Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Ries maakt kennis met Henk van den Bout

11/09/2019

In deze rubriek ga ik maandelijks een 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen van uit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van de golfclub Hitland, jaarkaarthouders regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 32e aflevering wordt kennisgemaakt met Henk van den Bout

Op een mooie najaarsochtend in september 9 holes gelopen op de par 3 met Henk, eigenlijk meer praten, want dat kan Henk wel. Een zeer ontspannen rondje golf waarbij opvalt dat Henk een opgeruimd en positief persoon is. Doe maar gewoon is het parool. Henk heeft voor het eerst op de par 3 gegolfd en de baan heeft hem verrast. Op zo’n rondje hoor je nog eens wat, Henk is ook een fervent liefhebber van operamuziek. Mooi om allemaal te horen.

Wie is Henk

Ik ben 70 jaar en geboren in Voorburg. Na mijn hbo-studie ben ik bij een Amerikaans ingenieursbedrijf gaan werken en in 1978 naar Gouda verhuist vanwege nieuwe werkgever en omdat toentertijd voor mijn generatie in Voorburg geen grond meer was om nieuwbouw te verwezenlijken. Tot mijn 67e heb ik gewerkt bij een bedrijf dat werkzaam is in de gas en olie-industrie. Het hoofdkantoor is in Gouda gevestigd. Ik ben al ruim 47 jaar getrouwd met Gerdie (golft ook) en wij hebben 2 zonen Rutger en Vincent en 4 kleinkinderen van 9 tot bijna 12 jaar, 2 jongens en 2 meisjes.

Hobby’s buiten golf

Ik hou mij bezig met de rijke en lange historie van Gouda en heb een studie Goudologie gedaan. Om mijn kennis op dit gebied op peil te houden volg ik ieder jaar een of meerdere cursussen.

Als vrijwilliger voor wereldwinkels houd ik mij bezig met de winkelautomatisering (kassa en backofficesystemen) en het artikel management. Tevens help ik zo nu en dan bij de verkoop in de winkel. De winkels komen de laatste tijd nog wel eens in het nieuws en zeker niet altijd positief jammer genoeg.

Feyenoord is al heel lang mijn cluppie, maar ik volg ook nog veel andere sporten op de voet omdat ik daar zeer geïnteresseerd in ben.

Verder volg ik zo veel mogelijk de moderne technologieën op het gebied van automatisering en ben heel erg geïnteresseerd in nieuwe technieken zoals cloud technologie waar wij tegenwoordig allemaal gebruik van maken.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

Na een introductiecursus in Moordrecht, ongeveer 20 jaar geleden, ben ik gestart met golf. Pas na mijn pensionering ben ik echt actief geworden. Hiervoor speelden wij zo nu en dan eens. Ik heb nu een handicap van 28,7.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

Wij zijn begonnen op IJsselweide te Moordrecht. Na een paar jaar zijn mijn vrouw en ik lid geworden van Burggolf te Zoetermeer. Wij vonden het een minder gezellige club terwijl Burggolf toen ook meer gefocust was op het bedrijfsleven. Wij zijn gaan zoeken naar een baan die goed aan te rijden was en waar geen hoge drempel aanwezig is, oftewel waar een gezellige sfeer heerst. Zo zijn wij bij Hitland terecht gekomen en daar hebben nog steeds geen spijt van.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Zomers speel ik op de dinsdag met mijn vrouw en een groepje vrienden en in het weekend met mijn vrouw. Op donderdag speel ik het hele jaar mee met de senioren.

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding

Ik heb al gemeld dat tijdens mijn werkzame leven de focus volledig gericht was op mijn werk. Dat is nu veranderd want de focus ligt nu op golf, vrijwilligerswerk en leuke dingen doen.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Nee ik heb geen specifieke voorkeur voor clubs, alhoewel ik wel liever met houten clubs speel dan met mijn ijzer 4, 5 en 6. Deze laatste komen niet vaak uit mijn tas.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Wij gaan ieder jaar op golfvakantie en het liefst in Duitsland. Maar wij spelen ook wel op andere banen met vrienden of familie.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Ik vind het belangrijk om volgens de regels te spelen en probeer zeker mijn handicap nog te verbeteren maar het lukt mij niet dit jaar.

Sinds een jaartje ben je commissielid bij de Senioren van de golfclub, leuke ervaring???

Wij hebben een leuke groep commissieleden en de werkzaamheden kunnen goed verdeeld worden. Je leert de vereniging van binnenuit goed kennen. Tevens leer je ook mensen kennen tijdens het golfen en op hole 19.

Wat wil je nog meer kwijt

Alles is al gezegd.

Motto:

Ik ben niet van de motto’s, neem het zoals het is, hou het simpel.