Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Ries maakt kennis met Ron Platen

13/12/2022

Kennismaken met Ron Platen     

Veel golfbanen en golfclubs verwelkomen nieuwe leden, zo ook Golfclub Hitland. In deze reeks kennismakingsgesprekken komen nieuwe en ook leden die al heel lang lid zijn van de club aan het woord.

In deze 22e aflevering maken we opnieuw kennis met Ron Platen, lid van Golfclub Hitland.                                                                                          

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

Samen met mijn zoon Frank, na oriëntatie bij diverse golfbanen in de buurt, uitgekomen bij de Golfschool Hitland om daar te gaan lessen bij Laurens in 2009. Ik ben na een of twee jaar lid van de golfclub geworden om wedstrijden te spelen en weer een paar jaar daarna, met één van de competitie teams mee te gaan spelen. Inmiddels staat mijn handicap redelijk stabiel op 13.9. 

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

De stap van de Golfschool Hitland naar de golfclub Hitland, aangezien ik meer de golfbaan in wilde, was voor mij een logisch vervolg. Het aanbod in het weekend om wedstrijden te spelen in vele vormen en samenstelling blijft gevarieerd en leuk om aan mee te doen. 

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding?

Destijds was golf voor mij meer om te ontspannen naast een full-time job. Inmiddels werk ik part-time en de golfsport heeft mij meer gegrepen dan ik verwacht had. Ik ben nu vaak op de golfbaan te vinden in de zomer en in de winter. 

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

De ijzer 7 was en blijft altijd al een vriend in de tas. Door les te blijven nemen en te oefenen zijn daar vele andere clubs bijgekomen. 

Ben jij al lang lid van golfclub Hitland, veel meegemaakt? 

Al een tiental jaar en speel nog steeds met veel plezier de voorjaarscompetitie en de laatste jaren ook de najaarscompetitie. De competitiewedstrijden met voorbereiding en daarna de ontmoeting met vele andere golf enthousiasten en enkele fanatiekelingen maken het speciaal en vooral als men na afloop de wedstrijd weer relativeert onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de wedstrijden in de weekenden speel ik met plezier en regelmatig mee. Merk wel op dat er meer greenfee spelers zijn, die niet altijd weten hoe de etiquettes uit te voeren. Aangezien ik het een zomersport vind, zijn de wedstrijden in de zomer, met na afloop hole 19 met uitzicht op de golfbaan, een mooie afsluiting van de dag.

Sinds ruim 2 jaar coördinator van de competitie teams, wel veel werk zeker!

Doe het regelwerk van de technische commissie nu een viertal jaar met plezier. De onderlinge contacten, planning en contact met de NGF maakt dat de wedstrijden weer goed kunnen verlopen. Om je vraag te beantwoorden, er zitten wat pieken in de werkzaamheden die wel goed te plannen zijn.  

De NGF wil het competitie gebeuren op de schop nemen vanaf 2024, hoe zie jij dat?

Ben geen voorstander van het plan om onder het argument de baanbezetting te herverdelen in de maand april, wat niet ten goede komt aan de spelvorm. Inmiddels is op de ALV van de NGF voorgestemd op het plan, dat grofweg neerkomt dat de lagere klassen die 27 holes spelen teruggebracht worden naar 18 holes met 9 greensome en 9 singles (speelvorm matchplay en wel alle holes uitspelen).  De kern van het spelletje is voor mij de 18 holes single waar de strijd wordt beslist door het spelen tot de winst binnen is en niet het uitspelen van het aantal holes. 

Heb je ook een favoriete hole op Hitland?

De mooiste hole om te spelen en ook qua uitzicht is voor mij hole 8 en de signatuur hole is hole 18 met uitzicht op de vijver met fontein en natuurlijk het terras. De omlijsting van de baan met wilgen op beide holes geven een mooi uitzicht op de green. 

Speel je ook wel op andere golfbanen?

Wij gaan met het team heren 27 holes regelmatig op ander banen in Nederland spelen om je spelinzicht te vergroten en in de winter naar de zandgronden om onder goede baan omstandigheden te spelen. Ook een enkele keer golf spelen in het buitenland (of directe buurlanden) is ook een feestje.  Niets ten nadele van golfbaan Hitland, die zeker de laatste laatste jaren goed is verbeterd door aanpak met drainage e.d. 

Heb je nog andere hobby’s dan golf?

Naast fotograferen, muziek luisteren, wandelen in de bergen en fietsen blijft er naast werk en gezin niet veel ruimte over.    

Wie in je omgeving speelt ook golf?

Haha, hoe enthousiast ik ook over de golfsport vertel, men gaat zijn eigen weg met de vrije tijd en hobby’s (bv. tennis). Wel zijn er enige collega’s enthousiast begonnen met golfen gedurende de corona-periode. 

Besteed je veel tijd aan golf?

Aangezien het voor mij ook een manier is om te ontspannen na de werkweek of – dag, komt mijn rondekaart van 50 * 18 bijna altijd wel op. 

Communicatie binnen de Golfclub voldoende?

De communicatie is mij inziens zeker voldoende en men kan altijd contact opnemen met een van de enthousiaste leden van de commissies daar waar zich vragen opdoen.  Alle commissieleden en enthousiaste vrijwilligers, die vaak onzichtbaar het mogelijk maken dat de golfclub alle activiteiten kan organiseren en begeleiden zijn onmisbaar en zorgen voor de continuïteit. 

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Regelmatig en de nieuwsbrief maakt het makkelijk om de artikelen die je wilt lezen op te zoeken. 

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Jazeker waar het zgn. statuswedstrijden en competitie betreft. 

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

De werkgroep Werving en activiteiten zorgt voor de introductie van de golfclub voor de nieuwe leden en verricht mijns inziens prima werk. 

Wat wil je nog meer kwijt?

Kijk uit naar een mooie zomer in het lustrumjaar 2023 en dat de golfclub weer nieuwe leden mag verwelkomen om op sterkte te blijven.