Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

Ries maakt kennis met Rob de Waard

16/07/2022


Kennismaken met Rob de Waard    

Veel golfbanen en golfclubs verwelkomen nieuwe leden, zo ook Golfclub Hitland. In deze reeks kennismakingsgesprekken komen nieuwe en ook leden die al heel lang lid zijn van de club aan het woord.

In deze 17e aflevering maken we kennis met Rob de Waard, nieuw lid bij Golfclub Hitland.                                                                                                      

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?En hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Ik ben rond 1998 begonnen met golfen, omdat ik van mijn ouders een sport moest beoefenen en terecht. Ik begon bij Golf & Country Club Capelle, kort daarna ben ik naar Hitland gegaan i.v.m. het lidmaatschap. Ook werd er voor de jeugd vanuit de club meer georganiseerd. Na de jeugd stopte ik met golf i.v.m. andere sport, werk en uit huis gaan. Tijdens corona ben ik eigenlijk weer begonnen met golf. Samen met mijn schoonvader en broer namen we les bij de golfpro Xavier. Zo kwam het een keer te spraken dat team Heren 1 nog een speler erbij wilde hebben. Van het een kwam het ander en zo werd ik begin dit jaar weer lid bij Golfclub Hitland. Ik zit nu rond de 6,6 hcp en wil dat nu graag zo houden. Dat betekent wel dat ik regelmatig moet spelen.

Je ouders waren ooit lid van golfclub Hitland, goede ervaringen?

Nadat ik begon met golfen zijn mijn ouders ook begonnen. Ze zijn lang lid geweest op Hitland en ze hebben altijd met veel plezier gespeeld. Na een lange tijd zijn ze verhuisd naar golfclub Bentwoud. Ze vinden het iets prettiger spelen daar omdat de ondergrond harder is en de ballen wat verder rollen voor ze, ook in de winter.

Focus op werk, studie en/of golf, hoe is bij jou de verhouding?

Ik werk 5 dagen in de week als jachtinterieurbouwer/meubelmaker, wat soms tot lange dagen kan leiden en het is een fysiek beroep. Dat maakt het soms moeilijk om doordeweeks te golfen of te trainen. Dan blijft het weekend over, maar mocht ik een gaatje in de week hebben dan pak ik de golftas onmiddellijk op.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

De driver is wel een favoriet, maar helaas alleen op de drivingrange, lekker hard en ver slaan, echter in de baan is een lange ijzer 2 of 3 toch zeker een favoriet.

Heb je ook een favoriete hole op Hitland?

Hole 10, een mooie hole om te spelen. Met een afslag over de fairwaybunkers hou je een korte slag naar binnen over. Als de vlag voorop staat heb je een uitdaging om net na het water te laten landen.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Ik speel zo af en toe op andere banen, vaak op vakantie. Dan gaat de golftas mee en loop ik zo af en toe een rondje. 

Heb je ook nog andere hobby’s dan golf?

Naast golf doe ik nog aan veldrijden en wielrennen, wat ook veel tijd in beslag neemt en soms moet ik de keus maken: golf of de fiets.

Wie in je omgeving speelt ook golf?

Naast mijn ouders en broer, golfen ook de schoonfamilie, vrienden en collega’s: genoeg mensen om mee te spelen dus.

Besteed je veel tijd aan golf?

Ik probeer twee keer per week aan golf te besteden, maar dat wil niet altijd lukken.

Communicatie binnen de Golfclub voldoende?

Denk het wel. De club is niet nieuw voor me en ik weet waar en bij wil ik moet zijn voor eventuele vragen. Ik speel voornamelijk voor mijn plezier en maak me daar niet al te druk over.

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Eigenlijk niet, ik kijk wel naar de wedstrijdkalender of ik eventueel mee kan doen met een wedstrijd, maar verder niet.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Zeker, Ik probeer altijd mijn best te doen en de fouten die ik maak te accepteren. Zo weet ik waar ik beter op moet trainen of juist niet. Maar ik blijf wel voor de mijn plezier spelen.

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

Bij aanmelding kreeg ik genoeg informatie over de club en wat ik al zei, het is niet nieuw voor me en weet wel hoe het werkt.  Ik zou wel graag nieuwe jonge leden willen zien. Toen ik bij de jeugd speelde waren er een heleboel jeugdleden. Het valt me op dat ik niet heel veel jeugd zie rondlopen.

Wat wil je nog meer kwijt?

Na ruim 10 jaar weggeweest te zijn bij Hitland blijft de baan nog steeds leuk, en ik moet zeggen dat de baan er zeer goed bij ligt! Erg blij dat bij hole 2 links geen out of bounds meer is, dat speelt net wat fijner.