veel speelde/trainde. Daarnaast heb ik ook altijd op jongere leeftijd een bijbaantje gehad op Hitland. Nadat ik mijn PGA opleiding heb gedaan heb ik dus ook met golfbaan Hitland contact gezocht om te kijken of ik hier les kon geven en dat heeft zich na twee jaar uitgebreid tot 5 lesdagen bij Golfschool Hitland. 

Je bent Golfpro, en jeugd is je specialiteit, leuk werk?  

Naast het lesgeven van beginnende en gevorderde golfers ben ik ook betrokken bij de jeugd van golfclub Hitland. Ik vind het fantastisch om de jeugd enthousiast te maken voor golf en jeugd te trainen naar een hoger niveau. Zelf ben ik op jonge leeftijd begonnen en dat maakt het extra leuk om nu jeugd les te geven. 

Speel je nog wel eens golf met zo’n drukke baan?

Ik probeer iedere dag tijd vrij te maken om te trainen of een rondje te lopen. Ook ik moet blijven spelen en trainen om mijn niveau vast te kunnen en houden. Naast het spelen op Hitland speel ik met regelmaat op de maandag de PGA Titleist Monday tour en de Pro golf tour.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Ik heb zeker een favoriete club die graag gebruik. Met mijn driver kan ik goed uit de voeten op de momenten dat ik hem nodig heb en kan daar eigenlijk alles mee doen wat ik op dat moment voor ogen heb. 

Speel je ook weleens op andere golfbanen? 

Naast het spelen of trainen op Hitland ben ik ook met regelmaat te vinden op golfclub Capelle of een van de andere banen in deze regio. Ik vind het leuk en probeer het wekelijks een beetje af te wisselen. 

Heb je ook nog andere hobby’s?

Naast het lesgeven en het golfen heb ik niet echt andere hobby’s. In mijn vrije tijd ben ik graag met familie en vrienden ergens lekker wat aan het eten of andere gezellige dingen met elkaar aan het doen.

Wie in je omgeving speelt ook golf?

Eigenlijk golft bijna iedereen bij mij in de familie. Ik heb eigenlijk altijd wel iemand om mee te golfen.

Gaat je thuissituatie goed om met het feit dat je veel weg bent om te werken?

Als golfprofessional komt het wel eens voor dat je lange dagen moet maken en zeker ook wel onregelmatige tijden. Mijn vriendin waar ik mee samenwoon is dat wel gewend. Zolang je alles goed van tevoren inplant kan je gewoon alles blijven doen zonder dat je last hebt van lange dagen of onregelmatige werktijden. 

Besteed je veel tijd aan golf?

7 dagen per week ben ik met golf bezig. Of het nu gaat om het lesgeven, trainen of wedstrijden dat maakt niet uit. 

Communicatie binnen de Golfclub voldoende?

Voor mij als professional is voldoende communicatie binnen de club. Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn om dingen te bespreken over de jeugd is er altijd iemand te vinden. 

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Met regelmaat kijk ik op de website van de golfclub. Op de website kan ik het laatste nieuws volgen van bijvoorbeeld jeugdwedstrijden.

Vind je presteren bij golf belangrijk? 

Als alles goed gaat met golfen is dat natuurlijk erg leuk! Ik vind dat je te allen tijden plezier moet hebben en of dat nou is met een hele goede ronde of een keer wat mindere ronde dan moet dat niet uitmaken.

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

Op Hitland worden met regelmaat open instuif rondes georganiseerd waar ik nieuwe leerlingen heen stuur die net begonnen zijn met golfen. En ik hoor  alleen maar positieve verhalen dat iedereen goed wordt ontvangen en geholpen binnen de club. 

Wat wil je nog meer kwijt?

Wat ik nog kwijt wil is dat ik erg tevreden ben over de samenwerkingen tussen Golfschool, Golfclub en Golfbaan Hitland. Het is voor mij een ideale locatie om les te geven en dat zal ik ook zeker de komende jaren met plezier blijven doen!