Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Ries interviewt Piet van Bokkum

30/05/2018

In deze rubriek loop ik elke maand 9 holes op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn of haar gezicht laat zien. Mijn gesprekspartners komen vanuit alle geledingen, zoals bestuur, commissies van de golfclub Hitland, maar ook jaarkaarthouders en regelmatige greenfeespelers laten we aan het woord. Tijdens dit rondje presenteert de golfer of golfster zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 17e aflevering maken we nader kennis met Piet van Bokkum 

Wie is Piet van Bokkum?

Piet is geboren te Rotterdam op 8 januari 1947 en inmiddels 5 jaar met pensioen. Hij was op 5 jaar na altijd werkzaam in de grafische industrie. Hij begon in de productieleiding van een drukkerij en eindigde als verkoopleider van Deltadruk en daarna TDS in Schiedam. Dit is een  vrij grote drukkerij in vellenoffset met 70 fte’s. Via deze 2 drukkerijen zijn wij bijna 20 jaar sponsor geweest van Hitland.

Piet is getrouwd geweest ben inmiddels al 10 jaar samen met Sonja Lugthart. Hij heeft 2 zonen, Richard en Yuri en 2 prachtige kleindochters (tweeling) Bo en Frederique. Ze zijn alweer 3,5 jaar oud. Hobby’s buiten golf

“Naast golf ‘klus’ ik veel. Kennelijk vinden mensen mij nogal handig dus ik word regelmatig door de gehele familie ingeschakeld. Verder zit ik in de seniorencommissie van de club en ben ik inmiddels ruim een jaar Marshal. Daar ik al ruim 20 jaar lid ben van Hitland kom ik veel bekenden tegen in de baan, wat ik heel leuk vind. Mijn commerciële vaardigheden vanuit mijn werk komen goed van pas in de baan. Voorheen was ik ook voorzitter van de redactiecommissie van ons toenmalige clubblad, ‘De Rijcksbijdrage’.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu.

Golfen doe ik inmiddels al meer dan 20 jaar. Mijn laagste handicap ooit was 11,6. In de afgelopen jaren ging het langzaam naar boven: nu 13,8. Ik begon op de 9 holesbaan die naar 3 jaar uitgebreid werd naar 18 holes. Vanuit mijn functie als verkoopleider en sponsor heb ik heel veel zakelijk gegolfd. Op dit moment blijf ik redelijk stabiel wat handicap betreft. Alleen merk ik dat ik wel strammer word en regelmatig wat rugklachten heb. Voor de rest ben ik gezond en hoop nog jaren te kunnen golfen.

Hoe kwam je bij golfbaan Hitland terecht?

Een kennis van mij interesseerde mij voor golf. Zelf was ik toen nog aan het tennissen. Maar golfen fascineerde me zo, dat ik vrij snel overstapte. Aangezien ik in Nieuwerkerk woonde was de keus voor Hitland vrij snel gemaakt. Capelle vond ik niet de club die bij mij paste. Mijn directeur was toen lid en sponsor op Kleyburg. Hij stelde voor dat ik hetzelfde ging doen op Hitland. Ik moest toen wel beloven het drukwerkpakket van Hitland binnen te halen. Ook dat is gelukt.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Op donderdag speel ik bij de senioren. Verder speel ik het hele jaar door. Hoewel de winters mij hoe langer hoe meer gaan opbreken. Maar aangezien ik in de seniorencommissie zit, laat ik niet verstek gaan. Ook ga ik vast twee keer per jaar golfen in Spanje.

Daarbij ben ik nog lid van De Reigers, een clubje van ongeveer 20 gezellige golfers die elke laatste vrijdag van de maand ergens in Nederland golfen.

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding

Aangezien wij sponsor waren op Hitland, kon ik golf en werk ideaal combineren. Veel extra omzet kwam er niet direct uit golfen. Maar het was een goed middel om je relaties te onderhouden. Inmiddels is daar veel in veranderd. Je ziet dat sponsoring van golf ook onder druk staat.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Niet echt. Inmiddels gebruik ik mijn ijzers 4 en 5 niet meer zoveel. Daarvoor in de plaats is een hybride gekomen. Ik sla wat minder ver, waardoor ik moet oppassen niet met kracht te gaan compenseren. Dan maar minder ver, maar wel recht.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Vrij regelmatig speel ik op andere golfbanen in binnen en buitenland. Dat komt door de vele contacten die je in de loop der tijd hebt opgebouwd hoewel het wel minder wordt wanneer je gestopt bent met werken.

Je bent Marshal bij golfbaan Hitland, hoe is dat???

Ik ben nu ruim 1 jaar Marshal en vind het heel leuk werk. Het reilen en zeilen van een golfbaan heeft altijd mijn interesse gehad. Je komt natuurlijk heel veel bekenden tegen. Die proberen je uit. Ze vinden natuurlijk altijd wel wat om te zeuren. Tot nu toe weet ik dat aardig te attaqueren. Wanneer ze een punt hebben, dan zoek ik dat uit. Dat wordt gewaardeerd. Je hebt een beetje het gevoel dat je weer af en toe in een werkomgeving bezig bent en dat vind ik een fijne ervaring.

Het werk voor de Seniorencommissie van de golfclub Hitland, leuk?

De Seniorencommissie van Hitland is een heel leuke club mensen. Gedreven om elke keer weer klaar te staan om de wedstrijden te laten slagen. Ook de Uitgaansdag is elk jaar weer een leuk evenement. Men ziet het ook aan de groeiend aantal inschrijvingen van de wedstrijden. Jammer dat we een tweetal perioden in het jaar hebben waarbij we te veel reserves moeten teleurstellen. De senioren zijn de groep waar menige golfclub op moet draaien.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Presteren vind ik nog steeds leuk. Zeker in de seniorencompetitie. Alleen kan ik mij er niet meer echt boos om maken. Soms zit het mee soms zit het tegen.

Wat wil je nog meer kwijt?

Dat we nog heel veel plezier met elkaar mogen hebben op Golfbaan/Golfclub Hitland. Motto: Beter 1 bal in de hole dan 10 in de lucht.