Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Ries maakt kennis met Jannie Zeeman

21/05/2019

In deze rubriek ga ik maandelijks een 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen van uit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van de golfclub Hitland, jaarkaarthouders regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 28e aflevering wordt kennisgemaakt met Jannie Zeeman

Op een mooie middag in mei een oefenrondje op de par 3 gelopen met Jannie. Een zeer gedreven vrouw die weet wat zij wil, deze ronde met 32 punten van de baan komen, waarbij ik zelf al blij was met een score van 35. Maar wel een leuke middag gehad. Vrij van het moeten presteren met golf, gewoon je ding doen is heel normaal bij Jannie. Een leuke charmante persoonlijkheid die altijd zichzelf is en blijft met het hart op de juiste plaats.

Wie is Jannie?

Ik ben in 1955 geboren als jongste telg in een arbeidersgezin met 4 kinderen, in Gouda’ s Korte Akkeren, toen een nieuwbouwwijk. Vader werkte, moeder zorgde voor het gezin en vakanties werden gevierd op de camping. Ik was een mager sprietje, altijd in beweging en buiten spelend, of lezend. Na de basisschool fietste ik als eerste van het gezin naar een school uit de buurt: de RSG aan de Krugerlaan. In die periode ben ik gaan volleyballen. Tijdens het Atheneum “geworven” voor een ICT-klasje van de Bondsspaarbanken, later overgegaan in VSB Bank, Fortis, ABN Amro. Ik heb 43 jaar gewerkt, van programmeur tot team- en projectmanager en ik ben medio 2017 uitgestapt bij de Bank.

Ik woon al vanaf 1980 samen met Rommert Bakker, we hebben geen kinderen, wel een stevige vriendenclub waarmee we veel activiteiten en lief en leed delen. Rommert golft ook, we trainen ‘s winters samen en het is leuk om samen op andere banen te spelen! We wonen vanaf 1990 in Reeuwijk aan vaarwater, op een heerlijke plek in het groen en in een toffe buurt.

Hobby’s buiten golf

Ik tennis al zo’n 40 jaar, vroeger competitie, nu vrijspelend met leuke maatjes. Daarnaast doe ik aan Weidevogel beheer: bescherming van weidevogels in ons Groene Hart (Boskoop), ook al vele jaren. Rommert en ik varen graag met onze sloep op de Reeuwijkse plassen, soms zeilen en ik houd van lezen, wandelen, kamperen en wijnreisjes. Een middag in de week help ik kinderen van de basisschool met “leren plannen, leren doen”, met bijv. werkstukken, boekbesprekingen en spreekbeurten. Soms doe ik “projectjes”, zoals voor Hartveilig wonen (AED in de buurt), of gewoon voor de golfclub.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

We begonnen met 2 vriendenstellen in 1999 en we golfen allemaal nog steeds. We zijn ook een periode lid geweest op Ameland, nu alleen op Hitland. Ik heb vroeger bij Hitland nog Nobra gespeeld, later een aantal jaren zondagcompetitie 2x18. Het meest golf ik in de weekenden en een enkele keer bij de dames op dinsdag en de senioren op donderdag. Daarnaast ben ik commissielid in de We(kend)Co(mmissie). Afgelopen april heb ik mee gedaan met een super leuk damesteam in de NGF competitie, 27 holes.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Tja, dat is nu eenmaal de mooiste polderbaan in de buurt. Het groen (en blauw) en de weidevogels die er broeden zijn het extra cadeautje als je speelt. Ik wil wedstrijden en competitie spelen, leuke mensen ontmoeten en dat zit in het Gen van onze Golfclub.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik speel geen vaste dagen in de week, wel veel weekend wedstrijden. En ja, ook in de winterwedstrijden zolang de baan open is. Mijn favoriet is de Winter Eclectic: zo’n leuke cyclus met op “het strookje” de voor iedere hole te verbeteren scores. altijd wat om over te geiten in het restaurant.

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding?

Tijdens mijn werkperiode had ik een 25x18 jaarkaart, nu 50x18. Veel meer zou ik momenteel naast het competitie spelen toch niet kunnen invullen maar misschien groeit dat nog.

Heb je favoriete golfclubs/stokken?

Ik zou mijn Gap wedge (U) wel favoriet willen noemen, heerlijke stok. Maar ik streef ernaar alle ijzers te gebruiken, al zit de 5 het verste weg in de tas J

Hybride en Driver zijn mijn vrienden, met de Houten 4 heb ik een knipperlicht relatie.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Jazeker: nu vanwege de dames competitie, met de bedrijfscompetitie ABN Amro op de Hoge Dijk en o.a. op de Peelse, Liemeer met vrienden/familie en natuurlijk tijdens vakanties!

Je bent al lang lid van de WECO (weekendcommissie), leuk om te doen?

Superleuk. Je leert telkens weer, werkt in wisselende koppels/teams en we maken het gezellig en doenlijk met een breed team (nu 11 personen). De variatie in wedstrijden is heel groot en vraagt de nodige inwerktijd, maar er is voor elk wat wils in taken en type wedstrijden. En als je toch speelt in de weekenden, kan je het net zo goed ook helpen organiseren. Naast de WECO heb ik sinds kort een rol in het beheer van Proware en een rol in het opstellen van toekomstscenario’s voor de Golfclub: ook leerzaam en hopelijk nuttig voor de club.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Ja, maar niet het belangrijkste! Plezier staat voorop en dat maak je met elkaar.

Wat wil je nog meer kwijt?

We hebben een fijne golfclub met veel actieve spelers. Het laten bloeien van een Golfclub in deze tijd vraagt van iedereen een positieve bijdrage en een beetje effort: vele handen maken licht werk. Laat van je horen als je ergens een gaatje op kan vullen.

Motto:  Geniet van ieder moment en doe mee om dat bij de Golfclub te versterken!