Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Bestuursnieuws Vernieuwing IT-systemen

27/09/2023
Lees verder

Dames sluiting zomerseizoen 2023

27/09/2023
Lees verder

Monthly medal finale 2023: verslag

27/09/2023
Lees verder

Finale zomeravond 2023: terugblik

25/09/2023
Lees verder

Zomerkampioenschap Senioren 21 sept.2023, verslag

23/09/2023
Lees verder

Ries maakt opnieuw kennis met Enno Wuijts

10/09/2022

Veel golfbanen en golfclubs verwelkomen nieuwe leden, zo ook Golfclub Hitland. In deze reeks kennismakingsgesprekken komen nieuwe en ook leden die al lang lid zijn van de club, aan het woord.

In deze 19e aflevering maken we opnieuw kennis met Enno Wuijts, al heel lang lid bij Golfclub Hitland.   

                                                                                                   

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?
In 1992 ben ik begonnen met golf. De eerste beginselen heb ik toen opgepakt op de toenmalige golfbaan De Rottebergen. Tegenwoordig is dat De Hooge Rotterdamsche. Golfbaan Hitland was er nog niet, hoewel de plannen om een golfbaan aan te leggen in Hitland er al waren. Mijn GVB heb ik een jaar later gehaald op golfbaan Crayestein in Dordrecht. Ik ben een recreatief golfer en zweef zo rond de bogey-handicap.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?
Via de Golfclub Van Rijckevorsel, dat was de vorige naam van Golfclub Hitland. In november 1993 was er de oprichtingsvergadering in de Aardbeienboom in Nieuwerker aan den IJssel. (Dit kun je trouwens nalezen bij ‘Historie’ op onze website.)
Ik heb mij die avond ingeschreven als lid en toen was het wachten op de realisatie van de golfbaan. Onze “Onze Eerste” hebben we trouwens ook gespeeld op golfbaan de Rottebergen; een compleet verregende dag op een zondag waarbij ik mezelf afvroeg waar ik mee bezig was. Alles was kletsnat, de golf grips en handschoenen. Door de vele regendruppels op mijn bril kon ik amper zien waar ik naar toe sloeg. Nou, dan leer je heel snel wat je voortaan mee moet nemen als het regent.

Focus op werk en of golf, hoe is bij jou de verhouding?
Ik werk nog fulltime, dus naast mijn werk probeer ik om rondjes te lopen of aan wedstrijden mee te doen. Omdat mijn vrouw niet golft, heb ik ooit besloten om de weekenden vrij te houden voor het gezin. Dus daarom zie je me zelden op die dagen op de golfbaan en doe ik vooral mee op mijn vrije vrijdagen met de Heren Ballenlawine en vind ik het ook leuk dat er de laatste jaren ook de woensdagavondserie er is.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?
Ik sla graag met een houten 3 af. Door de baan gebruik ik het liefst een ijzer 5 of 7. Voor een approach probeer ik rond de 100 meter van de green te liggen, zodat je nog een full swing kunt maken met een ijzer 9 of een Pitching wedge.

Jij bent al heel lang lid van golfclub Hitland, veel meegemaakt? 
Als clublid vanaf het begin, heb ik alle ontwikkelingen op huidig golfpark Hitland meegemaakt. Dus zowel de positieve als de minder positieve. Als ik het even op de golfclub houd, dan heb ik de groei meegemaakt tot een club van meer dan 800 leden en de grote terugloop in leden zoals het nu is.

Jij bent ook een van de oprichters van de Ballenlawine, toch? Een ijzersterk format!
Nee, dat is niet het geval. Eerst was er de ‘Yuppie-cuppie’ op vrijdagmiddag met als hoofdprijs de meest afzichtelijke wisselbeker die ze konden vinden, zei een commissielid zelf. Op die beker staat trouwens mijn naam ook nog op. Toen er met de Yuppie-cuppie gestopt was, zijn andere leden de Ballenlawine gestart. Ik ben van de 2e generatie commissieleden, maar omdat ik daar zo’n 9 jaar commissielid van ben geweest, lijkt het mogelijk of ik het vanaf het begin heb gedaan.

Heb je ook een favoriete hole op Hitland?
Hole 3 vind ik fijn om te spelen. Veel ruimte voor de drive en als je in de dogleg ligt, is het altijd een uitdaging om voor de green te gaan. De mooiste hole vind ik hole 8, met deels aan beide kanten water, de grote wilgen en de stroken met de bomen.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?
Via mijn werk speel ik ook wedstrijden en golfrondes. Dit zijn altijd andere golfbanen in Nederland. Ik kies dan voornamelijk voor de wedstrijden, waarbij ik niet uren in de auto hoef te zitten. Dus de banen in noord- en oost Nederland zijn voor mij minder bekend.

Heb je ook nog andere hobby’s dan golf?
Ik ga graag met mijn vrouw op citytrip. Lekker een lang weekend weg in verschillende steden in binnen- en buitenland. De laatste jaren gaat de fiets ook mee, zodat ik meer ben gaan fietsen. Daarnaast volg ik al jaren de formule 1. In mijn jeugd ging ik al naar circuit Zandvoort voor bijv. de Paasraces. In de winter volg ik vooral de Wereldbeker biatlon. De combinatie van uithoudingsvermogen, tactiek en techniek spreekt mij aan. Helaas zijn er maar weinig Nederlanders die dit niveau gehaald hebben.

Wie in je omgeving speelt ook golf?
Eén van mijn directe collega’s en soms wil mijn zwager ook nog de stokken uit de garage pakken.

Besteed je veel tijd aan golf?
Ik doe het al een flink aantal jaren. In het begin wil je alles weten over golf en besteed je veel tijd aan oefenen en trainen. Tegenwoordig houd ik me vooral bezig met de golfrondes en zal ik in vergelijking met andere leden niet veel tijd besteden aan golf.

Vind je de communicatie binnen de Golfclub voldoende?
Tja, in het bestaan van de club hadden we ook een clubblad en daar heb ik ook de redactie van gedaan. Helaas is daar om financiële redenen mee gestopt en werd de communicatie volledig digitaal. De leden moesten toen meer zelf achter de informatie aan op de website. De laatste tijd krijgen we via de e-mail de nieuwsbrief en wordt er gelukkig weer meer actief geïnformeerd.

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?
Ja, ik scan dan vooral of er voor mij interessante berichten staan en soms kom ik daar ook op terecht via de nieuwsbrief.

Vind je presteren bij golf belangrijk?
Vooral voor mezelf. Iedere keer probeer je toch je slagen te verbeteren.

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?
Vind ik moeilijk in te schatten. Ik weet dat ze er vanuit de commissies en het bestuur wel mee bezig zijn.

Wat wil je nog meer kwijt?
Golfpark Hitland bestaat uit 5 partijen. Ik mis eigenlijk de synergie tussen die partijen. Alsof ze allemaal een eigen doel hebben in plaats van een gezamenlijk doel. Het meest zichtbaar is dat in het restaurant. Het mocht al nooit het clubhuis heten, maar een golfhuis. De club is daar eigenlijk alleen nog zichtbaar in de gang. In de pub hangen geloof ik nog de borden, maar de pub is zelden in gebruik. Het zou dus mooi zijn als de partijen elkaar kunnen versterken, zodat dit voor iedereen gunstig zal zijn en onze club ook weer kan groeien tot een toekomstbestendige golfclub.